MMF

Direktorica MMF-a: Inflacija će vjerovatno biti ukroćena 2023.

Al Jazeera pre 23 dana
Globalne kamatne stope će nastaviti rasti do 2023. godine, i tek tada će se usijane cijene početi hladiti, tvrdi Kristalina Georgieva. Generalna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva ocijenila je da će inflacija u… »

"Inflacija će biti ukroćena sledeće godine": Šefica MMF upozorila da treba sačekati efekte povećanja kamata

Blic pre 22 dana
Generalna direktorka Međunafrodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva ocenila je juče da će inflacija u svetu verovatno biti ukroćena sledeće godine. Onda kada, kako je kazala, povećanje kamatnih stopa počne da deluje. Cene sirovina, kao što je… »

EU predlaže da njene članice stimulišu kompanije koje štede energiju

Biznis.rs pre 24 dana
u pripremi plan za eventualnu nestašicu gasa. Evropska unija će ohrabriti zemlje članice da smanje potražnju za gasom podstičući industriju da manje troši, u okviru priprema za moguće dalje smanjenje snabdevanja iz Rusije. Prema nacrtu plana… »

"Izbegavanje recesije u SAD biće veliki izazov"

B92 pre 24 dana
Međunarodni monetarni fond je ponovo smanjio prognozu rasta SAD-a za 2022. godinu na 2,3 odsto sa junske projekcije od 2,9 posto. Takođe je upozorio da će za Vašington biti "sve veći izazov" da zemlja izbegne recesiju. Fond je takođe snizio procenu… »

MMF: Pogoršava se svetska ekonomska situacija

Slobodna Evropa pre 25 dana
Svetske ekonomske prognoze se "pogoršavaju", izjavila je u sredu, 13. jula, direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva navodeći kao glavne razloge rat u Ukrajini i inflaciju koju je izazvao, preteći široko rasprostranjenom… »

MMF: Izbegavanje recesije u SAD biće veliki izazov

Politika pre 26 dana
VAŠINGTON– Međunarodni monetarni fond je ponovo smanjio prognozu rasta SAD-a za 2022. godinu na 2,3 odsto sa junske projekcije od 2,9 odsto i upozorio da će za Vašington biti „sve veći izazov” da zemlja izbegne recesiju. Fond je takođe snizio… »

MMF: Svetske prognoze se pogoršavaju

BizLife pre 25 dana
MMF predviđa da kasnije ovog meseca objavi svoju revidiranu prognozu rasta na niže “istovremeno za 2022. i za 2023”, rekla je Georgijeva uz objavljenu notu pod naslovom “Suočavanje sa pogoršanim ekomomskim izgledima: kako G20 može da… »

Šefica MMF-a upozorava na moguću recesiju u Evropi

Al Jazeera pre 25 dana
Ruska invazija na Ukrajinu značajno je pogoršala ekonomske prognoze i MMF će smanjiti prognoze za 2022. i 2023. godinu, kaže Kristalina Georgieva. Globalne ekonomske prognoze i dalje su neizvjesne, izjavila je šefica Međunarodnog monetarnog fonda… »

MMF: Pogoršavaju se svetske ekonomske prognoze

Novi magazin pre 25 dana
Svetske ekonomske prognoze se "pogoršavaju", izjavila je danas direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva navodeći kao glavne razloge rat u Ukrajini i "šokove na cene dobara" koje je taj rat izazvao. MMF predviđa da kasnije… »

MMF: Pogoršavaju se svetske ekonomske prognoze

Biznis.rs pre 25 dana
među glavnim razlozima za zabrinutost prehrambena nesigurnost. Svetske ekonomske prognoze se „pogoršavaju“, izjavila je u sredu direktorka Medđunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva (Kristalina Georgieva) navodeći kao glavne… »

Vesti dana »