Kultura arhiva vesti 11.01.2016

Zanimljivosti o filmu "Sedam" koje možda niste znali

Press 11.01.2016
Film “Sedam”, jedan od najboljih trilera iz devedesetih ali i svih vremena, prepun je zanimljovsti koje možda niste znali. Foto:B92.net Film “Sedam”, jedan od najboljih trilera iz devedesetih ali i svih vremena, prepun je zanimljovsti koje… »

Potvrda Na Crvenom Tepihu: Verila se Rouzi Hantingon Vajtli

Kurir 11.01.2016
Rouzi Hantington Vajtli otkrila je na dodeli Zlatnog globusa da se verila. U centru pažnje bio je prsten na njenoj ruci. I to verenički. Zvaničnu povrdu veridbe dobili smo na crvenom tepihu Zlatnog globusa. Dijamantski prsten nije skrivala dok je… »

Tasovac: Ministarstvo brine o arhivskoj građi

RTS 11.01.2016
Ministar Ivan Tasovac rekao je da Ministarstvo kulture i informisanja brine o arhivskoj građi svih institucija kulture, kao i privatizovanih medija, navodeći kao primer novinsku agenciju "Tanjug". Ivan Tasovac je na konferenciji za novinare… »

(Video) Pamtimo Ga Kao Povučenog Dečka: Beban iz Porodičnog blaga se snima nag

Kurir 11.01.2016
Vukašina Markovića je domaća publika zavolela u seriji "Porodično blago" gde je tumačio simpatičnog dečaka Bebana. Od uloge Bratislava Bebana Gavrilovića , on se dosta promenio, a već dugo se ne bavi glumom. Svoj talenat je umserio na muziku, pa… »

"Zlatni globus" filmovima "Povratnik" i "Marsovac" »

Studio B 11.01.2016
Zlatni globus za najbolju dramu dodeljen je filmu "Povratnik" reditelja Alehandra Injarita, a najbolji film u žanru komedija/mjuzikl je "Marsovac" Ridlija Skota. Na 73. dodeli prestižnih filmskih nagrada Holivudskog udruženja stranih novinara, Zlatni… »

Žižek ponovo u Hrvatskom narodnom kazalištu

Blic 11.01.2016
Slovenački filozof Slavoj Žižek gostuje 23. januara u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu, godinu dana nakon što je rasprodao pozornicu najveće pozorišne kuće u Hrvatskoj. “Najopasniji filozof Zapada”, kako je Žižeka svojevremeno… »

Legenda Živi: Beba pingvin dobila ime po Dejvidu Boviju!

Kurir 11.01.2016
Mali pingvin, koji je stekao "popularnost" kao prvo mladunče u zoološkom vrtu u Sinsinatiju u 2016. godini, dobio je ime Bouvi po David Bouviju, legendarnom pevaču koji je juče preminuo. U petak, kada se mladunče pingvina rodilo, bio je rođendan… »

Džon Maktirnan Dolazi U Beograd: Kultni reditelj iz zatvora stiže pravo na Fest

Kurir 11.01.2016
Gost festivala biće autor filmova „Lov na Crveni oktobar“ i „Umri muški“, koji je bio na robiji zbog prisluškivanja i špijunaže. Reditelj kultnih filmova „Lov na Crveni oktobar“ i „Umri muški“ Džon Maktirnan, koji je nedavno izašao… »

Pobednik Festa nominovan i za BAFTA nagradu

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Film "Vuk" (Theeb) Nadži Abu Novara, prošlogodišnji pobednik Festa, posle nominacije za Oskara, u trci je i za BAFTA nagradu. Jordanski reditelj Nadži Abu Novar za svoj film "Vuk" na 43. Festu osvojio je nagradu za najbolji film u glavnom… »

Zlatni globus filmovima Povratnik i Marsovac

Akter 11.01.2016
Zlatni globus za najbolju dramu dodeljen je filmu "Povratnik" reditelja Alehandra Injarita. Najbolji film u žanru komedija/mjuzikl je "Marsovac" Ridlija Skota. Na 73. dodeli prestižnih filmskih nagrada Holivudskog udruženja stranih novinara, Zlatni… »