Sremska Mitrovica - vesti

Otac podvodio ćerku u podrumu, četvorica muškaraca se iživljavala nad njom, pronađene jezive slike

Alo pre 9 dana
Alo: Otac podvodio ćerku u podrumu, četvorica muškaraca se iživljavala nad njom, pronađene jezive slike
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su I. L. (1954) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima.
Uhapšeni su i M. S. (1952), V. M. (1944), B. A. (1940) i M. B. (1949) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo obljuba nad nemoćnim licem. Sumnja se da je I. L. tokom ove godine za novac podvodio... »

Prijem u Gradskoj kući Kikinde: Pohvalnica Nemanji Konstantinu

Dnevnik pre 12 dana
KIKINDA: Gradonačelnik Pavle Markov uručio je pohvalnicu Grada Kikinde trinaestogodišnjem perspektivnom atletičaru Nemanji Konstantinu, koji je na Prvenstu Srbije za mlađe pionire trijumfovao u Sremskoj Mitrovici u trci na 800 metara.
Gradonačelnik Markov je rekao da je rezultat mladog atletičara AK „Kikinda“ za svako poštovanje, čemu treba dodati da je Nemanja n i prvak Vojvodine. „Nadamo se da je pred njim uspešna sportska karijera, a mi želimo da ovu... »

Uhapšen jer je podvodio ćerku poznanicima

Radio 021 pre 12 dana
Policija u Sremskoj Mitrovici uhapsila je I. L. (64) zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima, saopštio je MUP.
Uhapšeni su i M. S. (66), V. M. (74), B. A. (78) i M. B. (69) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo obljuba nad nemoćnim licem. Sumnja se da je I. L. tokom ove godine za novac podvodio dvadesetšestogodišnju... »

Uhapšen muškarac koji je podvodio svoju ćerku

N1 Info pre 12 dana
Policija u Sremskoj Mitrovici uhapsila je I. L. (64) zbog trgovine ljudima i četiri osobe zbog obljube nad nemoćnim licem.
Kako je saopšteno, uhapšeni su i M. S. (66), V. M. (74), B. A. (78) i M. B. (69) zbog obljube nad nemoćnim licem, dok je I. L. osumnjičen da im je za novac podvodio dvadesetšestogodišnju ćerku. Policija veruje da su oni seksualno... »

U Sremu od početka godine zaplenjeno 103 kilograma marihuane

RTV pre 13 dana
RTV: U Sremu od početka godine zaplenjeno 103 kilograma marihuane
SREMSKA MITROVICA - Od početka ove godine, na području Srema za koji je nadležna Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici realizovano je 349 zaplena opojnih droga. U ovim zaplenama oduzeto je preko 111.000 komada i više od 20.000 mililitara opojnih droga.
Najviše je zaplenjeno marihuane i to više od 103.000 grama. Takođe, otkriveno je pet laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima sa kompletnom opremom, sredstvima za prihranu biljaka i 598 biljaka indijske konoplje. Za... »

"Poslednji" ćurčija iz Laćarka čuva zanat od zaborava

RTV pre 13 dana
RTV: "Poslednji" ćurčija iz Laćarka čuva zanat od zaborava
SREMSKA MITROVICA - Ćurčija je nekada bilo prestižno zanimanje, a bez njegovih proizvoda, poput kožuha, jakni, okovratnika, je bilo nezamislivo dočekati zimu. Danas je ovo zanimanje mnogima, potpuno strano, retko da i postoji. Došla su neka druga vremena, a pravih majstora je sve manje. Ćurčija je preteča krznara. Ovaj zanat je veoma star, a u 17. veku prvi put pominje se u Banatu, Bačkoj i Sremu. Upavo u Sremu, u najvećem selu Laćarak, nadomak Sremske Mitrovice krznar Živanović čuva ga od zaborava.
Krzno nikada ne izlazi iz mode. Dame ga vole zbog toga što dobro greje, ali što kako kažu, celokupnom izgledu daje jedinstvenu, elegantnu i posebnu notu. Sve je više veštačkog krzna, koje se prodaje sa ostalim odevnim predmetima... »

Spektakularno je pobegao iz srpskog zatvora pre 17 godina kroz tunel koji je iskopao! Narko-bos uhapšen u Italiji! Evo kako je dolijao!

Kurir pre 13 dana
Slovenački državljanin Marko Osel (53), za kojim je Srbija raspisala poternicu pre 17 godina posle spektakularnog bekstva iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, uhapšen je u ponedeljak Italiji! Osel je uhapšen pošto je pokušao da se brodom iz luke Livorno prebaci na Sardiniju. Kada su ga karabinijeri... »

Počelo anketiranje poljoprivrednika

RTS pre 15 dana
RTS: Počelo anketiranje poljoprivrednika
Na osnovu Uredbe o utvrđivanju plana zvanične statistike za 2018. godinu, Republički zavod za statistiku krenuo je sa sprovođenjem Ankete o strukturi poljoprivrednih gazdinstava. Finansijska sredstva u visini od 2 i po miliona evra, obezbeđena su iz pretpristupnih fondova EU, u sklopu Nacionalnog IPA programa i nacionalnog budžeta.
Informacije koje budu dobijene anketom, koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i samim poljoprivrednicima, za prijavljivanje kod nacionalnih evropskih... »

Početak školske godine je vreme za ekskurzije

RTV pre 15 dana
RTV: Početak školske godine je vreme za ekskurzije
SREMSKA MITROVICA - Jesen je vreme kada se školarci ne samo vraćaju u svoje klupe, već i kreću na ekskurzije. Od ove školske godine uvedena su i neka nova pravila, pa će tako u inostranstvo moći da se upute samo maturanti srednjih škola.
Kakve su reakcije i gde će se niži razredi upućivati, proverili smo na primeru Mitrovačke gimnazije. Ekskurzije od kada se organizuju u školskom uzrastu, bile su atrakcija za učenike, prilika da nauče nešto novo, upoznaju nove... »

Novi Sad: Za desetak dana brucoši u sobama

Večernje novosti pre 15 dana
U svih osam studentskih domova u Novom Sadu počeo prijem novih akademaca
STUDENTSKI dom u Novom Sadu nudi budućim akademcima veoma dobre uslove za život i rad, a cena smeštaja je znatno povoljnija od zakupa privatnog stana ili sobe, kaže za "Novosti" Ivana Milaković iz Sremske Mitrovice, koja ovih... »

©2018 Netmark d.o.o.