Severna Koreja

Seul i Pjongjang žele Olimpijske igre 2032. godine

Sport klub pre 12 dana
Čelnici južnokorejskog Seula objavili su da su Međunarodnom olimpijskom komitetu (IOC) poslali ponudu da organizuju Olimpijske igre 2032. godine zajedno sa Pjongjangom, glavnim gradom Severne Koreje. Ovo je druga zvanična ponuda za domaćinstvo 2032… »

Severna Koreja: Hakeri i bezbednosni eksperti

PC Press pre 11 dana
Threat Analysis Group (TAG) kompanije Google ističe da hakeri koje finansira vada Severne Koreje ponovo ciljaju bezbednosne eksperte, a u procesu koriste lažne Twitter i LinkedIn naloge. Prethodni napadi dogodili su se u januaru, te je još tom prilikom… »

Kim Džong-UN nije završio posao? Severna Koreja sprema nova testiranja, imaju cilj koji se Zapadu neće svideti

Srbija danas pre 11 dana
Pjongjang je 25. marta lansirao dva balistička projektila kratkog dometa ka Japanskom moru. Severna Koreja će verovatno izvršiti još raketnih testova kako bi staro oružje zamenila naprednijim projektilima koje zapadni stručnjaci nazivaju "KN-23", a… »

Pjongjang se sprema za još testova, cilj je da staro oružje zameni sa naprednijim projektilima

Blic pre 12 dana
Severna Koreja će verovatno izvršiti još raketnih testova kako bi staro oružje zamenila naprednijim projektilima koje zapadni stručnjaci nazivaju "KN-23", a koji su tehnološki slični ruskom "iskanderu", izjavio je istraživač južnokorejskog… »

Seul i Pjongajng žele Olimpijske igre 2032. godine

N1 Info pre 12 dana
Čelnici južnokorejskog Seula objavili su da su Međunarodnom olimpijskom komitetu (IOC) poslali ponudu da organizuju Olimpijske igre 2032. godine zajedno sa Pjongjangom, glavnim gradom Severne Koreje. Ovo je druga zvanična ponuda za domaćinstvo 2032… »

Obe Koreje žele Igre 2032: Seul i Pjongjang poslali zajedničku kandidaturu Međunarodnom olimpijskom komitetu

Večernje novosti pre 12 dana
SEUL i Pjogjang žele zajedno da organizuju Olimpijske igre 2032. goside. Zato je glavni grad Južne Koreje poslao ponudu Međunarodnom olimpijskom komitetu da zajedno sa prestonicom Severne Koreje organizuje najveće sportsko takmičenje. Pre Korejaca… »

Seul i Pjongjang žele zajedničku organizaciju OI 2032. godine

RTS pre 12 dana
Seul i Pjongjang ušli su u trku za organizatora Olimpijskih igara 2032. godine. Oni su poslali predlog Međunarodnom olimpijskom komitetu. Glavni konkurent je Brizbejn. Tako da Severna i Južna Koreja ulaze u trku za domaćistvo, iako je MOK već izabrao… »

Ruska ambasada: Drastična ograničenja i težak život u Pjongjangu

N1 Info pre 12 dana
Ruska ambasada u Severnoj Koreji opisala je danas težak život u Pjongjangu sa ograničenjima "bez presedana", uključujući nedostatak pristupa lekovima kao posledicu drakonskih mera uvedenih zbog pandemije koronavirusa. Opisujući novi talas odlazaka… »

Ambiciozan projekat u Severnoj Koreji: Kim obilazi gradilišta dva puta nedeljno

B92 pre 12 dana
Pjongjang -- Severnokorejski vođa Kim Džong Un posetio je drugi put tokom nedelje jednu od lokacija svog ambicioznog projekta izgradnje 50.000 novih stanova u Pjongjangu. On je pozvao na dodatne napore koji bi ubrzali stambeni razvoj u zemlji. Rojters… »

Jedna od najvećih misterija severne Koreje - hotel "sudnjeg dana": Čudo arhitekture, a decenijama nema nijednog gosta!

Mondo pre 12 dana
Korona virus promenio je hotelijersku industriju širom sveta, međutim, nije imao apsolutno nikakv uticaj na jedan hotel u Severnoj Koreji. Korona virus promenio je hotelijersku industriju širom sveta, međutim, nije imao apsolutno nikakv uticaj na… »

Vesti dana »