Arhiva vesti 15.08.2016

Turska: Ili bezvizni režim ili propada dogovor o migrantima

Al Jazeera 15.08.2016
Ministar vanjskih poslova Turske kaže kako dogovori trebaju ili djelovati skupa ili skupa biti stavljeni po strani. Europska unija treba u oktobru odobriti bezvizno putovanje turskim državljanima ili će ova država odustati od dogovora o izbjeglicama i… »

PS: Šutanovac jedan od najodgovornijih za pustošenje Srbije

Blic 15.08.2016
Pokret socijalista saopštio je danas da je Dragan Šutanovac jedan od nekoliko najodgovornijih ljudi za nazadovanje i pustošenje Srbije tokom vladavine Demokratske stranke. Prema navodima PS, Šutanovac je "uložio ogroman napor da zajedno sa kumovima… »

Čavušoglu besan na švedsku koleginicu: Ne treba da laže

B92 15.08.2016
Turska je pozvala na konsultacije ambasadora Švedske u toj zemlji, nakon što je zvanični Stokholm optužio Ankaru da je legalizovala seksualne odnose s decom. To je izjavio turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu. Šefica švedske… »

Čestitke erjaveca Dačiću: Srbija na putu ka EU može računati na Sloveniju

Kurir 15.08.2016
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec izrazio je podršku Slovenije putu Srbije ka Evropskoj uniji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Erjavec je u čestitki Dačiću povodom izbora nove Vlade Srbije, naveo da su… »

ATP: Đoković povećao prednost

Hot sport 15.08.2016
Olimpijski turnir, na kojem je Đoković ispao već u prvom kolu, ne donosi bodove, dok su “na naplatu” došli poeni sa Rodžers kupa u Torontu, kada je srpski teniser bio šampion, a Marej nije učestvovao. Od ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki… »

Farage: Uništio sam ekstremnu desnicu

Al Jazeera 15.08.2016
Farage je podsjetio na stranku BNP rekavši da on nije bio ni protiv koga, već je samo Britance stavio na prvo mjesto. Jedan od vodećih zagovornika 'Brexita', Nigel Farage, koji je nedavno najavio izlazak iz politike, rekao je da je zahvaljujući njemu… »

Novi Beograd i Zemun: Kontrolori već spremili kazne za nepropisno parkirane

Večernje novosti 15.08.2016
Naplata parkiranja na dodatnim mestima u "plavoj" zoni. Stanari zoniranih ulica mesečno plaćaju 475 dinara. KONTROLORI "Parking servisa" od 15. avgusta počeće da napaćuju parkiranja u "plavoj" zoni u delu Novog Beograda i Zemuna. Parkiranje neće… »

Procurila dokumenta Stejt departmenta: Milošević je hteo da ubije Karadžića i Mladića

Kurir 15.08.2016
VAŠINGTON - Slobodan Milošević, nekadašnji predsednik Srbije, pred kraj rata u BiH razmišljao je da organizuje atentat na Radovana Karadžića i Ratka Mladića, ali to nije uradio da bi izbegao da njih dvojica postanu mučenici, navedeno je u nedavno… »

Šangajska lista: Beograd u prvih 300

RTV 15.08.2016
ŠANGAJ - Američki univerziteti zadržali su dominaciju na čelu Šangajske liste najboljih univerziteta na svetu, a Beogradski univerzitet popravio je položaj u odnosu na prošlu godinu našavši se među univerzitetima koji su između 201. i 300… »

Mihajlović: 80.000 Vranjanaca dobija vodu

Kurir 15.08.2016
Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović prisustvovala je danas početku radova na izgradnji prvih 3,7 kilometara novog dovoda vode od akumulacije Prvonek do Vranja, koji će rešiti višedecenijski problem vodosnabdevanja za oko 80.000 stanovnika Vranja i… »