Kultura arhiva vesti 19.02.2016

Berlinale: Prikazan film o sirijskoj djeci

Al Jazeera 19.02.2016
Filmovi poput „Života na granici" na ovogodišnjem Berlinaleu predočavaju uslove života od kojih ljudi bježe. Sigurnost i bolji život jedna su od glavnih tema ovogodišnjeg Filmskog festivala u Berlinu, gdje je održana specijalna projekcija filma… »

"Joakim" u Gračanici

Večernje novosti 19.02.2016
Nenad Todorović, upravnik NP Priština, o planovima jedinog našeg teatra na Kosovu: Za naše prilike je sedam miliona dinara dobijenih iz budžeta - astronomska suma. "Godoa" režira Dušan Jovanović. GRADIĆ u središtu Kosova i Metohije, uz istoriju… »

(Video) Neizvesnost Do Samog Kraja: Evrovizija uvodi velike promene u sistemu glasanja

Kurir 19.02.2016
Nakon 40 godina Evrovizija uvodi velike promene kada je reč o glasanju za pobednika. Eurovision Song Contest overhauls voting rulesNew rules have been announced for the Eurovision Song Contest in the... Posted by Spectrum FM Costa Almeria on Thursday… »

Zavirite u radnu sobu Isidore Sekulić

Blic 19.02.2016
Izložba „Isidora“ - rekonstrukcija sobe Isidore Sekulić od stvari koje je književnica usmenim testamentom zaveštala Univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković”, biće otvorena u četvrtak, 25. februara (19.00) u Kući kralja Petra… »

Anđelina Džoli: Nisam htela da imam decu, a onda sam posetila Kambodžu

Kurir 19.02.2016
Popularna glumica Anđelina Džoli kaže da nije zamišljala sebe u ulozi majke, ali i da se predomislila kada je prvi put posetila Kambodžu. Foto: Profimedia "Nisam htela decu. Osećala sam se neugodno kraj beba, nisam ih htela ni da ih držim u… »

Kanje Vest molio Marka Zakerberga za novac na Tviteru i dobio je adekvatan odgovor

Kurir 19.02.2016
Pop pevač, Kanje Vest, nedavno je javno na društvenoj mreži Tviter zamolio osnivača kompanije Fejsbuk da mu pruži finansijsku pomoć, odnosno da mu donira milijardu dolara kako bi pevač napokon mogao da realizuje svoje umetničke projekte. Mark… »

(Video) Pravi Balkanac: Da li ovako izgleda savršen muškarac u Srbiji?

Kurir 19.02.2016
U okviru projekta “Perceptions Of Perection” predstavljeno je 19 izmenjenih fotografija istog muškarca. Britanska internet apoteka "Superdrug Online Doctors" objavila je drugi deo svog projekta “Perceptions Of Perection”, pokušavajući da… »

(Foto) Iz Prašnjavog Albuma: Ovako izgleda pasoš žene koja je zavela predsednika SAD!

Kurir 19.02.2016
Merilin Monro, seks simbol 50-ih godina prošlog veka, karijeru je počela 1947. malim ulogama, a privukla je pažnju publike i kritičara sporednom ulogom u kultnom filmu Sve o Evi, sa Beti Dejvis u glavnoj ulozi. Njena smrt bila je predmet raznih… »

U toku rekonstrukcija Srpske kuće na Krfu

Akter 19.02.2016
Zaštita i očuvanje kulturnog nasleđa spadaju u prioritetne delatnosti Ministarstva kulture i informisanja i Vlade Republike Srbije. Povodom obeležavanja stogodišnjice evakuacije srpske vojske na Krf, Ministarstva kulture i informisanja opredelilo je… »

Kad balalajka svira džez i tango: Ruska akademija „Gnesini“ održala koncert u Užicu

Blic 19.02.2016
Moćan je instrument balalajka. Da zvukom ume verno da naslika Sibir, tajgu, Bajkal – poznato je, ali kako iz nje zvuče note tanga, džeza, pa i rokenrola – malo ko je to u Užicu znao do sinoć. U predvečerje otvaranja Kancelarije za saradnju sa… »