Sremska Mitrovica - vesti

Apel policije uoči novogodišnjih praznika

RTV pre 23 dana
RTV: Apel policije uoči novogodišnjih praznika
STARA PAZOVA, ZRENJANIN - Policija u Sremu apeluje na građane da uoči predstojećih praznika ne remete javni red i mir i ne ugrožavaju svoju i bezbednost drugih osoba izazivanjem tuča ili incidenata, i da ne upotrebljavaju pirotehnička sredstva, a posebno da ne pucaju iz vatrenog oružja.
Predstoje nam novogodišnji i božićni praznici, što je i više za posla za policajce s obzirom da je u ovom periodu povećana upotreba pirotehničkih sredstava, ali i beleže se prekršaji u oblasti javnog reda i mira prouzrokovanih... »

Odloženo iseljenje sedmočlane porodice Šaulić: Trudnica i dete nisu izbačeni na zimu

Kurir pre 24 dana
Iseljenje sedmočlane porodice Šaulić iz Sremske Mitrovice, među kojima su trudnica u petom mesecu rizične trudnoće i dete od četiri godine, a koje je trebalo da bude obavljeno juče, na svu sreću je odloženo! Ovo je inače trebalo da bude drugi pokušaj iseljenja, a prethodno je bilo najavljeno da će... »

Vojvođanskim sudovima potrebni prevodioci za paštu i farsi

Radio 021 pre 24 dana
Vojvođanskim sudovima potrebno je više od 38 prevodilaca za više od 20 jezika i šest tumača za znakovni jezik.
Pored već uobičajenih, engleskog, francuskog, nemačkog, italijanskog i jezika bivših jugoslovenskih republika, traže se i tumači za paštu i farsi. Sudske tumače za navedene jezike dobiće sudovi u Sremskoj Mitrovici, Subotici,... »

(Ne)bezbednost na pružnim prelazima - jesu li krive rampe ili vozači?

RTV pre 24 dana
RTV: (Ne)bezbednost na pružnim prelazima - jesu li krive rampe ili vozači?
SREMSKA MITROVICA - Sudari vozova i drumskih vozila, ali i nesreće u kojima su pešaci na pruzi gubili živote obeleže svaku, pa i ovu godinu. A da li su vozači svesni sopstvene odgovornosti, opasnosti i potrebe za poštovanjem znakova proveravali smo na terenu.
Interesantno je da vozači podstaknuti nesrećama o kojima se prethodnih dana pisalo u medijima, uglavnom smatraju da su slične uzrokovane nepažnjom vozača, a kako kažu čak i kada je rampa podignuta dobro pogledaju pre nego pređu... »

Tradicionalna manifestacija: Magični trg u Sremskoj Mitrovici

Kurir pre 24 dana
U centru Sremske Mitrovice, na trgu Ćire Milekića, juče su postavljene prodajne tezge u okviru “Magičnog trga”, a program će trajati od 28. do 30. decembra, u periodu od 17 do 19 časova. Kao i prethodnih godina zabavni program obuhvatiće druženje sa animatorima i Deda Mrazom, predstave, nastupe... »

Arheološki lokalitet u Sremskoj Mitrovici: Rekonstruisan Žitni trg

Kurir pre 24 dana
Jedan od najstarijih gradskih delova u Sremskoj Mitrovici, zaštićen kao prostorna kulturno-istorijska celina od velikog značaja – Žitni trg, sredinom godine je rekonstruisan i tako postao prava turistička atrakcija. Žitni trg, do pre 50 godina bio je poznat kao Žitna pijaca, nalazi se u zapadnom... »

Uhapšen zbog sumnje da uzgaja i prodaje marihuanu

Dnevnik pre 24 dana
SREMSKA MITROVICA: Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi uhapsili su R. Ć. (22) iz Stare Pazove zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Prilikom pretresa njegovog stana, policija je pronašla saksiju sa biljkom kanabisa i opremu za uzgajanje, 62,70 grama marihuane, metalnu drobilicu, digitalnu vagu, bočice sa hemijskim preparatima za uzgajanje biljaka, semenke i... »

Sremska Mitrovica: Hitno potrebna pomoć za Aleksandra Dostanića

Radio 021 pre 25 dana
Aleksandru Dostaniću iz Salaša Noćajskog, koji boluje od hronične granulocitne leukemije, zbog transplantacije koštane srži hitno je potrebna veća količina trombocita 0+ krvne grupe.
Dvadesetpetogodišnji Aleksandar i njegovi roditelji mole sve ljude koji poseduju ovu krvnu grupu da priteknu u pomoć. Izuzetno je važno da su osobe potpuno zdrave i da ne piju nikakve lekove, prenosi Ozon. Pošto se ne radi o... »

Sremska Mitrovica magnet za investicije

Alo pre 25 dana
Alo: Sremska Mitrovica magnet za investicije
U prelepom gradu na obali Save posluje veliki broj domaćih i stranih kompanija.
Sremska Mitrovica, jedan od najstarijih gradova u Vojvodini, zahvaljujući svom geografskom položaju privlači investitore iz celog sveta. Antički Sirmium, osim što ima luku na reci Savi, izuzetno je primamljiv jer se nalazi na... »

Sirmijum i danas očarava posetioce

Večernje novosti pre 26 dana
Sremska Mitrovica može da se pohvali tako bogatom istorijom. Ostaci Carske palate na 2.500 kvadrata su pre deset godina natkriveni. Ovde su rođeni brojni rimski carevi - Herenije Etruskus, Hostilijan, Decije Trajan...
AKO neko može da se pohvali bogatom istorijom, onda je to svakako Sremska Mitrovica, koja potiče još iz vremena preistorije, pa do početka 19. veka kada je od naselja prerasla u varošicu a zatim u grad. Danas je u njoj mnogo... »

Na današnji dan, 20. januar

B92  pre 1 sat  još 1 povezana

Somalija: SAD bombardovale položaje Al Šababa,52 mrtvih

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.