MMF - vesti

Da li EU Srbiji priprema svilen gajtan zbog kineskog "Puta svile"- Stigao je odgovor iz Brisela

Pravda pre 4 sata
- Da li je integrisanje Srbije u "novi put svile" kompatibilan sa njihovim pristupanjem u EU? - pitala je članica Evropskog parlamenta.
Kina i Srbija su još 2009. godine potpisale sporazum o strateškom prijateljstvu, poput onih koje ova ekonomski moćna i politički uticajna država u svetu ima sa SAD i Rusijom. Međutim, saradnja i podrška Beograda kineskoj... »

Da li EU Srbiji priprema svilen gajtan zbog kineskog "Puta svile": Stigao je odgovor iz Brisela

Telegraf pre 8 sati
- Da li je integrisanje Srbije u "novi put svile" kompatibilan sa njihovim pristupanjem u EU? - pitala je članica Evropskog parlamenta
Kina i Srbija su još 2009. godine potpisale sporazum o strateškom prijateljstvu, poput onih koje ova ekonomski moćna i politički uticajna država u svetu ima sa SAD i Rusijom. Međutim, saradnja i podrška Beograda kineskoj... »

Ukida se Zakon o privremenom umanjenju penzija

Dnevnik pre 1 dan
Sada je sasvim izvesno da će do kraja godine Zakon o privremenom umanjenju penzija biti ukinut, a još uvek se ne zna koliko procenata će porasti penzije onim penzionerima čije prinadležnosti 2014. nisu smanjivane jer su bile manje od 25.000 dinara mesečno.
Predlog Vlade Srbije dobio je blagoslov MMF-a, a po rečima šefa kancelarije te organizacije u Srbiji Sebastijana Sose, osim saglasnosti za ukidanje tog zakonskog akta, koji je uveden tokom krize kao hitna mera, postoji saglasnost... »

Ništa od jeftinog dizela: A u Hrvatskoj regres za 150 litara

B92 pre 2 dana
B92: Ništa od jeftinog dizela: A u Hrvatskoj regres za 150 litara
Novi Sad -- Zahtev poljoprivrednika da im se obezbedi jeftiniji dizel nije prihvaćen na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede.
Sastanku su prisustvovali predstavnici Nacionalne asocijacije poljoprivrednika Srbije (NAPS) i Ministarstva finansija. Kako je preneo novosadski poljoprivredni portal agrosmart.net, poljoprivrednicima koji su prošle nedelje... »

Rada: Nad Ukrajinom se nadvija katastrofa

Sputnik pre 2 dana
Ukrajini se bliži katastrofa, izjavio je poslanik Vrhovne rade i lider partije Za život Vadim Rabinovič na televiziji „112 Ukrajina“.
Prema njegovim rečima, evropske države „pod izgovorom ekonomske pomoći pokušavaju da opljačkaju nacionalno bogatstvo Ukrajine“. „Kod nas se, dragi Ukrajinci, sprema katastrofa. Mi sada nećemo samo birati novu vladu. Želim da... »

„Čuvarkuća” skida Srbiju sa crne liste perača para

Politika pre 4 dana
Našim vlastima MMF će pomoći da usvoji preporuke iz akcionog plana međunarodnog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma (FATF)
Kada je bivši ministar finansija Dušan Vujović podneo ostavku, uz nesporne rezultate kada je o stabilizaciji javnih finansija reč, kao mrlja na kraju njegove karijere spominjao se plasman Srbije na crnoj listi međunarodnog tela... »

MMF saglasan sa idejom da se ukine Zakon o privremenom umanjenju penzija

Srbija danas pre 4 dana
Sebastijan Sosa izneo stavove Međunarodnog monetarnog fonda
MMF je saglasan sa idejom da se ukine Zakon o privremenom umanjenju penzija, koji je uveden tokom krize kao hitna mera, kaže Sebastijan Sosa, šef kancelarije MMF-a u Beogradu. - Takođe smo saglasni i sa idejom da penzioneri s nižim primanjima, koji neće osetiti korist... »

"MMF čuvarkuća" za Srbiju (kolumna)

BK TV pre 4 dana
Posle veoma uspešnog trogodišnjeg stend-baj aranžmana, Srbija i Medjunarodni monetarni fond, prema očekivanju, produžili su saradnju, istina u nešto drugačijem obliku. Novi ministar finansija Siniša Mali sa uspehom je ostvario jedan od prvih zadataka na novoj poziciji – postignut je dogovor o novom... »

Šef kancelarije MMF-a: Biće povišica i za penzionere s najnižim primanjima

SEEbiz pre 4 dana
BEOGRAD - Međunarodni monetarni fond (MMF) saglasan je sa idejom da se ukine Zakon o privremenom umanjenju penzija, koji je uveden tokom krize kao hitna mera, kaže za „Politiku" Sebastian Sosa, šef kancelarije MMF-a u Beogradu.
– Takođe smo saglasni i sa idejom da penzioneri s nižim primanjima, koji neće osetiti korist od ukidanja ovog zakona, dobiju neko povećanje prihoda, ali koliko će ono biti, zavisiće od fiskalnog prostora u budžetu. A o tome ćemo... »

MMF: Povišica i za penzionere s najnižim primanjima

RTV pre 5 dana
RTV: MMF: Povišica i za penzionere s najnižim primanjima
BEOGRAD - Međunarodni monetarni fond saglasan je sa idejom da se ukine Zakon o privremenom umanjenju penzija koji je uveden tokom krize kao hitna mera, kaže za sutrašnju Politiku šef kancelarije MMF u Beogradu Sebastijan Sosa.
"Takođe smo saglasni i sa idejom da penzioneri s nižim primanjima, koji neće osetiti korist od ukidanja ovog zakona, dobiju neko povećanje prihoda, ali koliko će ono biti, zavisiće od fiskalnog prostora u budžetu", kaže Sosa. O... »

SP: Pobeda Španije nad Iranom uz dosta muke

Danas  pre 6 sati  još 5 povezanih

Magla pa sunce, biće i pljuskova - maksimalno 31°C

B92  pre 3 sata  još 1 povezana

Vremeplov: Umro Milorad Mišković

RTV  pre 2 sata  još 1 povezana

Tramp potpisao izvršnu uredbu o držanju porodica na okupu

Večernje novosti  pre 5 sati  još 2 povezane

Rohani: Iranski narod neće popusti pred pritiskom SAD

Večernje novosti  pre 6 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.