Pariz

Šarčević: Srbija daje doprinos mnogim ozbiljnim temama u UNESCO

RTV pre 3 dana
PARIZ - Generalna konferencija UNESCO je neiscrpan poligon vrlo ozbiljnih tema kada su u pitanju obrazovanje, nauka i kultura i zadovoljan sam što Srbija daje svoj doprinos, rekao je u ministar prosvete, nauka i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević… »

Mond: Francuska ostaje meta vredna pažnje za strane borce Islamske države

Novi magazin pre 4 dana
Četiri godine posle terorističkih napada u Parizu gde je 13. novembra 2015. godine stradalo 130 ljudi i više od 400 povređeno, Francuska se suočava sa drugačijom pretnjom i ostaje meta za nekoliko hiljada stranih boraca Islamske države koji su na… »

EU još čeka konkretizaciju stavova o reformi proširenja

Vesti online pre 3 dana
Zemlje članice EU još čekaju da čuju konkretne francuske predloge kada je reč o promeni metodologije politike proširenja, saznaje Tanjug u Briselu. Diplomatski izvori u Briselu kažu da još ”nisu videli nikakav francuski non-pejpr” i da se o… »

Vučić posle konferencije UNESKO: Naše ulaganje u obrazovanje mora da bude mnogo veće, ali treba da unapređujemo sve…

Kurir pre 3 dana
Trećeg dana posete zvaničnom Parizu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se učesnicima 40. zasedanja Generalne konferencije UNESKO na panelu "Mišljenja mladih o multilateralizmu". 11.03 - Aleksandar Vučić: "Naše ulaganje u obrazovanje mora… »

Pendarovski: Bez garancije Pariza o datumu za pregovore sa EU

Danas pre 3 dana
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je nakon susreta sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom da nije dobio garancije Pariza o datumu za pregovore sa EU, iako su imali otvoren i dinamičan razgovor. U saopštenju kabineta makedonskog… »

Kurti SAD juri glasove Srba: Aljbin menja retoriku prema Srpskoj listi?

Pravda pre 4 dana
Posle odluke Izbornog panela za žalbe i prigovore u Prištini da ne prihvati glasove iz centralne Srbije, što otvara vrata parlamenta za koaliciju NISMA-AKR, Fatmira Ljimaja i Bedžeta Pacolija, troje kandidata za poslanike Pokreta Samoopredeljenje… »

Vučić: Tzv. Kosovo ne može postati članica Unesko!

Pravda pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon obraćanja na 40. konferenciji Uneska u Parizu, izrazio je uverenje da Kosovo ne može da postane članica te međunardone organizacije. - Imamo dobre odnose sa Unesko i ne postoji nikakva doza straha da bi neko… »

Student se zapalio zbog gladi: U oproštajnom pismu optužio Makrona, Olanda, Sakrozija i EU da su ga "ubili"!

Pravda pre 4 dana
Samospaljivanje dvadesetdvogodišnjeg studenta u Lionu, koji više nije mogao da izdrži tešku finansijsku situaciju, svoju, ali i mnogih njegovih kolega, izazvalo je novi bunt visokoškolaca u Francuskoj. Dok se lekari u bolnici bore za život mladića… »

Vučić: Srpskom nasleđu na KiM potrebna zaštita

Studio B pre 4 dana
I dalje postoje pritisci da se srpsko nasleđe na Kosovu i Metohiji preda nekom drugom i da mu je neophodna zaštita, poručio predsednik Vučić na 40. zasedanju Generalne konferencije Uneska. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, u… »

Život u boji: Slike su za zid

RT Kragujevac pre 3 dana
Prema godišnjem pregledu svetskih atrakcija muzeje i galerije je pretprošle godine, pazite sad… posetilo 75,6 miliona ljudi. Najluđa od vesti je na ivici realnog, doktori u Montrealu prepisuju posete muzejima kao lek za bolesti. Ove godine stvari… »

Vremenska prognoza »

Pariz »
subota
Znatno oblačno
Znatno oblačno
5 ˚C
nedelja
Delimično oblačno
Delimično oblačno
5˚ / 7˚
ponedeljak
Pljuskovi
Pljuskovi
0˚ / 7˚

Vesti dana »