RTB Bor

Rudarski hleb „sa sedam kora“ sve više zarađuju žene u Boru

Danas pre 23 dana
U današnje vreme teško je napraviti podelu na muške i ženske poslove, budući da pripadnice nežnijeg pola sve više „osvajaju“ i poslove koji su tradicionalno rezervisani za muškarce. Pa tako šestinu radnika u kompaniji Srbija Ziđin Koper… »

Završena rekonstrukcija topionice u Boru, Zijin najavljuje 200.000 tona bakra godišnje

Biznis.rs pre 30 dana
Godišnja vrednost proizvodnje premašiće dve milijarde dolara. Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i generalni direktor kompanije Zijin Copper Serbia Đen Siming (Jian Ximing) u sredu su potpalili „fleš-peć“ u Topionici bakra u… »

Sindikat metalaca Srbije: Kompanija Ziđin nije odgovorila da li će povući pravilnik

Danas 03.02.2023
Vlasnici kineske kompanije Ziđin do danas nisu odgovorili da li će ispuniti zahtev reprezentativnih sindikata i povući iz primene pravilnik o radu koji su samovoljno doneli, što je preduslov za nastavak pregovora o Kolektivnom ugovoru, rekao je… »

Ziđin Koper najavio povećanje proizvodnje, zarada i nova ulaganja u ekologiju

Novi magazin 03.02.2023
Predstavnici kompanije "Srbija Ziđin Koper" (Zijin Copper) najavili su danas povećanje proizvodnje bakra u toj kompaniji, stalni rast zarada do 2025. godine i nastavak velikih ulaganja u ekologiju i zaštitu životne sredine. "Od 2018. godine kada je… »

Zijin Copper Serbia: Stalni rast zarada do 2025, povećanje proizvodnje bakra

Biznis.rs 03.02.2023
kompanija najavila i velika ulaganja u ekologiju i zaštitu životne sredine. Predstavnici kompanije Zijin Copper Serbia najavili su u petak povećanje proizvodnje bakra u toj kompaniji, stalni rast zarada do 2025. godine i nastavak velikih ulaganja u… »

Protest radnika Ziđina u Boru zbog plata i kolektivnog ugovora

Slobodna Evropa 26.01.2023
Deo radnika kineske kompanije "Ziđin Koper" (Zijin Copper) u Boru, na istoku Srbije, protestovao je 26. januara zbog plata i Pravilnika o radu, za koji smatraju da je štetan po zaposlene. Glavni zahtevi radnika i predstavnika sindikata su da im se… »

Radnici Ziđina postavili barikade, traže da se plate usklade sa inflacijom

Novi magazin 26.01.2023
Deo radnika Ziđina, nekadašnjeg RTB-a Bor, u Boru i Majdanpeku stoje na barikadama ne dozvoljavajući izlazak i ulazak teških vozila sa koncentratom i rudarskom opremom. Oni protestuju tražeći povećanje plata u skladu sa rastom inflacije. Poslodavac… »

Radnici Ziđina postavili barikade, traže da se plate usklade sa inflacijom

N1 Info 26.01.2023
Deo radnika Ziđina, nekadašnjeg RTB-a Bor, u Boru i Majdanpeku stoje na barikadama ne dozvoljavajući izlazak i ulazak teških vozila sa koncentratom i rudarskom opremom. Oni protestuju tražeći povećanje plata u skladu sa rastom inflacije. Poslodavac… »

Pred proteste radnika Ziđina u Boru sindikalci dobili poziv za razgovore u Ministarstvu rada

Danas 26.01.2023
Mi nikada nismo bežali od razgovora i pregovora, ali ne možemo da prihvatimo njihov stav da je polaz za razgovore njihov Pravilnik o radu. Za nas je prihvatljivo da polazna tačka za pregovore bude nekadašnji kolektivni ugovor odnosno akt koji je bio… »

Uoči štrajka sindikata, Ziđin dao novu ponudu – povećanje prosečne zarade za 10%

Glas Zaječara 26.01.2023
Uoči najavljenoj štrajka sindikata kompanije Ziđin Koper (SZC), menadžment kompanije saopštio je da će prosečna zarada u tom preduzeću u 2023. godini biti povećana za 10 odsto. Štrajk sindikata najavljen je za sutra u 15.30 ispred ulaza u Ziđin… »

Vesti dana »