MMF

Apel MMF-a: Trebaće nam više para za borbu protiv krize

BizLife pre 1 dan
Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) treba više novca za pomoć zaduženim zemljama, poručila je njegova čelnica, upozorivši na vrlo neizvesne globalne ekonomske izglede i sve dublji jaz između bogatih i siromašnih zemalja. Kristalina Georgieva već… »

"MMF-u treba više novca"

B92 pre 1 dan
Vašington -- Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) treba više novca za pomoć zaduženim zemljama, poručila je njegova čelnica Kristalina Georgieva. Ona je upozorila na vrlo neizvesne globalne ekonomske izglede i sve dublji jaz između bogatih i… »

Jedan od razloga propadanja pregovora sa MMF: Zašto je registar računa građana postao političko pitanje

Blic pre 2 dana
Registar bankarskih računa građana, za koji većina verovatno nikad nije ni čula da postoji, preko noći je postao prvorazredni političi problem u BiH i jedan od tri razloga zbog kojih je propala prva runda pregovora sa MMF o kreditu teškom 1,5… »

MMF: Jaz između bogatih i siromašnih zemalja sve veći

Nova ekonomija pre 2 dana
Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) je kao globalnom zajmodavcu potrebno više sredstava za podršku teško zaduženim zemljama, a globalni ekonomski izgledi su i dalje vrlo neizvesni. Istovremeno, jaz između bogatih i siromašnih zemalja neprekidno… »

MMF: Srpske vlasti izrazile interesovanje za novi program

Danas pre 2 dana
Srpske vlasti su izrazile interesovanje za novi program sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), koji i na dalje ne bi podrazumevao povlačenje sredstava ove međunarodne institucije, kažu u Fondu. Srbija je početkom januara okončala sa MMF program… »

Postoje dva načina da se pokori neka nacija: Pomoću mača i pomoću duga! A samo je jedan način spasa …

Pravda pre 3 dana
Intervju koji do detalja secira korake koji jednu zemlju vode u dužničko ropstvo, te pojašnjava zašto je neophodno da se zemlja što pre izvuče iz kandži MMF-a, Svetske banke i drugih vanjskih izvora financijske pomoći. Na početku iscrpnog… »

Kredit od evrospke unije ulazi u proces ratifikacije: Aćimović: Ako ove uslove ne ispunimo teško da će biti opet kredita EU

Blic pre 5 dana
Nakon što je zamenik predsedavajućeg Saveta ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda krajem prošle godine potpisao Memorandum između Evropske unije i BiH o dodeli 250 miliona makrofinansijske pomoći, danas je na ovaj dokument… »

Šefica MMF “motiviše” države: Trošite koliko možete, pa i malo više

BizLife pre 5 dana
Kreatori politika širom sveta trebalo bi da oberučke prihvate povećanje rashoda kako bi pomogli oživljavanje njihovih privreda koje posrću, poručila je šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Gergijeva na ruskom godišnjem Gajdar… »

Šefica MMF-a moli vlade zemalja: Trošite što više možete

Alo pre 5 dana
MMF je 2020. godine obezbedio finansijsku podršku za 83 zemlje. Kreatori politika širom sveta trebalo bi da oberučke prihvate povećanje rashoda kako bi pomogli koje posrću, poručila je šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Gergieva… »

Šefica MMF moli vlade sveta: Trošite koliko god možete

Telegraf pre 5 dana
Georgieva je pohvalila sinhronizovani odgovor Rusije na ekonomske izazove. Kreatori politika širom sveta trebalo bi da oberučke prihvate povećanje rashoda kako bi pomogli oživljavanje njihovih privreda koje posrću, poručila je šefica Međunarodnog… »

Vesti dana »