Ratko Dmitrović

Ministar Dmitrović zatražio pomoć od Nemačke u zaustavljanju iseljavanja građana Srbije

Radio 021 19.03.2021
Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović zamolio je ambasadora Nemačke Tomasa Šiba da utiče na nemačke kompanije da otvaraju pogone u svim krajevima Srbije kako bi se smanjila ekonomska migracija građana Srbije u EU, saopštilo je… »

Dmitrović i Šib: Iz Srbije godišnje odu desetine hiljada ekonomskih migranata

N1 Info 18.03.2021
Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović razgovarao je sa nemačkim ambasadorom Tomasom Šibom o demografskim problemima Srbije povezanim s ekonomskim razlozima, saopštilo je Ministarstvo. Dmitrović je rekao da iz Srbije, kao… »

Zatražena pomoć od Nemačke u zaustavljanju iseljavanja

RTV 18.03.2021
BEOGRAD - Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović zamolio je danas ambasadora Nemačke Tomasa Šiba da utiče na nemačke kompanije da otvaraju pogone u svim krajevima Srbije kako bi se smanjila ekonomska migracija građana Srbije u… »

Dmitrović boravio danas u Vlasotincu

Jug press 17.03.2021
VLASOTINCE Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović najavio je danas u Vlasotincu da će obići više od 100 gradova i opština, kako bi do kraja ove ili početkom naredne godine predstavili strateški dokument u kom će se naći i… »

"Zaustaviti pad nataliteta"

RTV 17.03.2021
VLASOTINCE - Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović boravio je danas u radnoj poseti Vlasotincu, gde je najavio da će obići više od 100 gradova i opština, kako bi do kraja ove ili početkom naredne godine predstavili strateški… »

Dmitrović: Nestajemo zbog gubitka kulta porodice

Jugmedia 17.03.2021
Nepostojanje kulta porodice i nove tehnologije, pre svega mobilni telefoni, jedan su od razloga što Srbija godišnje gubi 80.000 stanovnika i što će, ako se nastavi ovim tempom, 2050. godine srpska država brojati oko 4.000.000 stanovnika, ocenio je… »

Ministar Dmitrović u Vlasotincu: Odlazak mladih kao glavni problem (foto)

Kurir 17.03.2021
Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović, boravio je danas u radnoj poseti Vlasotincu. Ministar je istakao da će u toku ove godine sa saradnicima obići više od 100 gradova i opština i da će ministarsvo na… »

Ministar Dmitrović: Za povećanje nataliteta nije najvažniji novac, već promena svesti građana

Radio 021 17.03.2021
Srbija je poslednji put imala ispod sedam miliona stanovnika pre 67 godina, a slična situacija je i sada, rekao je ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović. Prema rečima Dmitrovića, samo prošle godine u odnosu nataliteta i… »

Pokušavali su 23 godine: Ministar Dmitrović u Vranju darovao trojke Stoijljkovića, rođene uz pomoć vantelesne oplodnje

Večernje novosti 17.03.2021
MINISTAR za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović, boravio je danas u radnoj poseti Vranju. Ovaj grad bio je među prvima u Srbiji koji je ušao u program podrške bračnim parovima za vantelesno začeće. Među tim… »

Dmitrović u Vranju: „Izgubili smo grad veličine Šapca“

Jug press 16.03.2021
VRANJE Ukoliko se nešto krupno ne preduzme u Srbiji će 2050. godine živeti četiri miliona ljudi, od toga samo u Beogradu preko tri miliona, izjavio je danas u Vranju ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović. On je sa… »

Vesti dana »