Regioni arhiva vesti 17.07.2016

Prijem za "bronzane" Kragujevčane

RT Kragujevac 17.07.2016
Na Fakultetu Inženjerskih nauka priređen je prijem za studente ovog fakulteta, PMF-a i Visoke tehničke škole koji su postigli odlične rezultate na svetskom prvenstvu u malom fudbalu u igri pet na pet u Brazilu. Naime, Kragujevčani su osvojili treće… »

Kinezi kupuju viškove pšenice

RT Kragujevac 17.07.2016
Od prošlogodišnje žetve do početka ubiranja pšenice u ovoj godini izvezeno je 789.328 tona zrna, a posebno interesovanje za kupovinu svih tržišnih viškova pšenice iz Srbije pokazala je Kina, kaže clan Akademijskog odbora za selo SANU Branislav… »

Nelegalna ulična prodaja ošteti budžet Smedereva za 22 miliona dinara godišnje

Večernje novosti 17.07.2016
Budžet grada Smedereva godišnje trpi štetu veću od 22 miliona dinara jer oko 150 nelegalnih uličnih prodavaca ne plaća zakup tezgi. Budžet grada Smedereva godišnje trpi štetu veću od 22 miliona dinara jer oko 150 nelegalnih uličnih prodavaca ne… »

Skeniraju mu zenice na aerodromu, ali ovaj Leskovčanin osvaja dine najbogatije zemlje na svetu

Jugmedia 17.07.2016
LESKOVAC – Leskovački rukometaš Nikola Mitrović već godinama „osvaja“ dine po arapskom zemljama, a ove godine je u Katru odigrao jednu od svojih najboljih sezona sa nekima od najboljih igrača sveta poput Darka Stanića, Karlosa Pereza, Isama… »

Prijavite svakog kog vidite da pravi divlju deponiju u gradu

Jugmedia 17.07.2016
LESKOVAC – Zelene površine u ulici Lepše Stamenković na Hisaru pokošene su danas i uređene, oprane su ulice i uklonjeno smeće. Načelinica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić kaže da će se narednom periodu nastaviti sa… »

Filmska radionica Kragujevac - frka

iKragujevac 17.07.2016
Filmovi su više od zabave. Oni inspirišu, informišu i deo su savremenog kulturnog stvaralaštva. Neki od filmova su i umetnička dela. Takođe, za mnoge - filmovi su posao i prilika za karijeru. FRKA je projekat intenzivne letnje radionice filma u… »

Škola roditeljstva

iKragujevac 17.07.2016
U utorak 19. jula, u Školi roditeljstva pri Domu zdravlja Kragujevac, biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi na punktu u nekadašnjem ATD-u. Ideja nadlžnih je da na ovaj način motivišu i buduće očeve da se aktivno uključe u rad Škole… »

U Kliničkom centru povećan obim posla

iKragujevac 17.07.2016
Na pojedinim klinikama nema odmora za lekare tokom ovog leta zbog povećanog obima posla. S obzirom na patologiju pacijenata kojima je potrebna pomoć, pre svega onkoloških, letnji režim rada je smanjen samo za 15 do 20 odsto. Na pojedinim klinikama… »

Modna revija „Etno Glamur“ – odeća sa šarama pirotskog ćilima

Pirotske vesti 17.07.2016
Modna revija odevnih komada sa motivima pirotskog ćilima, koje je kreirala Silvana Tošić, biće održana u utorak, 19. jula, od 21 sat na prostoru ispred Galerije ”Čedomir Krstić”. Kreiranje odeće je Silvanin hobi, a nedavno je došla na ideju… »

Opština Batočina dobila novog predsednika

iKragujevac 17.07.2016
Posle 12 godina vladavine Demokratske stranke u ovoj Šumadijskoj opštini je izglasan predsednik iz druge političke stranke. Poverenik Srpske napredne stranke za Batočinu i direktor Srednje škole „Nikola Tesla“, Zdravko Mladenović, novi je… »