Parada ponosa - vesti

Novi ponos čileanske vojske: Nisu ni rakete, ni tenkovi (video)

Sputnik pre 18 sati
Ko je ukrao šou na vojnoj paradi u Čileu?
Vojne parade širom sveta obično služe da se zemlja organizator pohvali svojom vojnom moći i pošalje poruku da se njoj „nije pametno zamerati“, ali u prvom planu parade u Čileu bilo je nešto sasvim drugo. Umesto moćnog naoružanja, moderne tehnike i do perfekcije... »

Kroz centar samo peške: Zbog pešačke subote do 19.00 zatvorene mnoge ulice, trolejbusi voze samo do Slavije

Blic pre 1 dan
Nakon dve nedelje zatvorenih ulica i izmenjenog saobraćaja, prvo zbog svečane promocije mladih oficira Vojske Srbije, a zatim i Parade ponosa, Beograđane i ovog vikenda očekuju nove blokade i to u različitim delovima grada: centru, Novom Beogradu, Čukarici... A razlog su Pešačka subota, Prvenstvo... »

Novi ponos čileanske vojske nisu ni tenkovi, ni bombarderi: Oni su ukrali šou na vojnoj paradi u Santjagu! (foto, video)

Kurir pre 1 dan
Vojne parade širom sveta obično služe da se zemlja organizator pohvali svojom vojnom moći i pošalje poruku da se s njom "nije pametno zamerati", ali u prvom planu parade u Čileu bilo je nešto sasvim drugo.
Umesto moćng naoružanja, moderne tehnike i do perfekcije utreniranih vojnih jedinica, na čileanskoj vojnoj paradi šou je ukralo 9 štenaca zlatnog retrivera. Reč je novim regrutima jedinice za obuku pasa koji su u naručju... »

Beograde Pride 2018. - I TI reci DA!

Novi magazin pre 1 dan
Učesnici/ce zatražili od države i sugrađana da kažu DA registrovanim istopolnim zajednicama, što je glavni zahtev ovogodišnjeg protesta LGBT ljudi i pobornika/ca njihovih prava. Prvi put u Srbiji na Paradi je više učesnika/ca nego policajaca
Priredila: Jelka Jovanović Beograd Pride 2018. (Parada ponosa) održana je 16. septembra pod sloganom “Reci DA!”. Učesnici/ ce su u šetnji centralnim ulicama Beograda zatražili od države i sugrađana da kažu DA usvajanju Zakona o... »

I ovaj vikend blokiran veći deo Beograda: Pogledajte spisak zatvorenih ulica i linija koje su promenjene

Srbija danas pre 1 dan
Razlog su Pešačka subota, Prvenstvo Srbije u triatlonu i Trka boja
Nakon dve nedelje zatvorenih ulica i izmenjenog saobraćaja, prvo zbog svečane promocije mladih oficira Vojske Srbije, a zatim i Parade ponosa, Beograđane i ovog vikenda očekuju nove blokade i to u različitim delovima grada:... »

Odložen početak novog suđenja žandarmima

Danas pre 3 dana
Ponovljeno suđenje grupi niških žandarma koji su tokom Parade ponosa 2014. godine učestvovali u incidentu u kojem su povređena braća Aleksandra Vučića i Siniše Malog, nije počelo juče u Višem sudu u Beogradu, zbog odlaganja glavnog pretresa.
Kao razlog, istaknuto je da tužilaštvo nije precizirao optužnicu, odnosno da iz iste nije izbacilo Radeta Matića, koji je pravosnažno oslobođen krivice u ovom slučaju. Podsetimo, sedmoricu pripadnika niškog odreda Žandarmerije... »

Predstavile su se kao Ostroga i Vlažena Marija, a provocirale su i pozivale samo na jedno: "Majka i ćerka" koje su zapalile Prajd (video)

Telegraf pre 3 dana
Mnogima su za oko zapale dve trans devojke koje su imale veoma zanimljivu odeću, šminku i celokupan izgled
Učesnici Parade ponosa na različite načine obeležili su šetnju Beogradom, kojom je Prajd završen. Mnogima su za oko zapale dve trans devojke koje su imale veoma zanimljivu odeću, šminku i celokupan izgled. Naime, reč je o... »

Odložen početak ponovljenog suđenja sedmorici žandarma

N1 Info pre 3 dana
Početak ponovljenog suđenja sedmorici žandarma zbog napada na Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014. godine odložen je za 18. oktobar.
Kao razlog odlaganja ponovljenog suđenja, koje je trebalo da počne pred Višim sudom u Beogradu, navedeno je da zamenik javnog tužioca nije precizirao optužni akt odnosno da nije izbacio iz predmeta Radeta Matića koji je oslobođen... »

Odložen početak ponovljenog suđenja žandarmima

RTV pre 3 dana
RTV: Odložen početak ponovljenog suđenja žandarmima
BEOGRAD - Pred Višim sudom u Beogradu danas je za 18. oktobar odložen početak ponovljenog suđenja sedmorici žandarma zbog fizičkog napada na braću tadašnjih premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije tokom održavanja „Parade ponosa 2014".
Do odlaganja je došlo jer tužilaštvo nije preciziralo optužnicu nakon odluke Apelacionog suda, kojom je Rade Matić pravosnažno oslobođen optužbi. Apelacioni sud u Beogradu je u junu ukinuo prvostepenu presudu kojom su u decembru... »

Gejevi preči od solunaca

Vesti online pre 4 dana
Dve parade ponosa održane su u nedelju u Srbiji, ali dok su o onoj sa duginim bojama u Beogradu većina medija davala udarni prostor, šetnji roditelja sa decom u Šapcu teško je ući u trag čak i na nivou kratke vesti! Tek vešti pretraživači preko društvenih mreža mogli su da se informišu da su istog dana kad su pripadnici LGBT populacije uz podršku premijerke Ane Brnabić, ministara i gradonačelnika srpske prestonice paradirali, u opozicionom Šapcu šetale porodice. Još teže je bilo naći informaciju da su
- Sramota za čitav naš narod i državu je što se tako važan istorijski datum, kao što je početak oslobođenja naše otadžbine u Prvom svetskom ratu i veliki podvig vojske predvođene kraljem Petrom I Karađorđevićem i regentom... »

Sin ubio majku u Boleču

Politika  pre 2 sata  još 8 povezanih

Stigla jesen

RTV  pre 2 sata  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.