Kultura arhiva vesti 11.01.2016

Glumac Umro U 31. GODINI: Žalio se na bol u stomaku, imao holesterol i hipertenziju

Kurir 11.01.2016
U ponedeljak uveče je preminuo Majkl Galeota, zvezda serije "The Jersey" na Diznijevom kanalu. Glumac je otišao u bolnicu prošle nedelje jer se žalio na bol u stomaku. Međutim, uprkos savetima doktora, on je napustio bolnicu. Majkl je otišao… »

Trijumf "Povratnika" na dodeli Zlatnih globusa

Glas Amerike 11.01.2016
Povratnik (The Revenant), priča o borbi legendarnog američkog pionira prve polovine 19. Veka da preživi u divljini posle napada medveda, osvojio je nagradu za najbolji film na 73. dodeli Zlatnih globusa u nedelju. Povratnik (The Revenant), priča o… »

Muzički spektakl u Zrenjaninu

Vesti online 11.01.2016
Bela Mavrak, svetski poznati tenor koji je rođen i odrastao u malom selu Mihajlovu, nadomak Zrenjanina, održao je novogodišnji koncert zajedno sa Zrenjaninskom filharmonijom u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" u ovom gradu. Pod dirigentskom… »

Sa Skajvokerom kroz Imperiju

Politika 11.01.2016
Izložba posvećena fenomenu filmskog serijala „Zvezdani ratovi” je počela da puni bečki Muzej primenjene umetnosti u kome će ostati do polovine aprila naredne godine. Specijalno za Politiku Beč – Dok „Buđenje sile” lomi bioskopske rekorde… »

Promocija knjige "Sama" na društvenim mrežama

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Pošto Isidora Bjelica zbog bolesti trenutno nije u mogućnosti da uživo čitaocima predstavi svoju knjigu "Sama", njeni prijatelji i poštovaoci su odlučili da 15. januara prirede promociju na društvenim mrežama (Facebook, Twitter… »

10 NEVEROVATNIH ČINJENICA O DEJVIDU BOUVIJU: One su prelepo čudne baš kao što je i on bio!

Kurir 11.01.2016
Danas je jako tužan dan, jedna od najvećih muzičkih legendi napustila je ovu planetu. Bouvi je oduvek bio prava enigma i inspirisao je na hiljade ljudi širom sveta, a čak i najveći fanovi među vama možda ne znaju ove činjenice. 1. Odbijao je da… »

Dejvid Bouvi: Umetnik do poslednjeg dana

B92 11.01.2016
Pored toga što je Dejvid Bouvi bio jedan od najvažnijih muzičara svih vremena, postoje još neke osobine koje su ga činile većim od mnogih drugih. Piše: Vladimir Skočajić, B92 Iako je kalendarski najhladnije godišnje doba počelo odavno, bio je… »

Kandinski u Beogradu prodavao dela za tri dolara

Blic 11.01.2016
Slike Vasilija Kandinskog čija pojedina dela danas vrede više od 20 miliona dolara nisu izazvale veću pažnju u Beogradu na izložbi sredinom dvadesetih. Beogradska publika i kritika sa delima ruske avangarde imala je priliku prvi put da se upozna… »

Poklon predstava "Čarobna noć"

RT Kragujevac 11.01.2016
Predstava ''Čarobna noć'', u produkciji Pozorišta za decu u Kragujevcu, pripremljena je kao poklon kragujevačkim mališanama za novogodišnje praznike. Izvedena je u susret Novoj godini po gregorijanskom kalendaru, a u sredu,13. januara, ponovo će se… »

Mićko Ljubičić: Sloba je gledao Indeksovce, Šešelj je hvalio, a Tadić je ljuštura!

Kurir 11.01.2016
Dragoljub Mićko Ljubičić rekao je, gostujući u emisiji “ Tri tačke ” Ivane Zarić na televiziji N1, da nikada nije "skidao" političare, već da su se oni sami nametali svojim prevelikim eksponiranjem u medijima. Mićko veruje da humor postoji… »