Teheran

EU uvela sankcije iranskim zvaničnicima, Teheran obustavlja dijalog

N1 Info pre 4 dana
Evropska unija odlučila je da uvede sankcije osmorici zvaničnika iranskih snaga bezbednosti zbog njihove uloge u nasilnom suzbijanju protesta u Iranu u novembru 2019. godine, saopštio je Evropski savet. Odluka o zamrzavanju imovine i zabrani izdavanje… »

Netanijahu: Nećemo dozvoliti Iranu da stekne nuklearnu sposobnost i postigne svoj genocidni cilj

Sputnik pre 5 dana
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da Iran nikada nije odustao od napora da pribavi nuklearno oružje i da Izrael neće dozvoliti Teheranu da ga izgradi. Obraćajući se novinarima zajedno sa američkim ministrom odbrane Lojdom… »

"Cionisti, osvetićemo vam se!": Iran bio na korak od nuklearke, a onda je Mosad izveo sabotažu!

Pravda pre 5 dana
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da Iran nikada nije odustao od napora da pribavi nuklearno oružje i da Izrael neće dozvoliti Teheranu da ga izgradi. Obraćajući se novinarima zajedno sa američkim ministrom odbrane Lojdom… »

Iran optužio Izrael za sabotažu nuklearnog postrojenja

Glas Amerike pre 5 dana
TEHERAN — Iran je u ponedeljak optužio Izrael za sabotažu podzemnog nuklearnog postrojenja Natanc u nedelju. Napad, tokom kojeg su oštećene centrifuge za obogaćivanje uranijuma, mogao bi da ugrozi aktuelne razgovore o iranskom nuklearnom sporazumu… »

Atomske igre na Bliskom istoku

Dojče vele pre 5 dana
Nestanak struje, a sada i konkretne optužbe – u Teheranu tvrde da se iza sajber-napada na atomsko postrojenje krije Izrael. U Briselu strahuju da bi događaj mogao da podrije razgovore o atomskom programu Irana. Nakon što je zvanični Teheran… »

Šef Pentagona pružio snažnu podršku Izraelu

Radio sto plus pre 5 dana
Ministar odbrane SAD Lojd Ostin danas je u Tel Avivu izrazio snažnu američku podršku Izraelu, u vreme nestabilnosti političke scene u zoj zemlji i pokušaja Vašingtona da obnovi pregovore o nuklearnom sporazumu sa Iranom, izraelskim… »

Iranske vlasti love špijuna: Teheran ušao u trag osobi koja je izvela napad na nuklearni pogon, crno mu se piše

Srbija danas pre 5 dana
Jučerašnji incident u nuklearnom postrojenju Natanz Iran je okarakteriso kao čin terorizma. Iranske vlasti danas su saopštile da je identifikovana osoba koja je prekinula napajanje električnom energijom nuklearni pogon Natanz, preneo je iranski sajt… »

Iran optužio Izrael za napad na nuklearni kompleks

Insajder pre 5 dana
Iran je danas optužio Izrael da stoji iza napada na njegovu fabriku za obogaćivanje uranijuma u Nantanzu, koji je, kako je nagovestio oštetio centrifuge, i najavio je „blagoveremenu osvetu“. „Ovim delovanjem ’sionistički’ režim je pokušao… »

Iran: Osvetićemo se

Sputnik pre 5 dana
Vlasti Irana optužile su Izrael za incident u podzemnom nuklearnom postrojenju Netanc i najavljuju osvetu, prenela je danas iranska državna televizija izjavu ministra spoljnih poslova Irana Muhameda Džavada Zarifa. Jučerašnji incident u nuklearnom… »

Izrael potvrdio? Iran: Osveta

B92 pre 5 dana
Izrael je po svemu sudeći potvrdio da stoji iza sajber napada na iransko nuklearno postrojenje Netanc, piše londonski dnevnik Gardijan. Nekoliko sati nakon što su u iranskom podzemnom nuklearnom kompleksu Netanc puštene u rad nove centrifuge u… »

Vesti dana »