Sremska Mitrovica - vesti

Trener kopljašice Marije Vučenović uoči sezone 2019: U Dohi „do koske”

Sportski žurnal pre 15 dana
Za Marijom Vučenović je sezona u kojoj je na najvećoj sceni potvrdila izvanredan talenat
Svoje prvo Prvenstvo Evrope Marijom Vučenović je završila članica Srema iz Sremske Mitrovice na 11. poziciji. Prebacila je magičnu granicu od 60 metara ličnim rekordom 60,60 metara. – Prezadovoljni smo sezonom za nama, bez obzira... »

Migrant preminuo usled povrede?

Večernje novosti pre 15 dana
Kod prihvatnog centra Adaševci, kod Šida, u subotu je pronađen povređen migrant koji je preminuo do dolaska hitne pomoći
ŠID - Kod prihvatnog centra Adaševci, kod Šida, u subotu je pronađen povređen migrant koji je preminuo do dolaska hitne pomoći, rečeno je ''Novostima'''iz Policijske uprave Sremska Mitrovica. Kako naš list saznaje iz ovog... »

Svetski dan borbe protiv side

Studio B pre 16 dana
Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv side, a u Srbiji je od početka godine kod 130 osoba dijagnostifikovana HIV infekcija, 41 osoba je obolela od side, a 12 je umrlo od posledica te bolesti, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“.
Povodom obeležavanja Svetskoj dana borbe protiv side, 1. decembra, pod sloganom „Saznaj svoj status“ u 24 grada širom Srbije biće organizovane brojne preventivne aktivnosti. Ove godine u sklopu kampanje biće organizovano... »

“Zaustavi – zaštiti - pomozi”

RTV pre 16 dana
RTV: “Zaustavi – zaštiti - pomozi”
STARA PAZOVA - U okviru svetske kampanje “16 dana aktivizma proitv nasilja nad ženama” u staropazovačkom Domu zdravlja promovisane su usluge Centra za žrtve seksualnog nasilja koji funkcioniše pri sremskomitrovačkoj Opštoj bolnici.
Vrata Centra za žrtve seksualnog nasilja koji funkcioniše pri Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici za sve devojke i žene iz Srema kojima je bila potrebna pomoć i podrška, od medicinske i pravno savetodavne do terapijske i... »

Od danas na mnogim mestima besplatno testiranje na HIV

Politika pre 16 dana
Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side, 1. decembra, danas će širom Srbije biti organizovane brojne akcije, a zainteresovani građani moći će da se testiraju na HIV. Dobrovoljno, poverljivo, anonimno i besplatno testiranje biće održano u zavodima za javno zdravlje u Beogradu,... »

Različiti porezi u tri gradske zone i na selu

Dnevnik pre 16 dana
SREMSKA MITROVICA: Odbornici Skupštine grada doneli su Odluku o porezu na imovinu u narednoj godini.
Tim aktom utvrđena je cena kvadratnog metra nepokretnosti na području Sremske Mitrovice u 2019. godini. Određene su četiri zone, u zavisnosti od komunalne opremljenosti i opremljenosti javnim objektima, saobraćajnoj povezanosti... »

Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim psima

B92 pre 16 dana
B92: Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim psima
Azil za napuštene pse napravljen je u Sremskoj Mitrovici unutar zatvorskog kompleksa i grupi zatvorenika dodeljeno je staranje o njima. Dvanaest zatvorenika pomaže da se objekti u kojima psi žive čiste, hrane ih, šetaju ih i obučavaju. Ova priča vodi u još jedan zatvor, ovog puta u Zrenjaninu.
"Moja kućica - moja slobodica" je slogan ove akcije, koja je pokrenuta baš u Okružnom zatvoru u ovom gradu, piše Petface. "Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da pokrećemo jednu divnu akciju, koju ćemo realizovati zajedno... »

Unikatna fibula može se videti samo u Muzeju Srema

Dnevnik pre 16 dana
SREMSKA MITROVICA: U stalnoj postavci Muzeja Srema mogu se videti brojni predmeti s kraja bronzanog i početka gvozdenog doba, među njima i neki veoma retki, čak unikatni.
Takva je fibula, kopča, odnosno, broš, pronađena u okviru jedne ostave sa više od 200 predmeta slične građe. - Mi ne znamo sa sigurnošću da li su to bile zaista ostave ili materijal nekog majstora koji je pravio te predmete od... »

Srpska firma osumnjičena da je u Rusiju izvozila ukrajinske proizvode

BizLife pre 17 dana
Foto: Pixabay Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor „Roseljhoznadzor” je saopštila da je „Sremska mlekara” DOO iz Sremske Mitrovice izvozila ukrajinske proizvode na to tržište pod srpskom deklaracijom, prenosi Politika. Ova firma našla se na udaru ruskih inspekcijskih vlasti zbog... »

„Sremska mlekara” prodavala Rusima biljni sir iz Ukrajine

Politika pre 17 dana
Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor „Roseljhoznadzor” je saopštila da je „Sremska mlekara” DOO iz Sremske Mitrovice izvozila ukrajinske proizvode na to tržište pod srpskom deklaracijom. Ova firma našla se na udaru ruskih inspekcijskih vlasti zbog sumnje da je u Rusiji prodavala... »

Evo dokle će biti ledeno

Mondo  pre 1 sat  još 11 povezanih

"Za 30 miliona evra manje robe otišlo na KiM"

Vesti online  pre 2 sata  još 11 povezanih

Lenard o duelu s Jokićem: Uživao sam

N1 Info  pre 29 minuta  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.