Kultura arhiva vesti 11.01.2016

GDE NESTADE VUJOVIĆA DARA: Kako je nastala jedna od najlepših sevdalinki

Kurir 11.01.2016
Mostar je grad dobre pesme. Često se tamo sevdisalo o uzvraćenim i neuzvraćenim ljubavima. Poznatog i silnog Ali-pašu Rizvanbegovića, kome glave dođoše tek dželati Omer-paše Latasa, mučila je ljubav prema Mari iz Bišća polja koja je bila druge… »

Nikšićka urbana umjetnost

e-Novine 11.01.2016
Grafiti Ivana Stamatovića. "Ono što fascinira kod grafita je to što, za razliku od izložbe koja je tu samo nekoliko dana, njih prolaznici mogu stalno da gledaju“, počinje Ivan svoju priču za portal Onogošt. Grafiti su decenijama bili tabu tema… »

Oda analognoj fotografiji

Mondo 11.01.2016
Ako volite dobru fotografiju, ili tek želite da se upoznate sa tim vidom umetnosti, obavezno dođite na predstavljanje knjige "My Shadows & Swahili Coast". Biće zanimljivo... "Ovo nije album mojih fotofrafija već simbola mog životnog puta. Posvećeno… »

Porodila se Jelena Tomašević

Alo 11.01.2016
Jelena i Branislav Tomašević postali su danas roditelji po treći put. Bivša manekenka rodila je trećeg sina i oboje se osećaju dobro. Bane i Jelena u skladnom su braku već dugi niz godina, a venčao ih je Vuk Kostić. Imaju osmogodišnjeg Dušana i… »

Oplakaće Ga U Velikom Bratu: Bivša žena Dejvida Bouvija ostaje u rijalitiju

Kurir 11.01.2016
Bivša žena Dejvida Bouvija (66), Endži Bouvi, odlučila je da ne prekida učešće u rijalitiju, uprkos smrti svog bivšeg muža. Endži Bouvi učestvuje u šou-programu u kom takmičari moraju da žive zajedno, potpuno izolovani od spoljašnjeg sveta… »

(Video) Lavina Na Društvenim Mrežama: Ovako se internet oprostio od Bouvija

Kurir 11.01.2016
Osim po hitovima, Dejvida Roberta Džonsa pamtićemo kao suštinski važnog i iskrenog umetnika modernog doba. A transformacije i faze kroz koje je prolazio ostaće večni izvor inspiracije. Na današnji dan, mnogi su umetnici svojim ilustracijama odali… »

Bouvi, bio si simbol odrastanja

Alo 11.01.2016
I srpske političare je iznenadila i rastužila vest o smrti Dejvida Bouvija. Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, kaže da je Bouvi "postavljao standarde" i da je uz njega odrastao. - Koliko je Dejvid Bouvi veliki pokazao je i u svojim… »

U užem izboru za NIN-ovu nagradu 12 romana »

Studio B 11.01.2016
U uži izbor za NIN-ovu nagradu za 2015. godinu ušlo je 12 romana, među kojima su tri dosadašnja dobitnika, ali i tri debitantska. Petočlani žiri, kojim predsedava Božo Koprivica, dobio je na čitanje čak 179 naslova, objavio je NIN u novom broju… »

PSŽ zapretio tužbom pevačici Miji

RTV 11.01.2016
PARIZ - Francuski fudbalski klub Pari Sen Žermen zapretio je danas da će tužiti englesku rep pevačicu Miju (M.I.A.) ako ne prestane da koristi obeležja tog kluba u spotu svoje pesme "Granice" (Borders). U spotu koji prikazuje iskušenja sa kojima se… »

Žak Odijar gost „Kustendorfa”

Politika 11.01.2016
Prošlogodišnji dobitnik kanske „Zlatne palme” za film „Dipan” biće gost filmskog i muzičkog festivala Emira Kusturice na Mećavniku. Deveti međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf” biće održan od 22. do 27. januara na… »