Sremska Mitrovica - vesti

Honkini napadači su "ubice", hifk ide u elitu

Mozzart sport pre 7 sati
Štoper Jara Pavle Milosavljević analizira za naš sajt finiš finske prve i druge lige
Finska elitna i druga liga ušle su u poslednju trećinu. Jedan od starosedelaca u ovoj skandinavskoj zemlji je Pavle Milosavljević. Iskusni srpski defanzivac, rođen u Sremskoj Mitrovici, već pet godina je stanovnik zemlje 1.000... »

KONZERVACIJA ARHEOLOŠKIH ISKOPINA Sirmijum nezavršena priča

Dnevnik pre 1 dan
SREMSKA MITROVICA: Direktor Zavoda za zaštitu spomenika Sremska Mitrovica Ljubiša Šulaja kaže da je Carska palata u Sremskoj Mitrovici primer kako se štite takvi lokaliteti, i navodi se kao jedan od primera na svetskom nivou.
Važan lokalitet je natkriven, zatvoren, konzerviran, čime je sprečeno njegovo dalje propadanje, radovi na istraživanju se nastavljaju, a posetiocima je pružena prilika da sve iz neposredne blizine pogledaju. - Problemi u... »

Za obnovu Železničke ulice u Sremskoj Mitrovici 132 miliona

RTV pre 1 dan
RTV: Za obnovu Železničke ulice u Sremskoj Mitrovici 132 miliona
SREMSKA MITROVICA - Da Sremska Mitrovica nastavlja sa ozbiljnim infrastrukturnim ulaganjima svedoči početak radova na kompletnoj rekonstrukciji jedne od najprometnijih ulica u gradu. U jeku građevinske sezone putari i mašine, radiće punom parom kako bi ovaj složeni poduhvat, kako kažu urbanisti bio završen u rekordnom roku. Projektovana vrednost radova iznosi 132 miliona dinara.
Od jutros mehanizacija i ljudski resursi su u Železničkoj ulici. Započelo je uklanjanje postojeće pešačke staze. Stanovnici tog dela grada uzbuđeni su i nestrpljivi da saznaju rezultat ovog projekta koji za cilj ima modernizaciju... »

Restitucijom vraćeno 95 odsto oduzetog; svaki šesti objekat u Vojvodini

Dnevnik pre 2 dana
NOVI SAD: Po poslednjim podacima objavljenim na sajtu Agencije za restituciju, do 10. avgusta starim vlasnicima ili naslednicima vraćeno je 6.319 objekata, od čega 4.436 poslovnih prostora, 916 stanova i 967 zgrada. Takođe, vraćeno je 334.31.28 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta, 5.418.56.72 hektara šumskog i 34.003.98.11 hektara poljoprivrednog.
Od ukupno vraćenih objekata, u vojvođanskim lokalnim samoupravama su 1.133. Drugim rečima, svaki šesti vraćeni objekat je u Vojvodini. Najviše objekata u pokrajini vraćeno je u Novom Sadu – 464, zatim u Subotici – 136, Pančevu –... »

Raspisana javna nabavka za izgradnju biciklističke staze od Mačvanske Mitrovice do Zasavice

Ekapija pre 3 dana
Ilustracija Ilustracija Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove i imovinu Grada Sremska Mitrovica raspisala je javnu nabavku za prvu fazu izgradnju biciklističke staze od Mačvanske Mitrovice do Zasavice. Radovi podrazumevaju obeležavanje trase i objekata, čišćenje terena, mašinsko rušenje... »

Arheološko otkriće kod Sremske Mitrovice odalo drevnu tajnu Starih Rimljana (foto, video)

BK TV pre 3 dana
U arheološkom nalazištu Glac, nadomak Sremske Mitrovice, srpski arheolozi i njihove kolege iz Sidneja otkrili su ljubičasti porfir, koji su u periodu rimskog carstva nosili samo carevi i članovi carske porodice. To otkriće samo je potvrdilo da se na poznatom arheološkom lokalitetu u Srbiji nalazio... »

Izložba eksponata iz rimskog perioda u Galeriji SANU

N1 Info pre 3 dana
Izložba "Rimski limes i gradovi u Srbiji" otvorena je u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, a u narednih mesec dana posetioci će moći da vide eksponate iz cele Srbije iz perioda rimske vladavine na Balkanu od prvog do petog veka.
Na izložbi su prikazani grnčarija, odeća i oružje koje su koristile rimske legije u odbrani granica carstva, odnosno provincija Gornje Mezije i Donje Panonije, čija su središta bili Viminacijum (Kostolac), Singidunum (Beograd) i... »

Završen Srem folk fest

RTV pre 4 dana
RTV: Završen Srem folk fest
SREMSKA MITROVICA - Poslednje veče održavanja Srem folk festa, koje je ujedno označilo i zatvaranje ovogodišnje manifestacije, prekinuto je zbog vremenskih uslova. Zbog kiše program je skraćen. Ipak, to nije sprečilo pojedine ansamble da nastupe u jednom delu večeri.
Program poslednje večeri Srem folk festa bio je skraćen zbog lošeg vremena. Uprkos tome, Mitrovčani su oduševljeni ovogodišnjim festivalom i nastupima ansambala iz različitih krajeva sveta. Ipak, pre jučerašnje kiše, nastupio je... »

Mitrovčani nemaju problema sa vodom

RTV pre 4 dana
RTV: Mitrovčani nemaju problema sa vodom
SREMSKA MITROVICA - Letnju sezonu sremskomitrovački Vodovod dočekao je spremno. Potrošnja vode za piće, koja se proizvodi u postrojenju za preradu vode odgovara prosečnim vrednostima za ovo doba godine. Trenutno je u funkciji sedam, od 14 postojećih bunara, što zadovoljava potrebe korisnika, koji u proseku dnevno troše oko 350 litara vode u sekundi.
Iako su veoma visoke dnevne temperature, građani Sremske Mitrovice nemaju problem sa vodosnabdevanjem. Restrikcija i smanjenja pritiska vode nema, kažu i sami korisnici, čak i oni na višim spratovima stambenih naselja, a voda je... »

Noću igraju, a šta rade tokom dana?

RTV pre 5 dana
RTV: Noću igraju, a šta rade tokom dana?
SREMSKA MITROVICA - Ukupno 18 ansambala ucesnika Srem folk festa tokom trajanja istog boravi u mitrovačkom Domu učenika. Za njih je obezbeđeno sve što im je potrebno da se odmore i pripreme za večernje koncerte. Imaju svoje domaćine koji brinu o njima i pružaju informacije.
Noću blistaju na sceni prezentujući tradiciju i običaje svojih zemalja kroz igru i pesmu, a preko dana odmaraju smešteni u Domu učenika srednjih škola. Spavaju do kasno, ne ustaju rano, jer kako kažu koncerti ih iscrpljuju, neke... »

Federer: Finale s Đokovićem? Presrećan sam

N1 Info  pre 3 sata  još 25 povezanih

Jak podvodni zemljotres kod Fidžija

Radio 021  pre 1 sat  još 17 povezanih

Rebić: Policija rešila dva slučaja paljenja automobila

Danas  pre 5 sati  još 12 povezanih

Manje gužve na graničnim prelazima

N1 Info  pre 50 minuta  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.