MMF - vesti

MMF smanjio predviđeni svetski rast za ovu godinu

Radio 021 pre 2 sata
Međunarodni monetarni fond (MMF) smanjio je prognoze rasta globalne ekonomije za 2019. i 2020. godinu zbog slabosti u Evropi i nekim tržištima u usponu.
Kako je ocenjeno, neuspeh u rešavanju trgovinskih tenzija mogao dodatno da destabilizuje usporavanje svetske ekonomije. Globalna ekonomija će, prema najnovijim procenama MMF-a, porasti po stopama od 3,5 posto u 2019. godini i od... »

MMF blago snizio procjene rasta globalne ekonomije

SEEbiz pre 5 sati
WASHINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) snizio je blago u ponedjeljak procjene rasta globalnog gospodarstva u 2019. i 2020. godini, dok je izvršna direktorica Christine Lagarde ocijenila da su rizici od oštrog usporavanja globalnog rasta porasli, no i da recesija još nije iza ugla.
MMF u najnovijim prognozama predviđa da će globalno gospodarstvo porasti za 3,5 posto u 2019. i za 3,6 posto u 2020. godini, čime je snizio projekcije iz listopada za 0,2 postotna boda, odnosno 0,1 postotni bod. Time je snizio... »

MMF smanjio predviđanja globalnog ekonomskog rasta

Slobodna Evropa pre 6 sati
Međunarodni monetarni fond (MMF) smanjio je predviđeni svjetski rast za ovu godinu, navodeći trgovinske tenzije i povećanje referentnih kamata u SAD. MMF je u ponedjeljak saopštio da očekuje da rast u svijetu ove godine bude 3,5 odsto, dok je 3,7 odsto bio prošle godine, koliko je MMF predviđao i... »

MMF: Bregzit bez sporazuma najveći rizik za britansku ekonomiju

Radio 021 pre 4 dana
Bregzit bez okvirnog sporazuma kojim bi se zadržale pojedine ekonomske integracije predstavlja najveći kratkoročni rizik za britansku ekonomiju, upozorio je Međunarodni monetarni fond (MMF).
Portparol MMF-a Geri Rajs rekao je novinarima da će bilo kakav ishod Bregzita koštati, jer će dovesti do prepreka u okviru jedinstvenog tržišta sa EU. - Izlazak iz EU bez postignutog sporazuma i okvira za odnose Londona i Brisela... »

MMF upozorava: "Bregzit bez sporazuma je najveći rizik za britansku ekonomiju"

Blic pre 4 dana
Bregzit bez okvirnog sporazuma kojim bi se zadržale pojedine ekonomske integracije predstavlja najveći kratkoročni rizik za britansku ekonomiju, upozorio je Međunarodni monetarni fond (MMF). Portparol MMF-a Geri Rajs rekao je novinarima da će bilo kakav ishod Bregzita koštati, jer će dovesti do... »

Prigovori Srbiji zbog Kine? "Pogledajte šta su sve kupili po Evropi"

B92 pre 7 dana
B92: Prigovori Srbiji zbog Kine? "Pogledajte šta su sve kupili po Evropi"
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da svi koji prigovaraju Srbiji zbog saradnje sa Kinom zaboravljaju na njihove investicije u Evropi.
Povodom komentara i prigovora Srbiji što radi sa ruskim i kineskim kompanijama, Mihajlovićeva kaže da oni uglavnom dolaze iz zemlje. "Najveći iznos investicija je u infrastrukturi kineskih i ruskih. Sa EU i MMF se razgovara kako... »

MMF: najbolje se reformišu „Železnice”

Politika pre 8 dana
U Fiskalnoj strategiji nema konkretnih mera za reformu javnih preduzeća
Javna preduzeća i dalje su najslabija karika naših reformi. Javne finansije su dovedene u red, javni dug je drastično smanjen, državna kasa je već dve godine u plusu, plate i penzije su svedene na razumnu meru bruto domaćeg... »

Ipak ništa od ukidanja zabrane zapošljavanja u javnom sektoru

Morava info pre 10 dana
U 2019. godini, kako kažu u Vladi Srbije za Tanjug, neće biti ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru i trenutno se sa MMF-om ne radi na novom modelu zapošljavanja, dok ekonomisti smatraju da je došlo vreme da se ta zabrana ukine. Nakon više od pet godina od uvođenja privremene mere... »

Ekonomisti: Vreme za ukidanje zabrane zapošljavanja

RTS pre 11 dana
RTS: Ekonomisti: Vreme za ukidanje zabrane zapošljavanja
U 2019. godini, kako kažu u Vladi Srbije za "Tanjug", neće biti ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru i trenutno se sa MMF-om ne radi na novom modelu zapošljavanja, dok ekonomisti smatraju da je došlo vreme da se ta zabrana ukine.
Nakon više od pet godina od uvođenja privremene mere zapošljavanja u javnom sektoru uštedeo se novac, smanjen je višak radnika u pojedinim sektorima države, ali je s druge strane ta mera dovela do nedostatka kadrova u određenim... »

Blic: Ukida se zabrana zapošljavanja i uvodi stroga kontrola u institucijama i službama

Radio 021 pre 11 dana
Vlada Srbije planira da ukine zabranu zapošljavanja u javnom sektoru, a da istovremeno uvede mehanizam kojim će strogo kontrolisati zapošljavanje po ministarstvima, školama, državnim institucijama, opštinama i drugo.
Kako saznaje "Blic", Vlada Srbije i MMF rade na novom mehanizmu zapošljavanja koji će morati da poštuje svaka služba i institucija u javnom sektoru, od domova zdravlja, preko centara za socijalni rad, škola i opština do... »

Novak Đoković u četvrtfinalu AO

Beta  pre 8 sati  još 32 povezane

Tereza Mej odbacila pozive za odlaganje izlaska Britanije iz EU

N1 Info  pre 3 sata  još 14 povezanih

Država spremna da poboljša uslove za rad medija

Politika  pre 2 sata  još 13 povezanih