Arhiva vesti 01.01.2016

Francuska: Pucnjava ispred džamije

RTV 01.01.2016
PARIZ - Najmanje petoro ljudi je povređeno kada su pripadnici vojne patrole, koji čuvaju džamiju u francuskom gradu Valansu otvorili vatru na automobil koji je odbio da se zaustavi i krenuo je prema njima, javlja RT. Vozač i još jedna osoba koja se… »

Prevc dominantan u Garmišu

Večernje novosti 01.01.2016
Slovenački skakač Peter Prevc pobedio je na drugoj stanici turneje Četiri skakaonice na legendarnom Garmiš Partenkirhenu. Slovenački skakač Peter Prevc, lider u Svetskom kupu, pobedio je danas na takmičenju u Garmiš-Partenkirhenu i preuzeo… »

Holanđani od danas diriguju EU

Mondo 01.01.2016
Holandija danas preuzima predsedavanje Evropskom unijom, a Srbija očekuje da tokom tih šest meseci budu otvorena bar još dva pregovaračka poglavlja u procesu pristupanja EU. Foto: AP Hag 12. put dolazi načelo Unije, ali ovog puta u trenutku kada je… »

Vulin: Haški tribunal nas je samo svađao

Akter 01.01.2016
Minsitar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da je Haški tribunal svakom svojom presudom, oslobađanjem i kaznama, umesto pomirenja na prosoru bivše Jugoslavije samo posvađao region. "Postoje tamo ljudi… »

Vikao Da Ima Bombu: Amsterdamski aerodrom evakuisan zbog pijanog muškarca

Kurir 01.01.2016
Amsterdamski aerodrom Shiphol bio je danas nakratko evakuisan pošto je jedan 29-godišnji Britanac više puta vikao da ima bombu, zbog čega je i uhapšen. Incident se dogodio jutros oko osam sati, a svedoci navode da su Britanca brzo savladali holandski… »

Elena I Vuk Su Stigli Na Svet Minut Posle Ponoći: Srećne mame dobile po 300.000 dinara! (FOTO)

Telegraf 01.01.2016
- To je način da se podstakne natalitet u Beogradu. Samo u ovom porodilištu tokom noći rodilo se 18 beba i ako se po jutru dan poznaje nadam se da ćemo i ove godine imati mali bejbi - bum - rekao je Siniša Mali. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali… »

Bez incidenata u novogodišnjoj noći

RTV 01.01.2016
BEOGRAD - U toku noći nije bilo većeg ugrožavanja reda i mira, niti izvršenja težih krivičnih dela, izjavio je vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić. On je, obilazeći pripadnike policije koji obezbeđuju doček Nove godine isped… »

Mogerini: Sporazum Beograda i Prištine među 12 najvećih dostignuća EU

RTS 01.01.2016
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini objavila na svom blogu 12 najvećih dostignuća EU u 2015. godini, u koje je uvrstila i sporazume između Beograda i Prištine. Mogerini je konstatovala da je 2015. godina bila… »

Kim: Spremni za rat, ali radimo na regionalnoj stabilnosti

Politika 01.01.2016
PJONGJANG – Severnokorejski lider Kim Džong-Un izjavio je danas da je spreman za rat ako ga isprovociraju strane sile, ali nije pomenuo da bi u tom slučaju Pjongjang mogao da upotrebi nuklearno oružje ili rakete dugog dometa. „Nastavićemo da… »

Ministar Vujović: Struja skuplja u maju, privatni sektor u 2016. motor razvoja

Večernje novosti 01.01.2016
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će glavni motor rasta u 2016. godini biti privatni sektor, a rast potrošnje će prvi put nakon godinu dana reformi biti pozitivan. BEOGRAD - Ministar finansija Dušan Vujović ocenio je danas da će… »