Sremska Mitrovica - vesti

Na red za obnovu došla i ambulanta u Šašincima

RTV pre 7 dana
RTV: Na red za obnovu došla i ambulanta u Šašincima
ŠAŠINCI - Dotrajale "vinas" pločice na podovima i peć "Kreka" svedoci su vremena u kojem je napravljena seoska ambulanta u sremskom selu Šašinci. Oko 1.700 meštana ovog sela, smatraju, da je došlo vreme, da se nešto uradi po ovom pitanju.
U malom sokaku, bez vidljivog obeležja, napravljena 60-ih godina prošlog veka stoji ruinirana i neupadljiva. Bez, elementarnih uslova za rad. Držeći se Hipokratove zakletve, u ovoj ambulanti svakodnevno već više od deset godina... »

Martinačka Krofnijada okupila ljubitelje slatkog zalogaja

RTV pre 7 dana
RTV: Martinačka Krofnijada okupila ljubitelje slatkog zalogaja
MARTINCI - Martinačka Krofnijada i ove godine okupila je veliki broj posetilaca, ljubitelja krofni. Peti put Udruženje žena sa martinačkim Omladinskim centrom, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, realizovali su manifestaciju, ali i uz prigodan prateći program.
Krofnijada je slatka manifestacija, letnjih tonova, mirisa i ukusa, koja je sve Martinčane izmamila u dvorište osnovne škole. Žene iz Udruženja su napravile 1500 krofni ove godine, koje su podelile gostima i učesnicima programa.... »

Plivački maraton u čast žrtava "Krvavog marša"

RTV pre 8 dana
RTV: Plivački maraton u čast žrtava "Krvavog marša"
ŠABAC, SREMSKA MITROVICA - Tradicionalni Međunarodni maraton "Jarak - Šabac" i ove godine okupio je veliki broj posetilaca iz različitih krajeva sa ovih prostora. U "Trci mira" učestvovalo je 10 takmičara. Maratonci, spremni, uvežbani i dobro raspoloženi, očekuju mirnu vodu i dobar plasman.
Maraton "Jarak - Šabac", održava se već 49. godinu, u čast žrtava "Krvavog marša"u kojem je 1941. godine, više od pet hiljada Sremaca i Mačvana, bilo proterano sa svojih ognjišta i odvedeno u improvizovani logor u Jarku.... »

Tri nove internet stranice za sremskomitrovačke poljoprivrednike

Dnevnik pre 9 dana
Agencija za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica nedavno je u vikend-naselju Koruška, nedaleko od Suseka, organizovala prezentaciju tri nove veb-stranice registrovanih poljoprivrednih gazdinstava iz sremskomitrovačkog ruralnog područja.
Kako je za „Dnevnik” objasnio direktor Agencije Petar Samardžić, izradom tih prezentacija nastavlja se praksa te ustanove na izradi internet stranica za poljoprivredne proizvođače s teritorije grada Sremska Mitrovica. „Ove godine... »

Sremci prepoznali interes u proizvodnji krušaka

RTV pre 9 dana
RTV: Sremci prepoznali interes u proizvodnji krušaka
SREMSKA MITROVICA - Dok je proizvodnja jabuke ne samo u Srbiji već i u svetu u ekspanziji pojedine voćne vrste poput kruške su deficitarne.
Za kruškom postoji potražnja naročito na velikim tržištima, poput ruskog. Nedavno je postignut sporazum dvaju ministarstva poljoprivrede, srpskog i ruskog, pa se kruška, nakon tromesečnog zastoja, ponovo može izvoziti. Primera... »

Tri internet stranice za razvoj poljoprivrednika u Sremskoj Mitrovici - Do kraja godine sredstva za reklamiranje prerađivača mesa i mleka

Ekapija pre 10 dana
Ilustracija (Foto: Avatar_023/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Avatar_023/shutterstock.com) I ove godine je nastavljena praksa izrade internet stranica za poljoprivredne proizvođače i saradnje Agrokluba i Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica. Tim povodom je u Vikend naselju... »

Kampanja bezbednosti biciklista u saobraćaju

RTV pre 10 dana
RTV: Kampanja bezbednosti biciklista u saobraćaju
SREMSKA MITROVCA - Najmlađi Mitrovčani, članovi Konjičkog kluba "Srem", na gradskom Hipodromu, imali su priliku da poslušaju korisna i veoma važna obaveštenja i savete o ponašanju biciklista u saobraćaju.
Pored poučnog predavanja, najmlađi su imali i poligon, na kojem su pokazali svoje umeće i rukovanje biciklom. Kampanja bezbednosti biciklista u saobraćaju održana je u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Sremska... »

Stanovi za bezbednjake će se graditi i u Sremskoj Mitrovici

Radio 021 pre 12 dana
Komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti na jučerašnjem sastanku donela je odluku da u prvu fazu projekta, pored Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Kragujevca i Kraljeva, uključi i Sremsku Mitrovicu, gde je planirana izgradnja 200 stanova u ovoj fazi, saopšteno je iz Vlade Srbije.
"Ovo je projekat od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju. Upravo zato, uključili smo i javna preduzeća – Srbijagas, Telekom i EPS, kako bi pomogli u sprovođenju. Takođe, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, da se... »

Prezentacija internet stranica poljoprivrednih gazdinstava

RTV pre 11 dana
RTV: Prezentacija internet stranica poljoprivrednih gazdinstava
SREMSKA MITROVICA - Prezentacija tri novoizrađene internet stranice za tri registrovana poljoprivredna gazdinstva odnosno proizvođača sa teritorije Sremska Mitrovica održana je danas. Agencija za ruralni razvoj je idejni tvorac ovog projekta i inicijator. Prezentacija je održana sa ciljem da se na savremen način promovišu seoska domaćinstva i radinost, kako bi došli do većeg broja kupaca.
Nove tri internet stranice su sada aktivne zahvaljujući Agenciji za ruralni razvoj. Reč je o sajtovima domaćinstava iz Kuzmina, Martinaca i Sremske Mitrovice koja proizvode suhomesnate proizvode, sir i med. Prezentacija je... »

Izgradnja 200 stanova za policajce u Sremskoj Mitrovici

Dnevnik pre 11 dana
Odlukom Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kojoj je predsedavala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, u prvu fazu projekta je uključena i Sremska Mitrovica, gde se planira izgradnja 200 stanova.
Tako se taj grad pridružio Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Kragujevcu i Kraljevu, u kojima će u ovoj fazi biti građeni stanovi za pripadnike snaga bezbednosti. To je projekat od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju i upravo... »

Đoković u drugom kolu Sinsinatija

Novi magazin  pre 31 minut  još 15 povezanih

Kod Srebrnog jezera automobil upao u kanal, vozač poginuo

RTV  pre 36 minuta  još 7 povezanih

Zaplenjene 23 tone švercovanog mesa iz Brazila

Politika  pre 31 minut  još 4 povezane

RHMZ: Stiže kiša, oblačno i svežije do petka

B92  pre 1 sat  još 6 povezanih

Rusija voljna da se otvori status Srpske

Večernje novosti  pre 1 sat  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.