Sremska Mitrovica - vesti

Večeras Noć slavuja u više gradova Srbije

Novi magazin pre 6 dana
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica organizovaće večeras u više gradova u Srbiji "Noć slavuja" tokom koje će zainteresovani za učešće u okviru kratke šetnje slušati poj ptica i nešto više o pticama koje se budu oglašavale.
Zainteresovani za učešće u šetnji u Beogradu treba da budu u 19 časova u Zvezdarskoj šumi kod okretnice autobusa 65, odnosno u Ulici vladike Ćirića 24 u Novom Sadu, kod gradskog bazena u Čačku, kao i u 18 časova kod Spomen parka... »

Ako ste za serenadu slavuja, brzo se spakujte i...

Mondo pre 6 dana
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica organizovaće večeras u više gradova u Srbiji "Noć slavuja" tokom koje će zainteresovani za učešće u okviru kratke šetnje slušati poj ptica i čuti nešto više o pticama koje se budu oglašavale.
Foto: Youtube/Screenshot/Oleg Aroslanov Zainteresovani za učešće u šetnji u Beogradu treba da budu u 19 časova u Zvezdarskoj šumi kod okretnice autobusa 65, odnosno u Ulici vladike Ćirića 24 u Novom Sadu, kod gradskog bazena u... »

Večeras u više gradova u Srbiji i "Noć slavuja"

N1 Info pre 6 dana
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica organizovaće u više gradova u Srbiji "Noć slavuja" tokom koje će zainteresovani za učešće u okviru kratke šetnje slušati poj ptica i nešto više o pticama koje se budu oglašavale.
Zainteresovani za učešće u šetnji u Beogradu treba da budu u 19 časova u Zvezdarskoj šumi kod okretnice autobusa 65, odnosno u Ulici vladike Ćirića 24 u Novom Sadu, kod gradskog bazena u Čačku, kao i u 18 časova kod Spomen parka... »

Odloženo suđenje strankinji koja je pretukla sudiju u S. Mitrovici

Dnevnik pre 7 dana
Mađarska državljanka T. P. I. (49), (Terdika Posci Ildiko) koja je koja je pretukla predsednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zoricu Marinković Ilieski, nije htela juče da iznese odbranu iako joj je bio obezbeđen prevodilac, te je suđenje odloženo za 29. maj, saznaje „Dnevnik” nezvanično.
- Sudija je doneo rešenje da se odloži sudski proces zbog nemogućnosti uzimanja odbrane - kaže izvor “Dnevnika i dodaje da je T. P. I. nije htela da komunicira iako je imala obezbeđenog prevodioca, jedino je u par navrata nešto... »

Maturantski ples širom Srbije

RTV pre 7 dana
RTV: Maturantski ples širom Srbije
NOVI SAD/SREMSKA MITROVICA - Veliki evropski projekat, Maturantski ples, tačno u podne i ove godine organizovan je u gradovima širom Srbije. Između ostalih, i u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Jagodini...
Prethodnih godina ujedinjeni maturanti iz Srbije su pokušali da se upišu u Ginisovu knjigu rekorda, ali ove godine su istupili zbog drugova iz Turske, kod kojih je verski praznik. Nakon odbrojavanja spikera iz Slovenije, koji su... »

Smanjeno vreme rešavanja sporova, ali sudovi i dalje pretrpani predmetima

Radio 021 pre 7 dana
Prosečno vreme trajanja sudskog postupka u osnovnim sudovima sa područja Apelacionog suda u Novom Sadu u 2017. godini iznosilo je 95 dana.
Područje Apelacionog suda u Novom Sadu obuhvata više sudove u Novom Sadu, Zrenjaninu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Subotici i Šapcu, kao i 15 osnovnih sudova koji pokrivaju više od 40 gradova i opština. Kada je reč o višim... »

Posao u inostranstvu: "Nemačka medecina" na srpski pogon

Nedeljnik pre 7 dana
Nenad Čaluković posetio je "Bürgerhospital" u Frankfurtu, najveće porodilište u pokrajini Hesen, i bolnicu u Darmštatu, kako bi proverio šta očekuje srpsko medicinsko osoblje kada ode u Nemačku
Vela Komlenić iz Sremske Mitrovice i Danijela Filipović iz Leskovca slučajno su se srele tog jutra u bolnici "Bürgerhospital" u Frankfurtu. I frau Vela i gospođa Danijela bile su uzbuđene. Jedna je odlazila u penziju, a druga je... »

Iduće godine počinje sanacija Muzeja Srema

RTV pre 7 dana
RTV: Iduće godine počinje sanacija Muzeja Srema
SREMSKA MITROVICA - Iduće godine se očekuju opsežni radovi na rekonstrukciji i uređenju Muzeja Srema u Sremskoj Mitrovici. Do kraja ove godine će biti izrađena potrebna projektno tehnička dokumentacija za koju je Muzej dobio sredstva od Ministarstva kulture i informisanja u visini od oko 700 000 dinara.
Muzej Srema čuva od zaborava više od 60 godina istraživanja nekadašnjeg Sirmiuma i postavke se nalaze na dva lokaliteta. Objekat Muzeja Srema koji se nalazi u samom srcu Sremske Mitrovice, kod pešačke zone, čuva od zaborava... »

Kako je izgledala smrtna kazna u Srbiji pre 80 godina?

Danas pre 7 dana
Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 18. maj 1938. godine Dnevni listovi Vreme i Pravda pisali su na današnji dan 1938. godine o tome kako je izgledalo izvršenje smrtne kazne u Sremskoj Mitrovici, dok su naslovne strane, kao i prethodnih nedelja, bile posvećene vestima i dešavanjima iz sveta.
List Pravda piše da je reč o Dušanu Ostojiću Romi, trostrukom ubici i razbojniku. Navodi se da je dan uoči smrtne kazne primao posete, uveče je ćelija bila puna dima i opušaka. Na stolu su bila pisma, hleb, cigarete i kolači.... »

Četiri godine od najvišeg vodostaja Save kod Sremske Mitrovice

RTV pre 8 dana
RTV: Četiri godine od najvišeg vodostaja Save kod Sremske Mitrovice
SREMSKA MITROVICA - Danas se navršava četiri godine od najvišeg izmerenog vodostaja reke Save kod Sremske Mitrovice.
Te 2014. godine grad je odbranjen od poplave značajnim ulaganjem napora, kako nadležnih tako i sugrađana i velikog broja ljudi iz drugih gradova. Tim povodom je u Gradskoj kući održan sastanak Štaba za vanredne situacije Sremske... »

©2018 Netmark d.o.o.