RTB Bor

Srbija prva u regionu pristupila inicijativi "Pojas i put"

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - "Danas se svi otimaju za kineske investicije, a Srbija je prva zemlja u jugoistočnoj Evropi koja je sa NR Kinom potpisala Memorandum o učešću u globalnom projektu "Pojas i put" i NR Kina to poštuje", izjavila je u jutarnjem programu TV Hepi… »

Protest za čist vazduh u Boru: Smanjite zagađenje, ne zanima nas kako

N1 Info pre 1 dan
Ispred uprave kompanije Ziđin u Boru (nekadašnji RTB Bor) nekoliko stotina građana održalo je protest, sa zahtevom da se aerozagađenje u tom gradu odmah smanji. Kako kažu, najviše im smeta što mesecima nemaju adekvatni odgovor nijedne institucije… »

Protest protiv zagađenja vazduha u Boru: „Ovo je trovanje“

Danas pre 1 dan
Ovo je trovanje, ovo je genocid, poručila je danas okupljenima na protestu protiv zagađenja vazduha u Boru jedna od organizatorki Katarina Vasković. Protest u ovom gradu na istoku Srbije je četvrti po redu zbog sve učestalijeg zagađenja vazduha u… »

Protest „Građani protiv dima“ u Boru i zahtev Ziđinu: Hitno smanjiti proizvodnju

Insajder pre 2 dana
Meštani Bora danas su ponovo protestovali zbog zagađenja vazduha u tom gradu koji mesecima unazad prelazi dozvoljene nivoe. Skup je održan ispred upravne zgrade kineskog Ziđina, nekadašnjeg RTB Bor gde je iznet zahtev da se hitno smanji proizvodnja… »

Novi protest u Boru, građani od "Ziđina" traže da smanji proizvodnju

RTS pre 1 dan
Građani Bora protestovali su četvrti put ispred direkcije kineske kompanije "Ziđin" koja je od početka godine vlasnik nekadašnjeg RTB-a Bor. Osnovini zahtev demonstranata je da se hitno smanji nivo aerozagađenja u gradu i okolnim selima, kao i nivo… »

Protest u Boru zbog zagađenja: Stotine građana protestovalo sa maskama: "Hoćemo da udišemo čist vazduh!"

Blic pre 1 dan
U Boru je danas održan protest protiv aerozagađenja. Nekoliko stotina Borana i ljudi iz okolnih gradova okupilo se ispred zgrade Generalne direkcije bivšeg RTB, sada Ziđin koper Bor. - Hoćemo da udišemo čist vazduh. Bor bi bio banja, da nema… »

Borska ekološka agonija koja traje

Danas pre 1 dan
Ne može se većinski vlasnik privatizovanog RTB Bor amnestirati odgovornosti u vezi sa zagađenjem Pre više od tri meseca na konferenciji za novinare u Boru upozorio sam gradonačelnika Aleksandra Milikića i lokalnu vlast da su u obavezi, u skladu sa… »

Srpsko rudarstvo u zamahu – 70 kompanija istražuje razne rude i minerale

RTS pre 5 dana
U rudarskom sektoru ove godine broj zaposlenih veći je za sedam odsto nego lane. U Vladi računaju da će samo strateški projekti u RTB-u sa novim rudnikom "Čukaru Peki" i "Jadar" doneti tri milijarde dolara novih investicija. I Svetska banka je… »

Da li je otvaranje novih rudnika podstrek za brži rast srpske privrede?

N1 Info pre 8 dana
U Srbiji će biti uloženo skoro tri milijarde dolara u narednih šest godina u otvaranje rudnika Čukaru peki kod Bora i rudnika "Jadar" kod Loznice, kao i u RTB Bor, rečeno je na upravo održanoj međunarodnoj konferencije o mineralnim resursima u… »

Tri milijarde dolara investicija u Čukaru peki, Jadar i RTB

Dnevnik pre 11 dana
BEOGRAD: U Srbiji će biti uloženo skoro tri milijarde dolara u narednih šest godina u otvaranje rudnika Čukaru peki kod Bora i rudnika "Jadar" kod Loznice, kao i u RTB Bor, izjavio je danas pomoćnik ministra rudarstva i energetike Ivan Janković. To… »

Vesti dana »