Sremska Mitrovica - vesti

Prijem u Gradskoj kući Kikinde: Pohvalnica Nemanji Konstantinu

Dnevnik pre 12 dana
KIKINDA: Gradonačelnik Pavle Markov uručio je pohvalnicu Grada Kikinde trinaestogodišnjem perspektivnom atletičaru Nemanji Konstantinu, koji je na Prvenstu Srbije za mlađe pionire trijumfovao u Sremskoj Mitrovici u trci na 800 metara.
Gradonačelnik Markov je rekao da je rezultat mladog atletičara AK „Kikinda“ za svako poštovanje, čemu treba dodati da je Nemanja n i prvak Vojvodine. „Nadamo se da je pred njim uspešna sportska karijera, a mi želimo da ovu... »

Uhapšen jer je podvodio ćerku poznanicima

Radio 021 pre 12 dana
Policija u Sremskoj Mitrovici uhapsila je I. L. (64) zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima, saopštio je MUP.
Uhapšeni su i M. S. (66), V. M. (74), B. A. (78) i M. B. (69) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo obljuba nad nemoćnim licem. Sumnja se da je I. L. tokom ove godine za novac podvodio dvadesetšestogodišnju... »

U Sremu od početka godine zaplenjeno 103 kilograma marihuane

RTV pre 14 dana
RTV: U Sremu od početka godine zaplenjeno 103 kilograma marihuane
SREMSKA MITROVICA - Od početka ove godine, na području Srema za koji je nadležna Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici realizovano je 349 zaplena opojnih droga. U ovim zaplenama oduzeto je preko 111.000 komada i više od 20.000 mililitara opojnih droga.
Najviše je zaplenjeno marihuane i to više od 103.000 grama. Takođe, otkriveno je pet laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima sa kompletnom opremom, sredstvima za prihranu biljaka i 598 biljaka indijske konoplje. Za... »

"Poslednji" ćurčija iz Laćarka čuva zanat od zaborava

RTV pre 14 dana
RTV: "Poslednji" ćurčija iz Laćarka čuva zanat od zaborava
SREMSKA MITROVICA - Ćurčija je nekada bilo prestižno zanimanje, a bez njegovih proizvoda, poput kožuha, jakni, okovratnika, je bilo nezamislivo dočekati zimu. Danas je ovo zanimanje mnogima, potpuno strano, retko da i postoji. Došla su neka druga vremena, a pravih majstora je sve manje. Ćurčija je preteča krznara. Ovaj zanat je veoma star, a u 17. veku prvi put pominje se u Banatu, Bačkoj i Sremu. Upavo u Sremu, u najvećem selu Laćarak, nadomak Sremske Mitrovice krznar Živanović čuva ga od zaborava.
Krzno nikada ne izlazi iz mode. Dame ga vole zbog toga što dobro greje, ali što kako kažu, celokupnom izgledu daje jedinstvenu, elegantnu i posebnu notu. Sve je više veštačkog krzna, koje se prodaje sa ostalim odevnim predmetima... »

Spektakularno je pobegao iz srpskog zatvora pre 17 godina kroz tunel koji je iskopao! Narko-bos uhapšen u Italiji! Evo kako je dolijao!

Kurir pre 14 dana
Slovenački državljanin Marko Osel (53), za kojim je Srbija raspisala poternicu pre 17 godina posle spektakularnog bekstva iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, uhapšen je u ponedeljak Italiji! Osel je uhapšen pošto je pokušao da se brodom iz luke Livorno prebaci na Sardiniju. Kada su ga karabinijeri... »

Počelo anketiranje poljoprivrednika

RTS pre 16 dana
RTS: Počelo anketiranje poljoprivrednika
Na osnovu Uredbe o utvrđivanju plana zvanične statistike za 2018. godinu, Republički zavod za statistiku krenuo je sa sprovođenjem Ankete o strukturi poljoprivrednih gazdinstava. Finansijska sredstva u visini od 2 i po miliona evra, obezbeđena su iz pretpristupnih fondova EU, u sklopu Nacionalnog IPA programa i nacionalnog budžeta.
Informacije koje budu dobijene anketom, koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i samim poljoprivrednicima, za prijavljivanje kod nacionalnih evropskih... »

Početak školske godine je vreme za ekskurzije

RTV pre 16 dana
RTV: Početak školske godine je vreme za ekskurzije
SREMSKA MITROVICA - Jesen je vreme kada se školarci ne samo vraćaju u svoje klupe, već i kreću na ekskurzije. Od ove školske godine uvedena su i neka nova pravila, pa će tako u inostranstvo moći da se upute samo maturanti srednjih škola.
Kakve su reakcije i gde će se niži razredi upućivati, proverili smo na primeru Mitrovačke gimnazije. Ekskurzije od kada se organizuju u školskom uzrastu, bile su atrakcija za učenike, prilika da nauče nešto novo, upoznaju nove... »

Novi Sad: Za desetak dana brucoši u sobama

Večernje novosti pre 16 dana
U svih osam studentskih domova u Novom Sadu počeo prijem novih akademaca
STUDENTSKI dom u Novom Sadu nudi budućim akademcima veoma dobre uslove za život i rad, a cena smeštaja je znatno povoljnija od zakupa privatnog stana ili sobe, kaže za "Novosti" Ivana Milaković iz Sremske Mitrovice, koja ovih... »

Postavlja se adrenalin park u Sremskoj Mitrovici

Dnevnik pre 17 dana
U parku kod Atletskog stadiona u Sremskoj Mitrovici u toku je postavljanje adrenalinskog parka.
Park će biti opremljen nadzorom i javnom rasvetom, a imaće 14 prepreka različite težine, takozvani ziplajn, prepreke sa burićima, zidove za penjanje u obliku životinja. Vrednost investicije je 2,7 miliona dinara, od čega je... »

Počelo grejanje u Sremskoj Mitrovici

RTV pre 17 dana
RTV: Počelo grejanje u Sremskoj Mitrovici
SREMSKA MITROVICA - Zbog niskih temperatura u pojedinim delovima Srema grejna sezona je počela. Topli radijatori obradovali su danas Mitrovčane.
U inđijskom Javnom preduzeću "Ingas", u toku su pripreme za predstojeću grejnu sezonu. Rade se remonti stanica, distributivna mreža je potpuno spremna, a gasa ima dovoljno. Sve stanice su ispravne, zamenjeni su neophodni delovi i... »

Nogo: Ostajem pri svojim rečima

RTS  pre 1 sat  još 59 povezanih

Džamal Kašogi: Sjedinjene Države zahtevaju od Turske snimke

BBC News  pre 10 sati  još 40 povezanih

UEFA: Zvezda za sada bez kazne, Etički inspektor dodatno istražuje

Dnevnik  pre 50 minuta  još 19 povezanih

Haos na autoputu: Palili strnjiku, izazvali tragediju!

Mondo  pre 1 sat  još 25 povezanih

Masovni ubica sa Krima imao saučesnika?

Večernje novosti  pre 6 sati  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.