Parada ponosa

Evropski pravni eksperti: Mađarski LGBT zakon krši međunarodne standarde ljudskih prava

Slobodna Evropa 14.12.2021
Panel eksperata za ljudska prava Savjeta Evrope procijenio je nedavne amandmane u mađarskoj legislativi koji se odnose na programe seksualnog obrazovanja u školama i prezentovanje sadržaja u medijima i zaključio da su diskriminatorni i da narušavaju… »

Geten i Parada ponosa Beograd večeras na Trgu Republike pale sveće za žrtve transfobije

Danas 20.11.2021
Organizacije Geten i Parada ponosa Beograd obeležiće danas Međunarodni dan sećanja na žrtve transfobije (TDor) paljenjem sveća na Trgu Republike i skretanjem pažnje javnosti na prisustvo transfobije (mržnje prema transrodnim i transpolnim… »

Gej ljudi ne bi trebalo da Postoje: Ukrajinac kog pamtimo po golu Srbiji, izazvao skandal! Video

Kurir 02.11.2021
Pošto je australijski fudbaler Džoš Kavalo objavio da je gej, postavši tako prvi igrač u prvom rangu profesinalnog fudbala koji je to učinio, Ukrajinac Artjom Besedin je žestoko isprozivao homoseksualce. Njegove reči podigle su veliku prašinu… »

Kreativna snaga kao podrška jednakosti i ljubavi

Nedeljnik 18.10.2021
McCann Beograd tim - Andrea Mitić, Jana Savić Rastovac i Aleksandar Milojević. Fotografije i ilustracije: McCann Beograd Pod sloganom „Ljubav je Zakon“ održana je beogradska Parada ponosa sa glavnim zahtevom – usvajanje Zakona o istopolnim… »

Ljubav i usklađivanje zakona: Deveta parada ponosa organizovana u Podgorici protekla bez incidenata

Večernje novosti 18.10.2021
Foto gradski.me Takođe, apelovali su i na rešavanje problema nestašice hormonske terapije. Predsednik Upravnog odbora NVO "Kvir Montenegro" Danijel Kalezić je najpre zatražio aplauz za sve koji su prvi put na "Prajdu" i koji su napravili jedan od… »

U Podgorici održana deveta Parada ponosa

Danas 16.10.2021
U Podgorici je održana deveta Povorka ponosa pod sloganom „Ljubav ljudi“ bez incidenata i uz mnogo manje policije nego ranijih godina. Okupljeni, među kojima su predstavnici državne i gradske vlasti, nisu poštovali epidemiološke mere kojima je… »

"Ljubav ljudi": Deveta Parada ponosa u Podgorici

Glas Amerike 16.10.2021
"Ljubav ljudi", poruka je koju su sa podgoričkih ulica poslali učesnici devete Parade ponosa u glavnom gradu Crne Gore. Nakon okupljanja pred zgradom Skupštine Crne Gore održana je šetnja centralnim gradskim saobraćajnicama. Manifestacija je… »

U Podgorici održana deveta Parada ponosa

Novi magazin 16.10.2021
U Podgorici je održana deveta Povorka ponosa pod sloganom "Ljubav ljudi" bez incidenata i uz mnogo manje policije nego ranijih godina. Okupljeni, medju kojima su predstavnici državne i gradske vlasti, nisu poštovali epidemiološke mere kojima je… »

Prajd u Podgorici bez incidenata, Abazović – „uvek na strani ugroženih“

Nova 16.10.2021
U Podgorici je održana deveta Povorka ponosa pod sloganom "Ljubav ljudi" bez incidenata i uz mnogo manje policije nego ranijih godina. Okupljeni, među kojima su predstavnici državne i gradske vlasti, nisu poštovali epidemiološke mere kojima je… »

U Podgorici održana deveta Parada ponosa

IndeksOnline 16.10.2021
PODGORICA – U Podgorici je održana deveta Povorka ponosa pod sloganom “Ljubav ljudi” bez incidenata i uz mnogo manje policije nego ranijih godina.Okupljeni, medju kojima su predstavnici državne i gradske vlasti, nisu poštovali epidemiološke mere… »

Vesti dana »