MMF

Nemački bankari hoće digitalni evro: Cilj im je da blokiraju Libru

B92 pre 7 sati
Berlin -- Nemačko udruženje privatnog bankarstva BdB zalaže se za državnu digitalnu valutu i želi da spreči planove Fejsbuka sa Librom. "Privatna valuta poput Libre uključivala bi ogromne rizike koji nikako nisu prihvatljivi", rekao je predsednik… »

Biće iznenađenja među globalno najuticajnijim zemljama

BizLife pre 19 sati
Foto: Pixabay Globalna ekonomija, opterećena napetostima izazvanim trgovinskim ratom i povećanjem neizvesnosti, u sledećih pet godina mogla bi zabeležiti veliko usporavanje, procenjuju stručnjaci. Slabiji globalni rast, za koji se očekuje da će ove… »

Skupština MMF: Srbija posvećena sprovođenju reformi

B92 pre 2 dana
Vašington -- Delegacija Srbije, predvođena guvernerkom Narodne banke Jorgovankom Tabaković, sastala se u Vašingtonu sa predstavnicima MMF i velikim brojem investitora. Zamenik izvršnog direktora te finansijske organizacije Tao Žang je ocenio da je… »

Otvara se značajan autoput za Srbiju! Radovi počinju početkom novembra!

Alo pre 1 dan
On je naveo da je ponosan na ekonomske rezultate i sprovedene mere fiskalne konsolidacije, koje su, prema njegovim rečima. Spadamo u red najuređenijih ekonomija sveta i, prema izveštaju agencije Fič, Srbija je na korak do investicionog rejtinga… »

Upozorenje stručnjaka: MMF je stvorio „čudovište“

Sputnik pre 1 dan
Svakih šest meseci analitičari Međunarodnog monetarnog fonda objavljuju izveštaj o globalnoj finansijskoj stabilnosti. U najnovijem izveštaju revidirali su prognoze o stabilnosti svetske ekonomije. Stručnjaci su analizirali pokušaje stimulisanja… »

Svetska privreda na najnižim granama još od globalne krize

Biznis i finansije pre 1 dan
„Najsporiji globalni rast još od svetske finansijske krize 2008/09 godine“. Ovo je opis najnovije projekcije rasta svetske privrede koju je dao Međunarodni monetarni fond u svom redovnom polugodišnjem izveštaju Svetski ekonomski izgledi. Prema… »

MMF globalno pesimističan, Srbija i region bolji od svetskog proseka

BizLife pre 2 dana
Foto: Pixabay Globalni rast je najsporiji još od svetske finansijske krize, navodi se u opisu najnovije projekcije rasta svetske privrede koju je dao Međunarodni monetarni fond u svom redovnom polugodišnjem izveštaju „Svetski ekonomski izgledi“… »

Vučić: Početkom novembra otvaramo autoput ka bugarskoj, plate i penzije rastu i sledeće godine

Blic pre 2 dana
Spadamo u red najuređenijih ekonomija sveta i, prema izveštaju agencije Fič, Srbija je na korak do investicionog rejtinga. Istovremeno, MMF i Svetska banka procenjuju da ćemo u naredne tri godine imati najveći rast u jugoistočnoj Evropi, istakao je… »

Svetska privreda na najnižim granama još od globalne krize

Danas pre 2 dana
Najnovije prognoze Međunarodnog monetarnog fonda ne daju razloga optimizmu „Najsporiji globalni rast još od svetske finansijske krize 2008/09 godine“. Ovo je opis najnovije projekcije rasta svetske privrede koju je dao Međunarodni monetarni fond u… »

Niko ne zna koliko tačno ima javnih preduzeća u Srbiji

Radio 021 pre 2 dana
U Srbiji ne postoji jedinstvena lista sa državnim preduzećima na republičkom i lokalnom nivou, uključujući i ona u kojima je država manjinski suvlasnik. Zato je Vlada Srbije letos obećala MMF-u da će do kraja oktobra napraviti jedinstvenu listu… »

Vesti dana »