Parada ponosa

Dodik najavio zakon: Aktivistima LGBT zajednice biće zabranjen prilaz školama i vrtićima

Sputnik pre 5 dana
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je da će u RS biti donet zakon kojim će aktivistima LGBT zajednice biti zabranjen prilaz obrazovnim institucijama. On je rekao da je to „institucionalna odgovornost vlasti u RS, koje na taj… »

Huligani uništili prostorije organizatora Parade ponosa u Banjaluci

Danas pre 9 dana
Huligani koji se protive LGBT pokretu u Banjaluci uništili su prostorije DJC Incel u Banjaluci. Pretpostavlja se da se napad dogodio u subotu pre napada na aktiviste bosanskohercegovačke Parade ponosa. Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da… »

Povorke ponosa u Banjaluci (ne)će biti

Politika pre 11 dana
Očekujem da će organi Srpske učiniti sve da se onemogući održavanje povorke ponosa u Banjaluci, kaže Dodik. Od našeg stalnog dopisnika Banjaluka – Najava o održavanju današnje povorke ponosa u Banjaluci izazvala je nemir među udruženjima koja… »

Banjaluka: Policija zabranila okupljanje koje je organizovala BH parada ponosa

IndeksOnline pre 11 dana
BANJALUKA – Policijska uprava u Banjaluci zabranila je danas javno okupljanje, koje su organizovale grupa nezavisnih stvaralaca i aktivista „Geto“ iz Banjaluke i „BH parada ponosa“ iz Sarajeva, a koje je trebalo da se održi večeras u Banjaluci… »

Banjaluka: Policija zabranila okupljanje koje je organizovala "BH parada ponosa"

Euronews pre 11 dana
Policijska uprava u Banjaluci zabranila je danas javno okupljanje, koje su organizovale grupa nezavisnih stvaralaca i aktivista "Geto" iz Banjaluke i "BH parada ponosa" iz Sarajeva, a koje je trebalo da se održi večeras u Banjaluci od 17.30 sati do 1:00… »

Nakon napada aktivisti obećavaju da će biti Parade ponosa u Banjaluci

Slobodna Evropa pre 21 dana
"Borit ćemo se da Povorka ponosa bude dobrodošla u Banjaluku". Kaže to za Radio Slobodna Evropa (RSE) aktivistica Nevena Zelenika, dan nakon što joj je u tom gradu oteta zastava duginih boja. Ova 21-godišnja studentica bila je na meti napada tokom… »

Ljubile se u emisiji, hvalile jedna drugu, a sada se časte uvredama: Ovako se menjao odnos Ane Nikolić i Jelene Karleuše

Nova 24.02.2023
Nekada su jedna prema drugoj gajile simpatije. Medijski rat Ane Nikolić i Jelene Karleuše ovih dana je jedna od glavnih tema. Mnogima je poznato da su ove dve pevačice javno hvalile jedna drugu, a svojevremeno su gostovale u jednoj emisiji gde su se na… »

Ovogodišnja Parada ponosa zakazana za 9. septembar

Politika 23.02.2023
Parada ponosa koja okuplja predstavnike gej, lezbijske, biseksualne i transseksualne orijentacije, biće održana u subotu 9. septembra u glavnom gradu Srbije, a predstavnici organizacije „Beograd prajd” pozvali su pripadnike LGBT zajednice da se… »

Deca se prerano seksualizuju! Pevačica ne dozvoljava da se zataška: Klinci od 4 godine već sve znaju, vrtić u Zemunu je…

Kurir 23.02.2023
Poznat je stav pevačice Katarine Živković o LGBT populaciji. Ona ga je naime iznela još za vreme Parade ponosa. Međutim, ona je u svom gostovanju kod Ivana Gajića u emisiji Puls Srbije otkrila da nije baš tako kako je prenešeno. Ona nema ništa… »

Slovenija: Istopolni partneri mogu da usvajaju decu

B92 01.02.2023
U Sloveniji su 31. januara stupile na snagu izmene Porodičnog zakona prema kojima je brak životna zajednica dve osobe, a istopolnim parovima omogućeno je usvajanje deteta. Shodno ovim izmenama, brak više nije životna zajednica samo muža i žene… »

Vesti dana »