Teheran

Šef Pentagona pružio snažnu podršku Izraelu

Slobodna Evropa pre 1 dan
Ministar odbrane SAD Lojd Ostin je 11. aprila u Tel Avivu izrazio snažnu američku podršku Izraelu, u vreme nestabilnosti političke scene u toj zemlji i pokušaja Vašingtona da obnovi pregovore o nuklearnom sporazumu sa Iranom, izraelskim… »

Iran: Nestanak struje u nuklearnom postrojenju je „nuklearni terorizam“

N1 Info pre 1 dan
Šef Organizacije za atomsku energiju Irana (AEOI) Ali Akbar Salehi izjavio je u nedelju uveče da je nestanak struje u nuklearnom postrojenju Natanz u blizini Teherana "nuklearni terorizam". Salehi je kazao da je taj čin bio pokušaj da se osujete… »

Šef Pentagona: SAD "čvrsto" posvećene Izraelu

Glas Amerike pre 1 dan
TEL AVIV — Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin u nedelju je poručio da je američka posvećenost Izraelu "istrajna i čvrsta" i time potvrdio podršku u svetlu neizvesnosti u izraelskoj politici i pitanja u pogledu napora administracije… »

"To je nuklearni terorizam": Salehi o incidentu u iranskom podzemnom postrojenju

Blic pre 1 dan
Šef iranskog civilnog nuklearnog programa Ali Akbar Salehi je nazvao današnji incident u podzemnom nuklearnom postrojenju Natanc "nuklearnim terorizmom". Salehi je to izjavio na iranskoj državnoj televiziji, ali nije naveo ime osumnjičenog za… »

Izraelski radio javlja - Mosad izveo napad na Iran! Svet je na ivici rata, Teheran sprema osvetu!

Srbija danas pre 1 dan
Ovaj incident može prerasti u nešto mnogo gore. Kako izraelski radio javlja, moguće je da je Mosad izveo sajber napad protiv iranskog nuklearnog postrojenja u Natenzu. Nespecifikovani incident dogodio se ranije tokom dana u mreži za distribuciju… »

Sabotaža u iranskom nuklearnom centru: Sve oči uprte u jednu državu

Pravda pre 1 dan
Iranski podzemni nuklearni centar Natanc ostao je bez struje svega nekoliko časova pošto je počela nova faza obogaćivanja uranijuma. Teheran tvrdi da u incidentu nije bilo štete ni povređenih. Poslanik u iranskom parlamentu ne isključuje mogućnost… »

Incident u iranskom nuklearnom centru, sve oči uprte u Izrael

RTS pre 2 dana
Iranski podzemni nuklearni centar Natanc ostao je bez struje svega nekoliko časova pošto je počela nova faza obogaćivanja uranijuma. Teheran tvrdi da u incidentu nije bilo štete ni povređenih. Poslanik u iranskom parlamentu ne isključuje mogućnost… »

Iranski parlament podigao optužnicu protiv Rohanija

Dnevnik pre 2 dana
TEHERAN: Iranski parlament podigao je danas optužnicu protiv predsednika Hasana Rohanija. Parlamentarci optužuju predsednika države da je zanemario zakone koje je doneo parlament, javio je HRT. Novinska agencija Fars prenosi da je 190 od 235 prisutnih… »

Iran: Novi incident

B92 pre 2 dana
U iranskom, podzemnom nuklearnom postrojenju Netanc, danas se dogodio incident na mreži za napajanje električnom energijom. I to samo dan nakon što je Teheran pokrenuo nove, unapređene centrifuge za obogaćivanje uranijuma, navodi se u izveštaju… »

Ministar odbrane SAD u prvoj poseti Izraelu

B92 pre 2 dana
Ministar odbrane SAD Lojd Ostin doputovao je u prvu posetu Izraelu, što je i prva zvanična poseta jednog visokog zvaničnika Bajdenove administracije toj državi. Prema planu dvodnevne posete, predviđeno je da se Ostin sretne sa premijerom Izreala… »

Vesti dana »