Regioni arhiva vesti 17.07.2016

Traže se čobani s preporukom

Politika 17.07.2016
Dolovo – Najpoznatije ovčare južnog Banata, dolovačke, muče mnoge brige. Spisak problema počinje sa jalovošću ovaca i manjkom ovnova, pa struka upozorava da je ugrožen opstanak autohtone rase – cigaja, na koju su Banaćani posebno ponosni… »

Kolašinac: Najjači sam u Riju!

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Srbiju će na Olimpijskim igrama u Riju predstavljati 104 sportista, a najjači među svim našim putnicima je bacač kugle Asmir Kolašinac. Tridesetjednogodišnji div iz Sjenice sa 130 kilograma seje strah na prvi pogled, ali nežno srce i njegova… »

Dražina ćerka: Nemam pravo da pričam o ocu pošto sam ga se odrekla kada je bilo najteže

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Na dan kada se navršava 70 godina od streljanja Draže Mihailovića, list Nedeljnik objavio je sećanje novinarke Duške Jovanić na prvi i poslednji intervju njegove ćerke Gordane koju je zabeležila devedesetih u malom stanu ispod Tašmajdana. -… »

Prijepoljac glavni negativac u filmu "Hajduk Mijat Tomić"

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
U toku je snimanje filma o srednjevekovnom hercegovačkom heroju Mijatu Tomiću, koji će na zanimljiv i autentičan način gledaocima pokušati da prikaže borbu hajdukâ sa Vran planine protiv Osmanlija. Zakleti neprijatelj glavnog lika Mijata Tomića… »

Povratak u selo

Politika 17.07.2016
Pošto je oblačio i princezu Grejs Keli, kreator Dušan de Šorđan vratio se da decu uči modi i lepom ponašanju. Jarkovac kod Sečnja – Dušan Šorđan je Banaćanin koji je svoje selo ostavio u mladosti, napravio mondensku karijeru i onda mu se… »

Palma : Niko nas nije zvao u Vladu

Jug press 17.07.2016
LESKOVAC Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je danas u Leskovcu da ta stranka „podrža sve ono što rade Ivica Dačić i Vlada Republike Srbije” I poručio da “zajedno moramo da realizujemo sve ono što je interes građana… »

Dokle više : Policija intervenisala zbog buke (foto)

iKragujevac 17.07.2016
Intervencija policije u ulici Lole Ribara. Usled žalbe građana na veliku buku, sinoć je policija intervenisala u ulici Lole Ribara. Lokalna samouprava insistirala je kod organa MUP - a da se aktivnije uključi u rešavanje ovog problema.… »

Asocijacija onlajn medija najoštrije osuđuje pretnje redakciji KRIK-a

Ist media 17.07.2016
Asocijacija onlajn medija najoštrije osuđuje najnovije pretnje koje su upućene redakciji KRIK-a i novinarki Dragani Pećo i zahteva od države da napokon preduzme mere kojima će se zaustaviti kontinuirano ugrožavanje bezbednosti novinara u Srbiji… »

Sve više zasada maline u Šumadiji

RT Kragujevac 17.07.2016
Srbija je trenutno najveći izvoznik jagodičastog voća u Evropsku uniju. Pored već tradicionalnih krajeva za gajenje ove vrste kultura, malinjaka je u sve većem broju i u Šumadiji. U vreme kada svi žele da obezbede bolju egzistenciju, mnogi se… »

Mihajlović: 40 odsto više izdatih građevinskih dozvola

RT Kragujevac 17.07.2016
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je danas računare predstavnicima lokalnih samouprava. i drugih nadležnih organa koji učestvuju u izdavanju građevinske dozvole, kao i… »