Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.05.2016

Statua klečećeg Hitlera prodata za rekordnih 17,2 miliona dolara

Radio 021 09.05.2016
Aukcijska kuća Kristi u Njujorku prodala je kontroverznu klečeću statuu nacističkog vođe Adolfa Hitlera za rekordnih 17,2 miliona dolara. Statua nazvana "On" delo je poznatog italijanskog umetnika Mauricia Katelana, a prikazuje Hitlera u klečećem… »

Na raskršću vremena ‒ britanski arheolozi u poseti Srbiji

RTS 09.05.2016
Na raskršću vremena i puteva nedavno su se našli studenti i predavači sa Odseka za arheologiju i antropologiju Univerziteta u Kembridžu. Oni su obišli našu zemlju i najznačajnije arheološke lokalitete. O sedmodnevnom putešestviju, i tome kako su… »

„Teslin vremeplov“ oduševio Beograđane

Mondo 09.05.2016
Povodom 160 godina od rođenja slavnog naučnika Nikole Tesle, kompanija Telekom Srbija upriličila je inovativnu 4D projekciju umetničkog projekta „Teslin vremeplov“ u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu. Ovaj jedinstveni multimedijalni događaj… »

EA: možda neće biti konzola u budućnosti

Benchmark 09.05.2016
Konzole kakve tradicionalno znamo možda će u budućnosti nestati. To je naveo CCO kompanije Electronic Arts, Piter Mur, u intervjuu za Daily Orange, u kome je poručio da će uspon strimovanja biti signal za kraj konzola kakve poznajemo. "Nisam siguran… »

Nove boje u okviru G.SKILL Trident Z serije memorijske opreme

IT svet 09.05.2016
G.SKILL je obogatio ponudu memorije uvođenjem novih boja za Trident Z seriju DDR4 RAM opremu, što je u skladu sa činjenicom da raste popularnost kućišta koja imaju bočne prozore kroz koja se vidi unutrašnjost pa je samim tim i važan izgled… »

Motivacija pred leto: Britanski startap vam plaća da ostanete fit

Nova energija 09.05.2016
Besplatna aplikacija koja je lansirana danas u Velikoj Britaniji pod nazivom “ Sweatcoin” želi da vam da digitalne nagrade – koje se zovu isto kao aplikacija – i to onima koji su spremni da ustanu iz kreveta i sa svojih stolica i zarade je… »

Epic Games CEO: niko ne želi da izrađuje aplikacije za Windows 10

Benchmark 09.05.2016
Direktor kompanije Epic Games, Tim Svini, stigao je na naslovne strane pre nekoliko meseci kada je optužio Microsoft da kreira zatvorenu platformu kada želi da donese računare, telefone i konzole u svoju prodavnicu. Microsoft je diskutovao o toj… »

Benchmark Shop akcija: 6,8-inčni Lenovo Phab Plus telefon sada po 29990din

Benchmark 09.05.2016
Na novoj Benchmark Shop akciji se nalazi Lenovo Phab Plus telefon oznake ZA070066BG. Ovaj kvalitetan smartfon velike dijagonale od 6,8 inča karakteriše odličan prikaz slike zahvaljujući IPS ekranu full HD rezolucije. Od bitnijih karakteristika tu je… »

Ansel program kompanije NVIDIA za snimanje detalja igranja

IT svet 09.05.2016
NVIDIA Ansel je dizajniran tako da igračima obezbedi sve alate koji su neophodni za kreiranje umetničkih fotografija u toku igre zahvaljujući kojima će biti u prilici da zabeleže svoje omiljene scene. Sve što je potrebno jeste preuzeti kontrolu nad… »

Video Doom naslova uz podršku za Vulkan API i GTX 1080 karticu

IT svet 09.05.2016
Nakon premijere NVIDIA GeForce GTX 1080 kartica id Software su dočarali kako će na novoj kartici raditi Doom igra zajedno u paketu sa podrškom za Vulkan API koji je razvila Khronos Group i koji je dizajniran da programerima da bolju kontrolu nad GPU… »