MMF - vesti

Gora inflacija nego u jugoslaviji: U nekada prebogatoj zemlji građani od plate ne mogu da kupe ni kilogram mesa (Foto)

Kurir pre 43 minuta
Dok Međunarodni monetarni fond (MMF) predviđa da će inflacija u Venecueli ove godine dostići milion odsto predsednik te zemlje Nikolas Maduro najavljuje najveću ekonomsku refomu
Maduro pokušava da okonča ekonomsku krizu koja je uništila naftom bogatu južnoameričku državu i izazvala haos. Karakas će započeti izdavanje novih novčanica nakon što će smanjiti pet nula sa bolivara. 1 / 11 Foto: Reuters Maduro... »

Grčka se oporavlja, ali je i dalje pretnja za ekonomiju EU

N1 Info pre 13 sati
Posle osam godina života na ivici bankrota Grčka je zvanično izašla iz zone opasnosti i uspešno završila program pomoći. Ekonomski rast u Grčkoj ponovo je u blagom porastu. Cena je pomoć od 260 milijardi evra koju je Atina dobila od 2010 od MMF-a i EU. To je najveća pomoć jednoj zemlji u globalnoj finansijskoj istoriji.
Izvor: N1 / Agencije Samo u protekle tri godine, Atina je dobila 61,9 milijardi evra kako bi se izborila sa dužničkom krizom. Po prvi put za osam godina, Grčka je sada slobodna da pozajmljuje novac na finansijskim tržištima. Ali... »

MMF blokirao, građanima skače minus za 150 EUR

B92 pre 19 sati
B92: MMF blokirao, građanima skače minus za 150 EUR
Za tri godine dug po glavi stanovnika u Bosne i Hercegovine je porastao za oko 300 KM (150 evra).
Na kraju prvog kvartala ove godine ukupni javni dug bio je oko 11,5 milijardi maraka, od čega na spoljni otpada oko osam milijardi. Prema nedavno objavljenim podacima Ministarstva finansija i trezora BiH, ukupan javni dug BiH na... »

Da li će nadležni ispitati malverzacije u Komercijalnoj banci?

Srbija danas pre 22 sata
Komercijalna banka, koja je u većinskom državnom vlasništvu, jedna od najjačih banaka koje posluju u Srbiji, dala je 230 miliona evra kredita koje ne može da naplati. Banka je iz godine u godinu beležila plus u poslovanju i svi su mislili da je ona jedno od najjačih državnih preduzeća koje neprekidno raste.
Malverzacije i lažni rezultati poslovanja banke otkriveni su zahvaljujući sporazumom koji je Srbija sklopila sa MMF. ►DAVALI MILIONE EVRA KOJE NE MOGU DA NAPLATE: Kako su pokušali da unište Komercijalnu banku MMF je dao nalog... »

Ministar tvrdi da će uskoro biti značajnijeg povećanja penzija

Moj Novi Sad pre 22 sata
Ministar finansija Siniša Mali kaže da će povećanja penzija biti i da ona neće biti mala. Spekulacije da MMF smatra da budžet ne može da podnese toliko povećanje, ministar je rekao da ne želi da komentariše. "Misija MMF će boraviti u Beogradu od kraja septembra do početka oktobra. I tada ćemo izaći... »

Izvjesna prodaja manjinskih udjela u BH Telecomu i HT Mostaru

SEEbiz pre 23 sata
SARAJEVO - Dubinska analiza u federalnim telekomima, na koju se Federacija BiH obavezala u pismu namjere Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), trebala bi pokazati u kakvom se stanju nalaze telekom operateri, a kako je ranije najavljeno, moguća je i prodaja manjinskih udjela u njima.
Svođenje računa dolazi u vrijeme kad ove kompanije u državnom vlasništvu bilježe značajan pad dobiti. Ona je u "BH Telecomu" lani bila za 29,6 miliona maraka manja nego godinu ranije, a u HT-u Mostar za 6,5 miliona maraka. Za... »

Grčka danas napušta program za ekonomski spas koji im je nametnula EU

SEEbiz pre 1 dan
ATENA - Grčka će ovog tjedna okrenuti novu stranicu u svojoj mukotrpnoj dužničkoj odiseji, ali eurozona ostaje ranjiva na buduće krize. Ekonomisti su posebno zabrinuti situacijom u Italiji.
Nakon osam dugih godina i tri "bailouta" uvjetovanih mjerama štednje, Atena danas službeno napušta sustav mjera za financijsko spašavanje koji su joj nametnuli kreditori iz Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).... »

Još jedan divan dan u MMF ofarban i čulima razmrdan

Valjevska posla pre 1 dan
Treći po redu Mountain Music Fest (MMF), pod sloganom „Razmrdaj čula“, okupio je u subotu na Divčibarama oko 3.000 posetilaca, što opravdava mišljenje da ovaj jednodnevno planinsko-muzički festival na Ski stazi Crni vrh iz godine u godinu raste u sve ozbiljniju i popularniju manifestaciju, ne samo... »

Mali: Uskoro lepe vesti - povećanje, i to ne malo

B92 pre 1 dan
B92: Mali: Uskoro lepe vesti - povećanje, i to ne malo
Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali kaže da će povećanja penzija biti i da ona neće biti mala.
Spekulacije da MMF smatra da budžet ne može da podnese toliko povećanje, ministar je rekao da ne želi da komentariše. "Misija MMF će boraviti u Beogradu od kraja septembra do početka oktobra. I tada ćemo izaći s preciznim... »

Mali:Uskoro lepe vesti za penzionere,podrška Vučiću oko KiM

Studio B pre 1 dan
Ministar finansija Siniša Mali kaže da će povećanja penzija biti i da ona neće biti mala, a spekulacije da MMF smatra da budžet ne može da podnese toliko povećanje ne želi da komentariše.
„Misija MMF će boraviti u Beogradu od kraja septembra do početka oktobra. I tada ćemo izaći s preciznim iznosima. Tako će naši najstariji sugrađani uskoro čuti lepe vesti. Važno je da su najteže mere iza nas i da sada imamo novca... »

Vučić na Batajnici čeka ruske "migove"

B92  pre 1 sat  još 1 povezana

Standard: Svi bi da utiču na Balkan

Radio 021  pre 55 minuta  još 3 povezane

Miki i Paja "u akciji" pored Belog anđela

B92  pre 56 minuta  još 1 povezana

Tragedija u Novom Sadu: Maloletnik se obesio

Večernje novosti  pre 10 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.