Teheran

Eksplozija u iranskoj nuklearnoj elektrani Natanz

Danas pre 9 dana
Dan nakon što je Vlada u Teheranu objavila da pokreće nove centrifuge za bogaćenje urana Portparol iranskog civilnog nuklearnog programa Behruz Kamalvandi je saopštio da je došlo do „incidenta“ na distributivnoj električnoj mreži u nuklearnom… »

Iran: Incident u postrojenju Natanc je "nuklearni terorizam"

Glas Amerike pre 10 dana
TEHERAN — Incident u nuklearnom postrojenju Natanc u nedelju izazvan je činom "nuklearnog terorizma", saopštio je šef iranske Organizacije za atomsku energiju Ali Akbar Salehi i dodao da Teheran ima pravo da preduzme akciju protiv počinilaca… »

Uzbuna u Teheranu, napadnut je Iran! Ovo je "nuklearni terorizam", meta - objekat u Natanzu

Srbija danas pre 10 dana
Teheran je pokrenuo istragu. Iran je danas izvestio o napadu koji je okarakterisao kao "nuklearni terorizam" na objekat u Natanzu - dan nakon što je počelo obogaćivanje uranijuma. Izraelski mediji ranije su tvrdili da incident nije "nesreća", već… »

Teheran pozvao Seul da oslobodi sredstva zamrznuta sankcijama SAD-a

Slobodna Evropa pre 9 dana
Potpredsjednik iranske vlade Ešak Džahangiri zatražio je 11. aprila od južnokorejskih vlasti od deblokiraju iranska sredstva zamrznuta američkim sankcijama u iznosu od nekoliko milijardi eura. "Pozivamo južnokorejsku vladu da što prije oslobodi… »

Američka vojska s razlogom povučena sa bliskog istoka: Čitava flota sada ide u jednom pravcu, evo gde mogu isplivati

Srbija danas pre 9 dana
Mnoge saveznike ostavljaju na cedilu, nošeni višim ciljevima. S obzirom da je administracija predsednika SAD Džoa Bajdena naglo promenila politiku prema Iranu i počela da povlači vojsku iz Persijskog zaliva, nije isključeno da bi američke trupe… »

Šef Pentagona pružio snažnu podršku Izraelu

Slobodna Evropa pre 9 dana
Ministar odbrane SAD Lojd Ostin je 11. aprila u Tel Avivu izrazio snažnu američku podršku Izraelu, u vreme nestabilnosti političke scene u toj zemlji i pokušaja Vašingtona da obnovi pregovore o nuklearnom sporazumu sa Iranom, izraelskim… »

Iran: Nestanak struje u nuklearnom postrojenju je „nuklearni terorizam“

N1 Info pre 9 dana
Šef Organizacije za atomsku energiju Irana (AEOI) Ali Akbar Salehi izjavio je u nedelju uveče da je nestanak struje u nuklearnom postrojenju Natanz u blizini Teherana "nuklearni terorizam". Salehi je kazao da je taj čin bio pokušaj da se osujete… »

Šef Pentagona: SAD "čvrsto" posvećene Izraelu

Glas Amerike pre 9 dana
TEL AVIV — Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin u nedelju je poručio da je američka posvećenost Izraelu "istrajna i čvrsta" i time potvrdio podršku u svetlu neizvesnosti u izraelskoj politici i pitanja u pogledu napora administracije… »

"To je nuklearni terorizam": Salehi o incidentu u iranskom podzemnom postrojenju

Blic pre 10 dana
Šef iranskog civilnog nuklearnog programa Ali Akbar Salehi je nazvao današnji incident u podzemnom nuklearnom postrojenju Natanc "nuklearnim terorizmom". Salehi je to izjavio na iranskoj državnoj televiziji, ali nije naveo ime osumnjičenog za… »

Izraelski radio javlja - Mosad izveo napad na Iran! Svet je na ivici rata, Teheran sprema osvetu!

Srbija danas pre 10 dana
Ovaj incident može prerasti u nešto mnogo gore. Kako izraelski radio javlja, moguće je da je Mosad izveo sajber napad protiv iranskog nuklearnog postrojenja u Natenzu. Nespecifikovani incident dogodio se ranije tokom dana u mreži za distribuciju… »

Vesti dana »