Subotica - vesti

ZU "Hercegovina" pomoglo izgradnju kuće svom zemljaku

Subotica.com pre 7 dana
Od kako je 1992. godine nošen ratnom stihijom napustio rodni Mostar, Dejana Zurovca je život vodio po raznim krajevima naše zemlje. Konačnо, mirnu luku našao je u Subotici, gde je stvorio porodicu, a uz pomoć svojih zemljaka iz Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ konačno će dobiti i krov nad glavom.
Po Dejanovim rečima, trošnu kuću u Ozrenskoj ulici dobio je pre godinu i po dana putem konkursa Grada Subotice i uz sredstva Komesarijata za izbeglice. Međutim, ona je bila u lošem stanju, toliko da se u njoj nije moglo živeti. -... »

Spektakl u Subotici: Zakazan oproštajni meč istinske fudbalske legende Spartaka

Hot sport pre 7 dana
Još početkom godine Vladimir Torbica je obelodanio da završava igračku karijeru.
A sledeće nedelje će se iskusni fudbaler oprostiti od subotičke publike. Oproštajni meč Vladimira Torbice zakazan je za 22. maj sa početkom od 18 časova na Gradskom stadionu u Subotici. Torbica je više od deceniju u Spartaku za... »

Panika u Subotici: Dojava o bombi u Industrijskoj zoni stigla mejlom

Telegraf pre 7 dana
Anonimna dojava o postavljenoj bombi navodno je stigla mejlom, u kojem je pisalo da će eksplodirati u 13,55 časova
Upravo je završen kontradiverzioni pregled četiri objekta u Industrijskoj zoni Mali Bajmok i ustanovljeno je da je dojava o bombi bila lažna, rečeno je Tanjugu u subotičkoj policiji. U toku je istraga na otkrivanju i... »

Devetoro povređenih u saobraćajnim nezgodama tokom protekle sedmice

Subotica.com pre 7 dana
U periodu od 6. do 12. maja, na području Policijske uprave u Subotici, dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda.
U 11 saobraćajnih nezgoda pet osoba je teže povređeno i šest osoba su lakše povređene, dok je u tri saobraćajne nezgode pričinjena samo materijalna šteta. U navedenom periodu, policija je podnela 77 zahteva za pokretanje... »

Pravni fakultet otvorio vrata budućim studentima

Subotica.com pre 7 dana
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe otvorio je danas svoja vrata za buduće brucoše, maturante subotičkih srednjih škola, koji su bili u prilici da se informišu o studijskom programu, stipendijama i načinu studiranja na ovoj visokoškolskoj jedinici. Ovom prilikom, za njih je upriličeno i predavanje o digitalnom vršnjačkom nasilju i zloupotrebi narkotika.
Kako izgleda komunikacija u digitalnom svetu, koji oblici nasilja su zastupljeni i kojih pravila bi trebalo da se pridržavaju kada komuniciraju preko elektronskih uređaja, budući brucoši imali su prilike da čuju od Livije Panić... »

Basketaši Ekonomske škole vicešampioni Srbije za srednjoškolce

Subotica.com pre 7 dana
Učenici Ekonomske škole "Bosa Milićević" iz Subotice osvojili su drugo mesto u basketu 3 na 3 na nadavno završenom Prvenstvu Srbije u Beogradu. Titulu najboljeg Subotičani su izgubili nesrećno, primljenom trojkom u poslednjoj sekundi.
Subotica je poznata kao grad sportova, velikih šampiona i tradicije sportskih uspeha. To su još jednom dokazali mladi momci, učenici Ekonomske škole iz Subotice, koji su demonstirali i na terenu da su jedna od najboljih... »

Miodrag Majić, sudija i romanopisac: Kolege me bodre krišom

Dnevnik pre 7 dana
Sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić, doktor krivičnog prava, pored presuda, zakona, stručnih članaka, poslednje decenije piše i blog, svojevrstan elektronski, internet dnevnik.
Izbor ovih tekstova sad je već u drugom izdanju knjige “U ime naroda” objavila kuća “Liceum juris” iz Subotice, a novosadska promocija se bliži. U knjižari “Bulevar buks” 14. maja, o Majićevoj knjizi govoriće prof. dr Sava... »

"Dan za Danijelin san"

RTV pre 7 dana
RTV: "Dan za Danijelin san"
SUBOTICA - Humanitarna akcija "Dan za Danijelin san", koja u Subotici traje već nekoliko meseci, počela je da daje konkretne rezultate.
Na brojnim dešavanjima, koja su organizovana, sakupljeno je dosta novca, ali još uvek nedovoljno da se Danijeli Pejić kupi kuća u Subotici. Danijela je slepa od svoje desete godine i sa bolesnom majkom živi u teškim uslovima, a... »

Edukacijom do bolje bezbednosti maturanata

RTV pre 7 dana
RTV: Edukacijom do bolje bezbednosti maturanata
SUBOTICA - Na pragu smo maturskih proslava. U tom slavlju srednjoškolci često znaju i da preteraju. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zato svake godine u ovo vreme organizuju niz predavanja, na kojima ukazuju na odgovorno ponašanje, sa akcentom na štetno dejstvo alkohola i droga. Jedno od predavanja je održano u Srednjoj medicinskoj školi u Subotici.
Bezbednost učenika je na prvom mestu. To je posebno važno u vreme maturskih proslava, kada se učenici znaju i previše opustiti ne razmišljajući mnogo o posledicama. Policijski službenici apeluju na učenike da ne remete javni red... »

Isključenja struje za 14. maj (utorak)

Subotica.com pre 7 dana
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica u Subotici i okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu.
Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava javnost da će, zbog radova na elektroenergetskim objektima, 14. maja doći do prekida u isporuci električne energije na dole navedenim lokacijama i u terminima. Za više informacija... »

Subotica
utorak

Vedro
14 ˚C
sreda
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
12˚ / 22˚
četvrtak
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
13˚ / 23˚

Preminuo austrijski šampion Formule 1 Niki Lauda

BBC News  pre 20 minuta  još 8 povezanih

Srbija kupuje 10 tona zlata?

RTV  pre 25 minuta  još 5 povezanih

Tači: Srbija već dve decenije gubi za stolom od Kosova

RTV  pre 25 minuta  još 4 povezane

Danas ujutru magla, pa sunčano, a popodne pljuskovi

Blic  pre 7 sati  još 5 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.