Izvor: Danas arhiva vesti 09.05.2016

Oleksandar Aleksandrović: Odluka značajna i za Srbiju

Danas 09.05.2016
Ambasador Ukrajine povodom preporuke EK o viznoj liberalizaciji Očekujem povećanje broja ukrajinskih turista u Srbiji, kaže naš sagovornik. Beograd - Hteo bih da naglasim da će ova odluka EU biti od pozitivnog značaja i za Srbiju posto će konačno… »

Protesti jedan odsto Makedonaca - predstava za strance

Danas 09.05.2016
Postoji li rizik da situacija u Makedoniji izmakne kontroli Biljana Vankovska: Postoji konfuzija oko toga ko kontroliše makedonsku policiju. Skoplje - Za 9. maj, kako se podvlači Dan Evrope, Dan pobede nad fašizmom ali i godišnjice kumanovskih… »

"Nevidljivi sati" izvan žanrovskih odrednica

Danas 09.05.2016
Književni klub Lagune posvećen britanskom piscu Dejvidu Mičelu. Beograd - Za 15. Književni klub Lagune, održan tradicionalno prvog petka u mesecu, u maju tačno na Đurđevdan, ovaj izdavačka kuća odabrala je omnibus-roman "Nevidljivi sati"… »

Paradoks japanske ekonomije

Danas 09.05.2016
Japanska ekonomija predstavlja paradoksalnu mešavinu prosperiteta i teškoća, pri čemu prosperitet, u dobroj meri, otežava borbu protiv teškoća. Japanska ekonomija predstavlja paradoksalnu mešavinu prosperiteta i teškoća, pri čemu prosperitet, u… »

Sve duži red za evropske vize

Danas 09.05.2016
Posle 35. kola Superlige borba za vodeća mesta još neizvesnija. Beograd - Ostalo je još dva kola do završetka fudbalskog prvenstva Srbije, a imena klubova koje će predstavljati našu zemlju u evropskim kvalifikacijama još uvek se samo naziru. Nakon… »

NIŠ: SNS i SPS nemaju većinu

Danas 09.05.2016
Niš - Na ponovljenim opštinskim izborima u gradskoj opštini Medijana, najvećoj od pet niških gradskih opština i jednoj od najvećih gradskih opština u Srbiji, u kojoj je pravo glasa imalo 81.000 građana, naprednjaci su osvojili deset od ukupno 27… »

Posmrtni marš sindikalca

Danas 09.05.2016
MIŠLJENJE. Do momenta usvajana Zakona o radu 2014. godine, u sindikalnim vrhovima je kružila priča kako je gotovo nemoguće da neko donese takav zakon, te kako se to neće zaista desiti. Bilo je kasno - sindikalnim vođama je preostalo da organizuju… »

Srbija je to potpisala

Danas 09.05.2016
Zašto se čudimo prijemu Kosova u Evropsku fudbalsku organizaciju LIČNI STAV. Kada je Ivica Dačić potpisao u Briselu sporazum da će severni deo Kosova ući u pravni sistem te naše otcepljene Pokrajine da bi Srbija mogla da otpočne pregovore sa… »

Privatizacija putem stečaja

Danas 09.05.2016
Kao i u ostatku Istočne Evrope, većina građana u Srbiji stečaj i dalje doživljava kao smrt preduzeća. Zakon o stečaju ušao je u skupštinsku proceduru 31. decembra 2013. godine, ali je 20. januara 2014. iz nje povučen zajedno sa zakonom o… »

Hapšenja zbog napada na Vazuru

Danas 09.05.2016
Policija je privela tri lica koja se sumnjiče za napad 28. aprila na generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan Miloša Vazuru, klupskog vozača i člana obezbeđenja, odredila im zadržavanje i uz krivičnu prijavu će biti predati nadležnom… »