Vašington

Srbija, Kosovo i jezik: Kako se na albanskom jeziku kaže dokon pop i jariće krsti

Danas pre 1 sat
Dok godinama unazad političari iz Beograda i Prištine, uz manje ili više uspešno posredovanje Brisela i Vašingtona, pokušavaju da pronađu rešenje kosovskog problema, grupa profesora albanskog i srpskog jezika iz Srbije i sa Kosova napravila je… »

Srbija, Kosovo i jezik: Kako se na albanskom jeziku kaže dokon pop i jariće krsti

Južne vesti pre 56 minuta
BBC Dok godinama unazad političari iz Beograda i Prištine, uz manje ili više uspešno posredovanje Brisela i Vašingtona, pokušavaju da pronađu rešenje kosovskog problema, grupa profesora albanskog i srpskog jezika iz Srbije i sa Kosova napravila je… »

Rusija i Kina rekle ne! Propao plan da se Ujedinjene nacije izbace sa KiM! UNMIK ostaje

Pravda pre 45 minuta
Ambasadori zemalja članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pozdravili su nastavak dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljlstvom EU, a Velika Britanija i SAD zatražili su da se preispita uloga UNMIK-a na Kosovu i Metohiji. S druge strane… »

Ivan Vujačić: Vučić da shvati da je Titovo vreme prošlo

Novi magazin pre 39 minuta
Bivši ambasador Srbije u Vašingtonu prof. dr Ivan Vujačić rekao je danas za Betu da to što Srbija nema šefove diplomatsko-konzularnih predstavništava u 27 ambasada i nema ambasadore u velikom broju bitnih zemalja govori da je stanje u Ministarstvu… »

Pompeo: SAD za produženje START-a

RTV pre 3 sata
VAŠINGTON - U skladu sa činjenicom da je Moskva pristala na dalje smanjenje nuklearnog arsenala i ograničenje strateškog nuklearnog naoružanja, Vašington je u principu saglasan da se produži sporazum START sa Rusijom, izjavio je u sredu američki… »

FBI: Prikupili su podatke, sve znaju

B92 pre 3 sata
Vašington -- Rusija i Iran imaju podatke glasača na američkim predsedničkim izborima, saopštio je FBI. Prema tvrdnjama Federalnog istražnog biroa, cilj prikupljenih podataka je uticanje na ishod izbora koji se održavaju 3. novembra i na kojima će… »

Stejt department odobrio prodaju savremenog naoružanja Tajvanu

RTS pre 2 sata
Prodaju savremenog naoružanja Tajvanu odobrio je Stejt department. Reč je o tri sistema - senzora, raketa i artiljerije, ukupne vrednosti 1,8 milijardi dolara, saopšteno je iz Pentagona. U prošlonedeljnim izveštajima Rojtersa navodi se da je Bela… »

Američko oružje stiže na Tajvan: Poslali im najsavremenije naoružanje, čeka se oštra reakcija Kine

Večernje novosti pre 2 sata
STEJT department je odobrio prodaju savremenog naoružanja Tajvanu, a reč je o tri sistema — senzora, raketa i artiljerije, ukupne vrednosti 1,8 milijardi dolara, saopšteno je iz Pentagona. Američki Kongres je zvanično obavešten da bi Tajvan… »

FBI: Iran i Rusija se mešaju u predsedničke izbore

RTV pre 3 sata
VAŠINGTON - Iran i Rusija prikupili su podatke američkih glasača kako bi uticali na predstojeće predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Drzavama, saopštio je danas FBI, dodajući da je Teheran odgovoran za slanje pretećih i-mejlova… »

Pompeo: Istraga o misterioznoj bolesti američkih diplomata

RTV pre 4 sata
VAŠINGTON - SAD još sprovode istragu o uzrocima misterioznog oboljevanja više desetina američkih diplomata na Kubi i u Rusiji, izjavio je danas američki državni sekretar Majk Pompeo. On je odbacio optužbe da Vašington nije zaštitio svoje… »

Vesti dana »