Parada ponosa - vesti

Kosovo obilježava 11 godina od proglašenja nezavisnosti

Al Jazeera pre 2 dana
U Prištini je održana parada Kosovskih sigurnosnih snaga te svečana sjednica Skupštine Kosova.
Paradom trupa Kosovskih sigurnosnih snaga u centru Prištine i svečanom sjednicom Skupštine Kosova, u nedjelju je nastavljeno obilježavanje 11. godišnjice nezavisnosti Kosova, javlja agencija Anadolija. Pred početak vojne parade,... »

Klub engleske šeste lige spreman za "paradu ponosa" u fudbalu

Vesti online pre 4 dana
Igrači poluprofesionalnog Oltrinčema istrčaće na utakmicu u subotu pred svojom publikom u dresovima u bojama duge.
Predsednik kluba Bil Voterson ponosno ističe da će klub na čijem je čelu biti prvi u istoriji koji će imati dugine boje, simbol tzv. LGBT populacije, na celom dresu. Na licu će pisati "fudbal vs homofobija - fudbal za sve".... »

Gej parovi određuju kako da se pešaci ponašaju na ulici: U ovom gradu semafori izgledaju drugačije od onih na koje smo navikli (foto)

Telegraf pre 6 dana
Gradske vlasti nisu rekle kada će istopolne semafore da vrate na uobičajeno stanje
Keln u zapadnoj Nemačkoj planira da privremeno promeni 20 semafora za pešake slikama istopolnih parova za vreme održavanja Parade ponosa, saopštili su gradski zvaničnici za nemačke medije. Parada ponosa u Kelnu jedna je od... »

Tepić: Ekstremni desničari su produkt Vučićevog režima

Danas pre 11 dana
Snimljen dokumentarac o Miši Vaciću, prisutan i ministar rada Zoran Đorđević Kada pomislimo da nas u Srbiji ništa više ne može iznenaditi, pojavi se vest o tome da je o višestruko osuđivanom ultradesničaru Miši Vaciću snimljen dokumentarni film koji veliča „njegov lik i delo“.
Ovakav scenario bio bi nezamisliv da Vacić i njemu slični nemaju podršku aktuelnog režima Aleksandra Vučića, saglasni su sagovornici Danasa. Miša Vacić je osuđivan zbog diskriminacije LGBT populacije, držanja oružja i ometanja... »

Pre nego što kažete da poznajete Ruse - morate da vidite fotke iz noćnih klubova Moskve

Noizz pre 23 dana
Moskva svakom turisti pokazuje svoje raskošno lice, svi se dive toj savršenoj scenografiji veličanstvenih parada koje oslikavaju njenu moć, zlatnim kupolama koje ističu duhovnost ruske prestonice, moćnim spomenicima koji svedoče o njenoj istoriji, prostranim bulevarima koji govore o njenoj veličini... Ipak, u noćnim klubovima Moskve prepoznaćete još jedno njeno lice, koje se ne prikazuje svetu tako često niti s tako puno ponosa.
Ruski fotograf Nikita Šohov je pet godina radio na seriji fotografija "Noćni život Moskve". Tu su se našle fotografije na kojima se vide mladi parovi koji su mislili da su se sakrili u tami disko kluba, pojedinci koji su malo... »

Suđenje žandarmima odloženo zbog bolesti sudije

N1 Info pre 27 dana
Suđenje sedmorici žandarma za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog, braću tadašnjih premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, kao i dvojice vojnih policajaca, tokom Parade ponosa 2014. u Beogradu odloženo je za 28. februar zbog bolesti sudije.
Podsetimo, Viši sud u Beogradu osudio je krajem 2017. godine na šest meseci uslovne kazne, sa rokom provere od dve godine, žandarme Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dalibora Đorđevića, Zlatka Gigića, Bobana Lekića, Mitra... »

Beograd: Suđenje žandarmima odloženo zbog bolesti sudije

Slobodna Evropa pre 27 dana
U Višem sudu u Beogradu je odloženo ponovljeno suđenje sedmorici pripadnika Žandarmerije za napad na braću tadašnjeg premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu pripadnika Kobri, tokom Parade ponosa 2014. godine u Beogradu. Suđenje je odloženo zbog bolesti... »

Politika se izvinjava zbog teksta u kome spominje Vučićevog sina

Cenzolovka pre 35 dana
Redovni izveštaj sa suđenja žandarmima optuženim za prebijanje braće Aleksandra Vučića i Siniše Malog na Paradi ponosa 2014. godine, Politika je u subotu otvorila informacijom koju je izneo jedan od svedoka da je tom prilikom legitimisan i Vučićev sin Danilo. Sutradan, međutim, Politika se izvinila čitaocima zbog ovog teksta uz šturo objašnjenje da „drastično odstupa od profesionalnih standarda“ i da je informaciji dat „senzacionalistički prizvuk“. Odgovorni u Politici Raskrikavanju nisu želeli da odgovore
Preuzeto sa Raskrikavanje.rs Da je tada maloletni Danilo Vučić bio legitimisan na Paradi ponosa 2014. godine, javnost je po prvi put čula u petak nakon svedočenja komandanta niškog odreda Žandarmerije Senada Koštića. To je... »

Da ne jurimo svoj rep u nedogled

Danas pre 36 dana
Odgovor Borisu Tadiću na izrečene stavove u intervjuu listu Danas Kaže Boris Tadić u svom intervjuu da LDP nije prava opozicija.
Bivši predsednik zaboravlja da je upravo on izmislio „nacionalno pomirenje“ sa SPS-om, pomogao stvaranje SNS-a, kohabitirao sa Koštunicom, igrao se patriotizma na Jarinju, sa njima usvajao Ustav, glasao za prodaju NIS-a, srbovao... »

Novi simbol Republike Srpske: Evo zašto je Despot mnogo više od borbenog vozila (foto/video)

Srbija danas pre 37 dana
Pred hiljadama građana predstavljeno je oklopno vozilo za ponos Republike Srpske
Pre neki dan su završene ceremonije u vezi sa obeležavanjem Dana Republike Srpske. Stanovnici Republike Srpske su proslavili 27 godina postojanja svog entiteta u Bosni i Hercegovini. Održana parada u Banjaluci je uvećala proslavu... »

©2019 Netmark d.o.o.