Teheran

Iran oslobodio kapetana južnokorejskog tankera zaplenjenog u januaru

N1 Info pre 4 dana
Iran je oslobodio kapetana južnokorejskog tankera zaplenjenog u januaru i brod je nastavio plovidbu, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova u Seulu. U saopštenju se navodi da je kapetan broda koji plovi pod južnokorejskom zastavom oslobođen i da… »

State Department umanjio očekivanja od razgovora sa Iranom

Al Jazeera pre 4 dana
Iako su opisivali razgovore u Beču ‘konstruktivnim’, iz State Departmenta kažu da ne žele da požuruju sa ocjenama i očekivanjima u odnosu na to gdje se pregovori trenutno nalaze. Američki State Department umanjio je očekivanja o razgovorima… »

Iran oslobodio južnokorejski tanker i kapetana

Nova pre 4 dana
Iran je danas oslobodio južnokorejski brod i njegovog kapetana koji su bili zadržani od januara, nakon što je Južna Koreja obećala da će pokušati da obezbedi oslobađanje iranskih sredstava zamrznutih u južnokorejskim bankama zbog američkih… »

Stejt Department smanjio očekivanja

B92 pre 4 dana
Američki Stejt department umanjio je danas očekvanja o razgovorima između Vašingtona i Teherana na temu kako bi mogao da se sprovede nuklearni sporazum. Oni su dodali da će američki izaslanik Rob Mali najverovatnije da se vrati za vikend u SAD… »

Teheran spašava damask: U Siriju stigla pošiljka zlata vredna, milioni su u pitanju, još brodova ide ka Banijasu

Srbija danas pre 4 dana
Veliko olakšanje u Damasku. Iranski tanker koji prevozi milion barela nafte stigao je u Siriju. Izvor u sirijskoj kompaniji za transport nafte potvrdio je u sredu za RT Arabic da je iranski tanker sa naftom stigao na terminal Banijas na sirijskoj obali… »

Iran treći dan zaredom beleži rekordne brojeve novozaraženih korona virusom

Novi magazin pre 5 dana
Iran treći dan zaredom beleži rekordne brojeve novozaraženih korona virusom, u poslednja 24 časa je bilo 22.586 slučajeva zaraze. Od posledica zaraze u toj zemlji umrlo je još 185 osoba, ukupno 63.884. Razbuktavanje pandemije korona virusa u Iranu… »

Ukidanje sankcija? SAD spremne da svoju politiku usaglase sa sporazumom

Večernje novosti pre 5 dana
STEJT Department je saopštio da su SAD spremne da svoju politiku usaglase sa Zajedničkim sveobuhvatnim akcionim planom (JCPOA), što podrazumeva i ukidanje svih onih sankacija Teheranu koje nisu u skladu sa nuklearnim sporazumom iz 2015. godine. -… »

Iran: Persepolis kreće u poteru za Sepahanom

Mozzart sport pre 5 dana
Persijska Gulf Pro liga: Iranski velikani gledaju u leđa prvom provincijskom šampionu. Dominirao je Persepolis prethodnih sezona, titula četiri godine nije napustila Teheran. Crvena armija je obogatila vitrine, poprilično ubedljivo je stizala do… »

SAD spremne da politku sankcija Iranu usaglase sa sporazumom

RTV pre 5 dana
VAŠINGTON - Stejt Department je saopštio da su SAD spremne da svoju politiku usaglase sa Zajedničkim sveobuhvatnim akcionim planom (JCPOA), što podrazumeva i ukidanje svih onih sankacija Teheranu koje nisu u skladu sa nuklearnim sporazumom iz 2015… »

Rohani: Razgovori u Beču otvaraju novo poglavlje

Slobodna Evropa pre 5 dana
Predsednik Irana Hasan Rohani izjavio je 7. aprila da razgovori u Beču o oživljavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. otvaraju "novo poglavlje". Iranska delegacija se dan ranije sastala sa predstavnicima velikih sila, potpisnica sporazuma, kako bi… »

Vesti dana »