Parada ponosa

Zbog koronavirusa otkazana Parada ponosa u Zagrebu

Nova pre 8 dana
Zagreb Prajd objavio je danas na svojoj Fejsbuk stranici da ovogodišnja Povorka ponosa, koja je bila planirana za 13. jun, neće biti održana, pre svega zbog bezbednosnih i zdravstvenih razloga. Povorka ponosa, planirana za 13. jun, kako se navodi… »

Održana virtuelna gej parada u Tirani

Politika pre 10 dana
TIRANA - Organizacije za gej prava u Albaniji održale su virtuelni „Tirana Prajd 2020”, odnosno povorku ponosa. U saopštenju se navodi da je oko 100 članova organizacija održalo virtuelni sastanak uoči 17. maja, Međunarodnog dana borbe protiv… »

Dan pobede u Rusiji drugačiji od svih do sada: Iako nema grandiozne parade, nije izostao nebeski spektakl (foto, video)

Blic pre 17 dana
Ove godine na Dan pobede u Rusiji nije bilo tradicionalne vojne parade zbog epidemije koronavirusa, ali spektakl na nebu nije izostao. Vojni avioni i helikopteri, ponos ruskog ratnog vazduhoplovstva nadletali su gradove u Rusiji, piše RTS. Predsednik… »

Njujork će biti "mrtav" i u junu: Otkazani svi predviđeni masovni događaji

Srbija danas 20.04.2020
Gradonačelnik objavio da se otkazuju koncerti, parada ponosa i sva masovna okupljanja. Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio otkazao je parade, koncerte i masovna okupljanja u Njujorku predviđena za jun. Tu je uključen i Prajd, koji je trebalo da se… »

Dizni i LGBT: Želimo da budemo posvećeni različitostima

Danas 13.03.2020
Čelnici kompanije Dizni obećali su da će nastaviti sa snimanjem filmova i televizijskih serija koje su „posvećene“ promociji različitosti u programu. „Želimo da predstavljamo našu publiku“, rekao je direktor kompanije Bob Čapek na sastanku… »

Dizni i LGBT: Želimo da budemo posvećeni različitostima

B92 13.03.2020
Ovo je bilo tema i sastanka akcionara poznate kompanije. Čelnici kompanije Dizni obećali su da će nastaviti sa snimanjem filmova i televizijskih serija koje su "posvećene" promociji različitosti u programu. "Želimo da predstavljamo našu publiku"… »

Dizni i LGBT: Želimo da budemo posvećeni različitostima

Radio 021 13.03.2020
Ovo je bilo tema i sastanka akcionara poznate kompanije. Disney Osvetnici: Kraj igre Čelnici kompanije Dizni obećali su da će nastaviti sa snimanjem filmova i televizijskih serija koje su „posvećene" promociji različitosti u programu. „Želimo da… »

Dizni i LGBT: Želimo da budemo posvećeni različitostima

Južne vesti 13.03.2020
Disney Osvetnici: Kraj igre Čelnici kompanije Dizni obećali su da će nastaviti sa snimanjem filmova i televizijskih serija koje su „posvećene" promociji različitosti u programu. „Želimo da predstavljamo našu publiku", rekao je direktor… »

Dizni i LGBT: Želimo da budemo posvećeni različitostima

BBC News 13.03.2020
Ovo je bilo tema i sastanka akcionara poznate kompanije. Čelnici kompanije Dizni obećali su da će nastaviti sa snimanjem filmova i televizijskih serija koje su „posvećene" promociji različitosti u programu. „Želimo da predstavljamo našu… »

Ispovest otpuštenih niških žandarma

Jug press 13.03.2020
BEOGRAD (Vreme-Davor Lukač) ČETVORICU PRIPADNIKA ŽANDARMERIJE JOŠ JE ZA VREME TRAJANJA PARADE PONOSA 2014. PRIMIO TADAŠNJI PREMIJER ALEKSANDAR VUČIĆ. RAZLOG: TO ŠTO SU PRIMENILI SILU PROTIV NJEGOVOG BRATA ANDREJA, BRATA SINIŠE MALOG – PREDRAGA… »

Vesti dana »