Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 13.04.2016

Evakuisan aerodrom u Amsterdamu, uhapšeno nekoliko osoba

Slobodna Evropa 13.04.2016
Međunarodna zračna luka u Amsterdamu djelomično je evakuirana u utorak navečer nakon što je policija pozvana zbog sumnje u eksplozivnu napravu, a nizozemski mediji prenose da je nekoliko osoba uhićeno. Stručnjaci za eksplozive pregledali su… »

Odgođeno izricanje presude Sanaderu

Slobodna Evropa 13.04.2016
Izricanje presude bivšem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu u slučaju "Planinska" odgođeno je danas u zagrebačkom Županijskom sudu, uz obrazloženje da nisu ispunjeni uslovi za njeno donošenje. Odlučeno je da se ide na dopunsko građevinsko i… »

Sobranju podnijet zahtjev za opoziv Ivanova

Slobodna Evropa 13.04.2016
Opozicioni Socijaldemokratski savez je u Sobranju podneo zahtjev za opoziv predsjednika države Gjorga Ivanova, poslije njegove odluke objavljne u utorak 12.aprila da prekine sve krivične postupke protiv političara koji su povezani sa političkom krizom… »

Poslanici nemačke desnice izbačeni iz političke grupe u EP

Slobodna Evropa 13.04.2016
Politička grupa evropskih konzervativaca i reformatora (ECR) u Evropskom parlamentu izbacila je nemačkog poslanika Nacionalističke partije za Nemačku (AfD) zbog izjava članova te partije da policija može da puca na migrante koji pokušavaju da udju… »

Vučić u Laktašima: Narodi u BiH dogovorom da donose odluke

Slobodna Evropa 13.04.2016
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ponovio je u Klašnicama kod Lakataša da se njegova zemlja zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma, koji može da se mijenja samo uz pristanak sva tri konstitutivna naroda, te da je neophodno očuvati mir i… »

Erdogan - Izetbegović: Odlučna borba protiv terorizma

Slobodna Evropa 13.04.2016
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izrazili su danas u Istanbulu zajedničko opredjeljenje dvije zemlje za odlučnu borbu protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, te potvrdili spremnost za… »

Jirži Veseli eliminisao Đokovića na startu Monte Karla

Slobodna Evropa 13.04.2016
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković eliminisan je na startu Mastersa u Monte Karlu, pošto je u drugom kolu izgubio od Čeha Jiržija Veselog 6:4, 2:6, 6:4. Meč je trajao 126 minuta, a Čeh je slavio u prvom međusobnom duelu sa Đokovićem. Ujedno… »

Kako naći koncesionara za nepostojeći autoput

Slobodna Evropa 13.04.2016
Zbog državnog duga koji je već neko vrijeme u problematičnoj zoni, Vlada će ubrzo razmatrati plan sanacije javnih finansija. Navodno, radi smanjenja rizika u ekonomiji, Ministarstvo finansija predlaže da se ponudi koncesija na autoput. Problem ne… »

Zašto Mesić smeta vladajućima?

Slobodna Evropa 13.04.2016
Hrvatska Vlada na sjednici u srijedu donijela je odluku o ukidanju daljnjeg financiranja ureda bivšeg predsjednika Stipe Mesića. Dok vladajući kažu da se radi o uštedi, analitičari odgovaraju kako je posrijedi osvećivanje čovjeku koji je uvjereni… »

Popisne igre oko brisanja nacionalnosti

Slobodna Evropa 13.04.2016
Hoće li BiH zbog 121.000 spornih popisnica ostati bez objave rezultata popisa stanovništva? Na ovo pitanje odgovora još nema, a Vijeća ministara BiH i zvanično je od državne Agencije za statistiku zatražilo da donese jedinstvenu metodologiju obrade… »