Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 13.04.2016

Makedonska policija bacila suzavac na izbjeglice

Slobodna Evropa 13.04.2016
Makedonska policija danas je ponovo bacila suzavac na migrante u Idomeni, javili su lokalni mediji. Incident na makedonsko-grčkoj granici dogodio se tokom posjete predsjednika Makedonije, Slovenije i Hrvatske, Đorđa Ivanova, Boruta Pahora i Kolinde… »

Džumhur pobijedio Berdycha u Monte Carlu

Slobodna Evropa 13.04.2016
Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u treće kolo ATP turnira Masters serije 1000 u Monte Carlu. Džumhur je u drugom kolu nakon dva sata i 27 minuta igre pobijedio šestog nosioca Čeha Tomaša Berdycha sa 6:4, 6:7 (1/7), 6:3… »

O članstvu Kosova: Delegacije FIFA i UEFA u Prištini

Slobodna Evropa 13.04.2016
Na Kosovu boravi zajednička ad hoc komisija Međunarodne federacije fudbalske asocijacije (FIFA) i Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) koja sprovodi inspekcijsku posetu uoči donošenja konačne odluke o članstvu Kosova u te organizacije. Iz… »

Radnici Hidrogradnje ispred zgrade Federacije BiH

Slobodna Evropa 13.04.2016
Radnici sarajevske Hidrogradnje okupili su se u srijedu, 13 .aprila, ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine radi traženja svojih prava. Njihovi zahtjevi su isplata izostalih plata i uvezivanje radnog staža, odnosno uplata doprinosa za… »

Munjevita karijera Igora Lukšića

Slobodna Evropa 13.04.2016
Ukoliko bi Igor Lukšić bio izabran za najvišu međunarodnu funkciju, on bi bio najmlađi generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) u istoriji ove organizacije. Lukšićev put na društvenoj ljestvici u Crnoj Gori – od savjetnika u Đukanovićevoj… »

Artman: Presuda Šešelju potpuno manipulisanje prošlošću

Slobodna Evropa 13.04.2016
Presuda lideru radikala Vojislavu Šešelju potpuno manipuliše prošlošću, poništava već utvrđene činjenice i događaje u bivšoj Jugoslaviji. Ona, međutim, ima uticaja i na budućnost jer poručuje da neće biti nikakvih krivičnih posledica ako… »

Njemačke firme traže dobavljače iz BiH i regije

Slobodna Evropa 13.04.2016
U okviru zajedničke organizacije njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK) i njemačke Savezne asocijacije za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME), firmame iz Bosne i Hercegovine pozvane su da učestvuju u B2B-projektu: „Njemačka… »

Crna Gora potpisuje protokol o pristupanju NATO-u 19. maja

Slobodna Evropa 13.04.2016
Nacionalni koordinator za NATO, Vesko Garčević, najavio je da će Protokol o pristupanju Crne Gore Alijansi biti potpisan na sastanku ministara vanjskih poslova 19. maja u sjedištu NATO-a. Garčević za TVCG rekao da će odmah nakon potpisivanja Crna… »

Rousseff izgubila podršku još jedne stranke

Slobodna Evropa 13.04.2016
Još jedan koalicijski partner brazilske predsjednice Dilme Rousseff objavio je da napušta koaliciju, nanoseći dodatni udarac njenim naporima da izbjegne glasanje o opozivu. Napredna stranka (PP) saopćila je da će većina od njenih 47 poslanika… »

Sa propadanjem FAP-a umire Priboj

Slobodna Evropa 13.04.2016
Nema onog ko veruje da će FAP, nekadašnji industrijski gigant iz Priboja, obnoviti dane stare slave. Rat u neposrednoj blizini ove pogranične opštine, međunarodne sankcije, ali i tranzicija, učinili su da osim FAP-a i sva druga preduzeća bukvalno… »