Užice

Srebrni hemičar iz Užica: Morate želeti da osvojite nauku

Slobodna Evropa pre 11 dana
“Najbitniji su volja i želja, morate želeti da osvojite nauku, da steknete znanje, potrebno je dosta truda i rezultati će doći”, kaže za RSE Igor Topalović, tek svršeni užički gimnazijalac, nakon osvajanja srebrne medalje na 51. Međunarodnoj… »

Počela gradnja arheološkog muzeja Staparska gradina - Jedinstvena replika neolitskog naselja kod Užica do 2020.

Ekapija pre 11 dana
Na lokalitetu Staparske banje, u kanjonu Đetinje u Užicu, počela je izgradnja arheološkog muzeja na otvorenom Staparska gradina koji će se u narednih 11 meseci sprovoditi u okviru projekta "Novi život neolitskog nasleđa u prepoznatim prirodnim… »

Država daje 206 miliona dinara za razvoj "pametnih gradova"

B92 pre 11 dana
Ministar bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručio je ugovore predstavnicima osam jedinica lokalnih samouprava. Oni su dobili sredstva za realizaciju projekata u okviru programa za razvoj "pametnih gradova" u ukupnom iznosu od… »

Nadomak Užica: Alhemija zemlje i vatre

Večernje novosti pre 11 dana
U selu Zlakusa počelo ovogodišnje izdanje međunarodne kolonije umetničke keramike. UMETNICI iz čitavog sveta su opet "osvojili" živopisno selo nadomak Užica, jer je u domaćinstvu lončara Milana Savića otvorena 24. međunarodna kolonija… »

Ko ruši mit da svi žele u Beograd, a ko mu najviše stremi

RTS pre 11 dana
Užičani bi se najradije preselili u Beograd, a Zrenjanici i Zaječarci bi se opredelili za drugu opštinu. Ipak, građani Srbije, ukoliko razmišljaju o iseljavanju, najviše streme inostranstvu. Rukovodilac istraživanja Danica Šantić kaže za RTS da… »

Koncert Masima Savića u Gkc Užice: 22. avgust

Užice oglasna tabla pre 11 dana
U nastavku regionalne turneje na kojoj promoviše svoj aktuelni album pod nazivom ‘’Sada’’, Massimo Savić nastupiće u Užicu. Nakon 5 godina, publika će ponovo imati priliku da ga sluša u bašti Gradskog kulturnog centra, u četvrtak 22… »

Ibarska magistrala umesto auto-puta, zasad bez gužve na granicama

RTS pre 12 dana
Prohodnost puteva u Srbiji je ovog jutra dobra, a zbog visokih temperatura iz AMSS-a savetuju da se vožnja izbegava u periodu između 11 i 16 časova. Početak Sabora trubača u Guči doprinosi pojačanom saobraćaju, posebno ka putevima koji vode ka… »

Požar na deponiji i dalje gori: Prijepolje okovano dimom, gradom se širi neprijatan miris

Blic pre 12 dana
Vatra na deponiji Stanjevine u Prijepolju i dalje gori, uprkos naporima Vatrogasno-spasilačke jedinice koja natapa deponiju vodom. Kamioni preduzeća "Putevi Užice" već dva dana posipaju zemlju i drugi čvrst materijal kako bi ugasili požar. Uprkos… »

Radovi na vijaduktu odloženi za drugu polovinu sledeće nedelje

Morava info pre 12 dana
ČAČAK – Radovi na vijaduktu kod Mašinsko-saobraćajne škole, koji su bili najavljeni za ponedeljak, odloženi su za drugu polovinu naredne nedelje, izjavio je danas agenciji MNA direktor Javnog preduzeća “Gradac” Dragan Vukajlović. Kada radovi… »

Za razvoj pametnih gradova 206 miliona dinara

RTV pre 12 dana
BEOGRAD - Ministar bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručio je danas ugovore predstavnicima osam jedinica lokalnih samouprava koji su dobili sredstva za realizaciju projekata u okviru programa za razvoj "pametnih gradova" u… »

Vremenska prognoza »

Užice »
subota
Vedro
Vedro
24 ˚C
četvrtak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
16˚ / 27˚
petak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
18˚ / 29˚

Vesti dana »