RTB Bor - vesti

Neko vreme očekujte manje efikasan RTB

BizLife pre 22 sata
Foto: Beta Kineski Ziđin, većinski vlasnik RTB Bor, naišao je na nekoliko objektivnih prepreka koje se tiču strateških poteza poslovanja prethodnog rukovodstva, zbog kojih će se neko vreme raditi sa manjim procentom efikasnosti, rekao je predsednik Ziđina Lan Fušeng. On je u razgovoru sa... »

Zijin o RTB-u Bor: Manja efikasnost zbog poteza prethodnog rukovodstva

SEEbiz pre 1 dan
BOR - Kineska kompanija Zijin koja je većinski vlasnik Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor naišla je na nekoliko objektivnih prepreka koje se tiču strateških poteza poslovanja prethodnog rukovodstva, zbog kojih će se neko vreme raditi sa manjim procentom efikasnosti, rekao je predsednik Zijina Lan Fušengom.
On je u razgovoru sa predsednikom Nacionalnog saveta Srbije za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislavom Nikolićem rekao da u Srbiji svi imaju velika očekivanja od dolaksa Zijina u RTB, kao i da se velika pažnja... »

Zagarantovana budućnost Bora

Studio B pre 2 dana
Pronalaskom strateškog partnera, kineske kompanije Ziđin, zaganatovana budućnost RTB-a i Bora, rekao predsednik Vučić i najavio plan države da u ceo okrug uloži 50 miliona evra samo za godinu dana.
foto Tanjug On je građanima poručio da će građanima u tomo delu Srbije biti veće plate. „Budućnost Bora je zagarantovana. Zijd je jedna od najboljih svetskih kompanija, za pet ili šest goidna će šestostruko povećati proizvodnju... »

"Imamo strateškog partnera, budućnost Bora zagarantovana"

B92 pre 2 dana
B92: "Imamo strateškog partnera, budućnost Bora zagarantovana"
Bor -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pronalaskom strateškog partnera, kineske kompanije Ziđin, zagaranatovana budućnost RTB-a i Bora.
Predsednik Vučić je najavio i plan države da u ceo okrug uloži 50 miliona evra samo za godinu dana. On je građanima poručio da će građanima u tomo delu Srbije biti veće plate. "Budućnost Bora je zagarantovana. Ziđin je jedna od... »

Vučić obišao Borski okrug

Studio B pre 2 dana
Predsednik Vučić nastavio kampanju „Budućnost Srbije“ obilaskom Borskog okruga. Posetio je pogon topionice bakra „Ciđin Bor“, Rogljevo, Negotin, Kladovo,Rtkovo i Bor.
foto Tanjug Kineska kompanija Ziđin će u RTB Bor samo ove godine uložiti 160 miliona evra, a u narednih nekoliko godina, uz nalazište Čukaru Peki kod Bora, do dve milijarde evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Time... »

"Budućnost Srbije" u borskom okrugu - Vučić: Plan je da za godinu uložimo 50 miliona evra u ceo okrug (foto)

Srbija danas pre 2 dana
Predsednik Srbije Aleksandar obilazi danas, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", Borski okrug, a centralno obraćanje građanima je u Boru.
17.30 Predsednik Vučić se obratio građanima - Dragi prijatelji, divne su vam srpske zastave koje ste poneli. Hvala što ste došli u ovolikom broju i što ste nas sačekali u Boru. Došao sam da vam kažem nekoliko stvari. Bio sam u... »

Nove kineske investicije u RTB Bor! Neverovatne cifre - najavljeno ogromno povećanje proizvodnje

Srbija danas pre 2 dana
Kineska kompanija Ziđin će u RTB Bor samo ove godine uložiti 160 miliona evra, a u narednih nekoliko godina, uz nalazište Čukaru Peki kod Bora, do dve milijarde evra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Time će se, istakao je on, šestostruko povećati proizvodnja u narednih šest godina, a najveći deo tog novca biće namenjen upravo za RTB Bor. - Očekujemo da za šest godina proizvodnja bude veća - trostruko ovde u (RTB) Boru i još... »

Spas za ceo Jablanički okrug - Kinezi preuzimaju još jedan rudnik?

Srbija danas pre 3 dana
Topionica "ZiJin Copper Bor" u naredne tri godine podići će proizvodnju bakra na 80.000 tona, što će značiti veliki napredak za Bor, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić i naveo da kineska kompanija razmatra mogućnost o preuzimanju rudnika Lece kod Medveđe.
- Direktor Lang mi je rekao da im je obaveza da u prve tri godine podignu proizvodnju na 80.000 tona, a topionicu za četiri puta. To znači veliki napredak za Bor, da ne pričamo o tome koliko smo im problema ostavili. Da nisu... »

Kinezi ulažu dve milijarde evra u „Bor“

Sputnik pre 3 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će kompanija Ziđin ove godine uložiti 160 miliona evra u Rudarsko-topioničarski basen (RTB) u Boru.
Time će se, rekao je on, šestostruko povećati proizvodnja u narednih šest godina, a najveći deo tog novca biće namenjen upravo za RTB Bor, prenosi Tanjug. „Očekujemo da za šest godina proizvodnja bude veća — trostruko ovde u... »

Bor, pripreme terena za industrijsku zonu i stanove

RTS pre 3 dana
RTS: Bor, pripreme terena za industrijsku zonu i stanove
Kineski "Ziđin" je tri meseca u Boru. Osim u RTB u oni su većinski vlasnici i u kompaniji "Rakita". U Boru pripremaju teren za industrijsku zonu i stanove.
Nadaju se otvaranju novih rudnika bakra i zlata, ali i boljem životu koji će privredna ekspanzija doneti. Građani Bora znaju da je sudbina rudnika i njihova sudbina. Tako je bilo oduvek, jer u Boru gotovo da nema familije iz koje... »

©2019 Netmark d.o.o.