Severna Koreja

U Severnoj Koreji uspešno recikliraju baterije iz električnih automobila

RTS pre 31 dana
Dobar deo svetske ekonomije sve više se oslanja na proces reciklaže. Svesni činjenice da je reciklaža posao budućnosti, u Severnoj Koreji krenuli su u nov poduhvat sa starim materijalima. Opremljeni specijalnom zaštitnom opremom, inženjeri… »

LG i definitvno prestaje da proizvodi telefone

Kamatica 05.04.2021
„LG“ će svoj tržišni udeo u Severnoj Americi od deset odsto prepustiti „Samsungu“ i „Eplu“. Analitičari očekuju da će „Samsung“ bolje moći da pokrije upražnjeno mesto na tržištu jer, za razliku od „Epla“, u ponudi ima više… »

LG se povlači sa tržišta mobilnih telefona

N1 Info 05.04.2021
Južnokorejski "LG electronics" ugasiće svoje odeljenje za proizvodnju mobilnih telefona, nakon što nije uspeo da nađe kupca za njega, što znači da je ovo prvi veliki proizvođač koji se potpuno povlači sa tržišta. „LG“ će svoj tržišni… »

Internet zna sve, zato ga i zabranjuju

Al Jazeera 04.04.2021
Gašenje internet pristupa ili poteškoće u njegovom radu se gotovo uvijek poklapaju s izborima, protestima građana ili za vrijeme državnih udara. Autoritarni i nedemokratski režimi širom sveta imaju novog digitalnog saveznika. Iako su mnoge… »

Diplomate pobegle iz Severne Koreje: Skoro svi stranci napustili zemlju

Pravda 03.04.2021
Strane diplomate i humanitarni radnici poslednjih meseci masovno su pobegli iz Severne Koreje zbog nestašice robe i velikih ograničenja u svakodnevnom životu koja su nametnuta kako bi se zaustavilo širenje korona virusa, navodi ruska ambasada u… »

Zvaničnici SAD, Japana i Južne Koreje izrazili zabrinutost

B92 03.04.2021
Vlada predsednika SAD Džozefa Bajdena izrazila je spremnost da sarađuje sa Japanom i Južnom Korejom na pitanjima "denuklearizacije" Severne Koreje. O tome je bilo reči u trilateralnom razgovoru SAD, Japana i Južne Koreje. Savetnik predsednika SAD za… »

Jačanje pritisaka na Severnu Koreju - dogovor Amerike, Južne Koreje i Japana

Sputnik 03.04.2021
Amerika, Južna Koreja i Japan dogovorili su se u pregovorima svojih visokih bezbednosnih zvaničnika da će sarađivati na jačanju pritiska na Severnu Koreju da odustane od nuklearnih i balističkih raketnih programa. Rojters navodi da su u zajedničkoj… »

Stranci beže iz Severne Koreje: Stroge mere protiv kororne izazvale nestašice, stanje sve gore

Blic 03.04.2021
Strane diplomate i humanitarni radnici poslednjih meseci masovno su pobegli iz Severne Koreje zbog nestašice robe i velikih ograničenja u svakodnevnom životu koja su nametnuta kako bi se zaustavilo širenje korona virusa, navodi ruska ambasada u… »

Vašington, Tokio i Seul razgovarali o denuklearizaciji Severne Koreje

Novi magazin 03.04.2021
Vlada predsednika SAD Džozefa Bajdena izrazila je spremnost da saradjuje sa Japanom i Južnom Korejom na pitanjima "denuklearizacije" Severne Koreje, u trilateralnom razgovoru sa izaslanicima dve savezničke zemlje. Savetnik predsednika SAD za nacionalnu… »

Dogovor pao: SAD i saveznici odlučili šta će sa Severnom Korejom, Kimu se ovo neće dopasti

Pravda 03.04.2021
SAD, Južna Koreja i Japan dogovorili su se u pregovorima svojih visokih bezbednosnih zvaničnika da će sarađivati na jačanju pritiska na Severnu Koreju da odustane od nuklearnih i balističkih raketnih programa. Rojters prenosi da su u zajedničkoj… »

Vesti dana »