Teheran

Iran i smrtna kazna: "Moj muž čeka pogubljenje u Teheranu“

B92 pre 18 dana
Prošle su četiri godine otkako je doktora - sada dvojnog državljanina Irana i Švedske - uhapsila iranska obaveštajna služba. Trebalo je to da bude samo još jedan rutinski službeni put - dve nedelje u Teheranu, a potom nazad kući u Stokholm… »

Sila sa Bliskog istoka zatvorila klanac!

Alo pre 18 dana
Američki Stejt department pozvao je Iran da pod hitno oslobodi južnokorejski tanker, koji je zaplenio u Persijskom zalivu i optužio Teheran da ugrožava slobodu plovidbe u pokušaju da ublaži ekonomske sankcije, nametnute toj zemlji. "Iranski režim… »

Iranci zaplenili tanker Južne Koreje

Danas pre 18 dana
U vreme dok rastu napetosti između Teherana i Vašingtona Iranski mediji navode da je mornarica Revolucionarne garde zaplenila jedan južnokorejski brod „zbog toga što je zagađivao Persijski zaliv hemikalijama“. Tanker sa zastavom Južne Koreje… »

Osvetiće Sulejmanija, to je sigurno: Bivši šef Mosada otkrio kada će Iran napasti, odabraće najvažnije ciljeve

Srbija danas pre 18 dana
Iran čeka pravi čas za udar. Dvoje bivših šefova Mosada i bivši šef Saveta za nacionalnu bezbednost tvrde da Iran do sada nije uspeo da se osveti za smrt Kasema Sulejmanija i da će verovatno preduzeti neku akciju nakon inauguracije izabranog… »

Sulejmanijevo zaveštanje ulazi u eru Bajdena

Pravda pre 18 dana
Džozef Bajden je najavio da planira vraćanje SAD u sporazum sa Iranom koji je garantovao ograničavanje iranskih nuklearnih aktivnosti i ukidanje međunarodnih sankcija. Piše: Biljana Mitrinović Niko ne može sa sigurnošću da kaže kako će proteći… »

Iran prešao na viši nivo obogaćivanja uranijuma

RTV pre 18 dana
TEHERAN - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) potvdila je danas u izveštaju dostavljenom zemljama članicama da je u Iranu pokrenut viši nivo proseca obogaćivanja uranijuma od dosadašnjeg koji se odvijao u okvirima sporazuma sa svetskim… »

Netanyahu: Nećemo dopustiti Iranu da proizvodi nuklearno oružje

Al Jazeera pre 18 dana
Iran je saopćio da je počeo obogaćivati uranij na 20 posto u podzemnom nuklearnom postrojenju Fordo, južno od glavnog grada Teherana. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u ponedjeljak da Izrael neće dopustiti Iranu da proizvodi nuklearno… »

Iran zaplenio tanker koji plovi pod južnokorejskom zastavom, posada uhapšena

Novi magazin pre 18 dana
Iranske vlasti uhapsile su danas posadu tankera koji plovi pod južnokorejskom zastavom u vodama Zaliva, a koji su danas zaplenili Čuvari revolucije, ideološka vojska Irana, preneli su lokalni mediji. Kao razlog za zaplenu naveden je "rizik za životnu… »

Iran saopštio da je pojačao obogaćivanje uranijuma do 20 procenata

Glas Amerike pre 18 dana
TEHERAN — Iran je saopštio da je počeo da obogaćuje uranijum do 20 procenata, što je najnoviji korak u udaljavanju te zemlje od međunardonog sporazuma iz 2015. godine, kojim je ona ograničila svoj nuklearni program u zamenu za ublažavanje… »

Iran zaplenio južnokorejski tanker, posada uhapšena

N1 Info pre 18 dana
Iranske vlasti uhapsile su posadu tankera koji plovi pod južnokorejskom zastavom u vodama Zaliva, a koji su u ponedeljak zaplenili Čuvari revolucije, ideološka vojska Irana, preneli su lokalni mediji. Kao razlog za zaplenu naveden je „rizik za… »

Vesti dana »