MMF

Strmoglavi pad funte doveo do obustave hipotekarnih kredita

Biznis.rs pre 7 dana
Velika Britanija gubi poverenje investitora. Banka Engleske saopštila je da „neće oklevati“ da poveća kamatne stope kako bi obuzdala inflaciju, nakon što je britanska funta pala na rekordno nizak nivo u odnosu na američki dolar. Banka je navela… »

Srbija lako može da pređe iz plusa u minus

Bloomberg Adria pre 7 dana
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolazi u Srbiju 20. oktobra i da će se tada sa tom međunarodnom finansijskom institucijom razgovarati o novom stendbaj aranžmanu, koji bi trebalo da pruži… »

"Penzije od 1. januara 20 odsto više nego sada"

B92 pre 8 dana
Penzije u Srbiji će od 1. novembra biti povećane za devet odsto, a od 1. januara za još 12 odsto. Tako će penzioneri sledeće godine imati penziju veću za više od 20 odsto nego sada, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali. On je govoreći… »

Mali: Od 1. januara povećanje penzija i plata u javnom sektoru

N1 Info pre 8 dana
Ministar finansija Siniša Mali najavio je da 20. oktobra u Beograd ponovo stiže misija Međunarodnog fonda (MMF), sa kojom će Vlada razgovarati o daljim načinima saradnje, jer sadašnji aranžman ističe u januaru sledeće godine, a da je jedna od… »

Mali: Od 1. novembra penzije veće za devet odsto; Sa MMF 20.oktobra o novom stend-baj aranžmanu

RTV pre 8 dana
BEOGRAD - Penzije u Srbiji će od 1. novembra biti povećane za devet odsto, a od 1. januara za još 12 odsto, pa će penzioneri sledeće godine imati penziju veću za više od 20 odsto nego sada, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali. On je… »

Mali: Od 1. januara penzije veće za još 12 odsto, a povećanje plata za 12,5 odsto

Radio sto plus pre 8 dana
„Penzioneri će od 1. novembra imati povećanje od devet odsto, a u januaru će penzija biti više od 20 odsto veća nego tokom ove godine“, kazao je Mali za RTS. On je dodao da će inflacija naredne godine biti 8,7 odsto. Mali je rekao da gradjani ne… »

Mali: Nemamo problem sa javnim dugom, povećanje penzija od novembra 9 odsto

RTS pre 8 dana
Ministar finansija Siniša Mali kaže za RTS da javni dug Srbije iznosi 31,5 milijardi evra i da, ako pogledamo apsolutni iznos, nemamo nikakav problem, kao i da otplaćujemo obaveze na vreme. Krajem godine imaćemo najveći BDP ikada, preko 60 milijardi… »

MMF u oktobru ponovo u Srbiji

Radio 021 pre 8 dana
Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da 20. oktobra u Beograd ponovo stiže misija Međunarodnog fonda (MMF), sa kojom će Vlada razgovarati o daljim načinima saradnje. Kako je rekao Mali, sadašnji aranžman ističe u januaru sledeće… »

Nikezić: Mali je ministar za zaduživanje, ekonomija nam je pred kolapsom

N1 Info pre 9 dana
Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić ocenio je da se Siniša Mali u poslednje vreme ponaša kao ministar za zaduživanje, a ne ministar finansija, pošto je za manje od mesec dana zemlju zadužio dodatnih 1,69 milijardi evra i uputio… »

Vučić se nada stend baj aranžmanu sa MMF

BizLife pre 10 dana
“Nadam se da da”, rekao je novinarima Vučić, koji je prethodno rekao da je sa direktorkom MMF Kristalinom Georgijevom razgovarao o pravljenju stend baj aranžmana sa MMF. On je na kraju posete Njujorku, gde je govorio na Generalnoj skupštini UN… »

Vesti dana »