RTB Bor

Novi protest u Boru: Naša deca udišu olovo, arsen, nikl, živu

N1 Info pre 19 sati
Zbog velikog zagađenja vazduha građani Bora blokirali su na jedan sat prilaze topionici RTB Bora. Okupljeni su predali svoje zahteve upravi kompanije i gradskim vlastima i ostavili rok od 10 dana da ih obaveste o tome šta su preduzeli. Izvor: N1… »

Koliko bogatstvo u zlatu krije RTB Bor? Kinezi hoće da otkupe američki deo

Večernje novosti pre 2 dana
Novosti saznaju - Kineski „Ziđin“ spremila je američkoj kompaniji "Friport Mekmoran", koja ima 60 odsto istražnih prava u donjoj zoni ležišta "Čukaru peki", ponudu da otupi njihov deo. KINESKA kompanija "Ziđin", vlasnik gornje zone budućeg… »

Državna preduzeća za struju dužna milijarde

Kamatica pre 10 dana
To je nešto manje nego u istom periodu prošle godine, kada su ove kompanije dugovale oko 22 milijarde dinara. Ovom smanjenju najviše je doprinelo plaćanje obaveza od strane kineske kompanije Zijin, koja je nakon preuzimanja RTB Bor, njegov… »

Protest u Boru zbog prekomernog zagađenja

Večernje novosti pre 11 dana
"Obećavali su nam nova radna mesta i ekološki čistu sredinu, a dobili smo zagađenje od koga, povremeno, bukvalno ne može da se diše" rekao je Marko Stojanović, jedan od organizatora protesta. BOR – Više stotina meštana Bora okupilo se u… »

Troše na veresiju: Državna preduzeća za struju dužna milijarde, na listi dužnika i jedna lokalna samouprava

Blic pre 13 dana
Elektroprivreda Srbije od 20 javnih i državnih preduzeća na dan 9. septembra potražuje čak 18,6 milijardi dinara, odnosno blizu 170 miliona evra, saznaje "Blic". Trošenje struje na veresiju nije prestalo, iako je MMF tražio u prethodnom aranžmanu… »

Kineski Ziđin o zagađenju: Radimo sa zastarelom tehnologijom

Danas pre 26 dana
Kompanija Ziđin Bor Koper (Zijin Bor Copper) odgovorila je danas na pritužbe građana Bora i gradskih vlasti zbog prekomernog zagađenja iz pogona te kompanije, navodeći da je to posledica zastarele opreme. U saopštenju se navodi da su u nekadašnjem… »

Ziđin odgovorio na prozivke zbog prekomernog zagađenja: RADIMO SA ZASTARELOM OPREMOM

Ist media pre 26 dana
BOR, (IST Media) Kompanija Ziđin Bor Koper (Zijin Bor Copper) odgovorila je danas na pritužbe Borana i gradske vlasti zbog prekomernog zagađenja iz pogona ove kompanije, navodeći da je to posledica zastarele opreme. U saopštenju se navodi da su se u… »

Kinezi od Bora prave zeleni rudnik

Večernje novosti 10.09.2019
Kompanija "Ziđin" prenela ministru Antiću da nastavlja da ulaže u Srbiju i prenosi najmoderniju tehnologiju. Otvaraju fabriku za preradu u Majdanpeku, ulažu u rudnike Jama i Cerovo. BORSKI rudnik trebalo bi u narednim godinama da dobije najsavremeniju… »

Amerikanci sa Kinezima vade bakar i zlato kod Bora

Večernje novosti 09.09.2019
Kompanija "Ziđin" na nalazištu "Čukaru peki" otvara novi rudnik sa velikim rezervama bakra. Deo ležišta, bogat zlatom, "dele" sa korporacijom "Friport" koja ima 60 odsto učešća. PLAN kineske kompanije "Ziđin", strateškog partnera RTB "Bor", da… »

Tek za tri godine će se videti da li je prodaja RTB Bora uspeh

Danas 09.09.2019
Najveći neto dobitak u 2018. godini u Srbiji, prema statistici Agencije za privredne registre, ostvario je RTB Bor sa 90 milijardi dinara. Međutim taj poslovni rezultat nije plod preuzimanja od strane kineske kompanije Ziđin jer se odnosi na period dok… »

Vesti dana »