RTB Bor

Krađa zlata tapka u mestu: Postupak protiv osumnjičenih za pljačku u rudarsko-topioničarskom basenu Bor

Večernje novosti pre 9 sati
NI posle više od dve godine otkako su uhapšena sedmorica Borana, osumnjičenih da su iz Rudarsko-topioničarskog basena krali zlato, nije okončana istraga koja se protiv njih vodi u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu. Postupak je započeo… »

Kup Srbije 2020: Finalni turnir donosi interesantne mečeve

Zrenjaninski pre 1 dan
Finalni rukometni turnir Kupa Srbije 2020 u ženskoj konkurenciji u Zrenjaninu donosi interesantne mečeve i neizvesnost. Oko toga su se složili i treneri ekipa učesnica. U polufinalnim mečevima u subotu sastaju se ŽORK Jagodina i ŽRK Bekament… »

Praznik rukometa u Zrenjaninu: Na Begeju se danas i sutra igra finalni turnir Kupa Srbije u rukometu!

Večernje novosti pre 1 dan
KOD dama trofej brani Bekament, a kod muškaraca Vojvodina. Rukometni praznik u Zrenjaninu. U gradu na Begeju u subotu i nedelju odigraće se finalni turniri Kupa Srbije u obe konkurencije. Kod dama trofej brani Bekament Bukoviča Banja, a kod muškaraca… »

Samo novčane kazne za zagađenje vazduha u Boru

Danas pre 1 dan
Pred Privrednim sudom u Zaječaru danas je odloženo suđenje protiv kompanije Ziđin Bor Koper (Zijin Bor Copper), u jednom od više sudskih postupaka u kojima se ta kompanija tereti za zagađenje vazduha u Boru, rudarskom gradu na istoku Srbije, piše… »

Samo novčane kazne za zagađenje vazduha u Boru

Slobodna Evropa pre 2 dana
Pred Privrednim sudom u Zaječaru u četvrtak, 24. septembra, odloženo je suđenje protiv kompanije Ziđin Bor Koper (Zijin Bor Copper), u jednom od više sudskih postupaka u kojima se ta kompanija tereti za zagađenje vazduha u Boru, rudarskom gradu na… »

Više hiljada građana Bora na protestu zbog zagađenja iz pogona topionice bakra Ziđin

Novi magazin pre 7 dana
Više hiljada građana Bora okupilo se danas na platou kod "Kapije grada", kako bi izrazili protest zbog zagađenja sumpor-dioksidom i teškim metalima iz pogona topionice bakra kompanije "Ziđin". Skup je u organizovan preko društvenih mreža i… »

Hiljade Borana na ekološkom protestu, deca skandirala “Nećemo dim”(video)

BizLife pre 7 dana
Više hiljada građana Bora okupilo se na platou kod “Kapije grada”, kako bi izrazili protest zbog zagađenja sumpor-dioksidom i teškim metalima iz pogona topionice bakra kompanije Ziđjin. Skup je u organizovan preko društvenih mreža i predstavlja… »

Najmasovniji ekološki protest u Boru uz poruku – Mi smo Borani, najjači smo najjači

Ist media pre 7 dana
BOR, (IST Media, foto: Dragan Novaković) – Više hiljada Borana okupilo se danas na platou kod “Kapije grada”, kako bi izrazili protest zbog prekomernog zagađenja sumpor-dioksdom i teškim metalima iz pogona topionice bakra kompanije “Ziđin”… »

Protest u Boru zbog zagađenja vazduha

Slobodna Evropa pre 7 dana
Građani Bora okupili su se u subotu ujutru na protestu zbog prekomernog zagađenja u ovom gradu u istočnoj Srbiji, za koje navode da je pojačano krajem 2018. godine, kada je kineska kompanija „Ziđin“ postala većinski vlasnik RTB Bor. Građani su… »

Više hiljada građana Bora na protestu zbog zagadjenja iz "Ziđina"

Nova ekonomija pre 7 dana
Više hiljada gradjana Bora okupilo se danas na platou kod "Kapije grada", kako bi izrazili protest zbog zagadjenja koje izaziva topionica bakra kojim upravlja kompanija "Zidjin", prenosi agencija Beta. Skup je pretežno organizovan preko društvenih… »

Vesti dana »