Regioni arhiva vesti 17.07.2016

Istorija i kultura utkana u grb Leskovca

Jugmedia 17.07.2016
Leskovac ne poseduje istorijski grb. Prirodni i kontinuirani razvoj srednjovekovnih heraldičkih nauka i primene principa je prekinut osmanlijskom najezdom u XV veku. Sedamdesetih godina XX veka usvojen je amblem opštine Leskovac. Taj amblem spada u… »

Aleksić najbolji u skokovima sa mosta u Đetinju

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Užice - Aleksićevu lastu sa visine od 16 metara su sve bodovne sudije ocenile desetkom. "Ovo je ostvarenje dečačkog sna. Prvi put sam skakao sa nepunih 14 godina", izjavio je dvadesetčetvorogodišnji Aleksić. On je rekao da su za pobednički skok… »

Terevenke prgavog princa

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Takovci i Rudničani, iskreno govoreći, nikada nisu previše ljubili dinastiju Karađorđević, iako su vojvode iz ovog kraja bile među najhrabrijima koji su se stavili pod ustanički barjak Karađorđa Petrovića. To je donekle i razumljivo kada se zna… »

Za tri godine se u SNS sjatilo 250.000 članova

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Srpska napredna stranka, prema poslednjim informacijama, ima više od 600.000 članova, a svakoga dana redove naprednjaka popunjava sve više preletača. U SNS prelaze pojedinci, odborničke grupe, a vrlo često i celi opštinski odbori drugih stranaka… »

Zaposleno manje od trećine mladih

iKragujevac 17.07.2016
U Srbiji je zaposleno manje od trećine mladih starosti od 15 do 29 godina, a na prvi posao mladi čekaju u proseku 23 meseca, istaknuto je na predstavljanju izveštaja Međunarodne organizacije rada kome je prisustvovao i ministar prosvete, nauke i… »

Danas počinje ARLEMM u Arilju

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Arilje - Letnja muzička manifestacija "ARLEMM" počinje danas u Arilju, a do 31. jula obuhvatiće koncerte, radionice, predavanja i niz pratećih aktivnosti, najavili su organizatori. Na otvaranju će nastupiti slavni violinista Stefan Milenković i… »

Rajska bašta pred najezdom gostiju

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Bajina Bašta - Ljubitelji odmora u bajinobaštanskom kraju ovo područje, u kome su se spojile lepote planine Tare, jezera Perućac i Zaovine i reke Drine, rado nazivaju rajskom baštom. Svuda beskrajne šume i čiste vode, prizori kao lek za umornu… »

Suncobrani, pa još heklani

Večernje novosti 17.07.2016
Proizvodi "Moravska šarenica" su veoma traženi na etno sajmovima. Heklane suncobrane obično kupuju devojke za maturu ili mlade za venčanje. Za njihovu izradu potrebno nam je najmanje nedelju dana. PROIZVODI Udruženja "Moravska šarenica" iz Lapova… »

Kuća Dokića za putnike namernike

Večernje novosti 17.07.2016
Bračni par Dokić, povratnici iz Švedske, u Kosaničkoj Rači, gde su rođeni, izgradili sebi novi dom. Svojim izgledom mami poglede, a na njoj je i srpska trobojka. VOLIM Srbiju, to je moja zemlja, ovo je moj rodni kraj, i želeo sam da na neki način… »

Kašike se same lepe za Dalibora

Večernje novosti 17.07.2016
Dalibor Jablanović iz Paraćina upisao se u Ginisovu knjigu rekorda. Sa 79 komada metala na telu srušio svetskog prvaka iz Gruzije. Jablanović je inženjer za računare bez zaposlenja. INŽENjER računarskih tehnologija Dalibor Jablanović (31) iz… »