Izvor: Danas arhiva vesti 12.09.2016

Oko 25 odsto neprijavljenih radnika

Danas 12.09.2016
Inspekcijom je utvrđeno da skoro četvrtina radnika koji su kontrolisani radi “na crno”. U nadzorima koje je Inspektorat za rad 9. septembra sproveo kod poslodavaca u banjskim, planinskim i drugim turističkim centrima na teritoriji čitave Srbije… »

Manifestacija “Pruga mladosti”

Danas 12.09.2016
Manifestacijom „Pruga mladosti“ obeležava se 45 godina omladinske radne akcije Beograd – Bar i četiri decenije barske pruge. “Udruženje učesnika Omladinskih radnih akcija i volontera Srbije, Udruženje učesnika ORA Beograda i Ferijalni savez… »

Završena manifestacija "24 sata elegancije"

Danas 12.09.2016
Najvažniji događaj sveta automobilizma u našem regionu, ZENITH KONKURS ELEGANCIJE u okviru manifestacije 24 sata Elegancije by Chivas, imao je svoju završnicu u Beogradu paradom i izložbom najlepših oldtajmera ispred Grand Casina Beograd tokom… »

Ozbiljno shvatam ovu funkciju

Danas 12.09.2016
Novi šef-dirigent Beogradske opere biće Nemac Gabrijel Felc. Aktuelni generalni muzički direktor Dortmundske opere i šef-dirigent Dortmundske filharmonije ovu dužnost preuzeće od koncertne sezone 2017/18, saopšteno je iz Beogradske filharmonije. -… »

Koji novi mali auto kupiti za 12.000 evra

Danas 12.09.2016
Izbegnite kupovinu automobila koji neće ispuniti vaša očekivanja. Razmislite dobro kakav auto vama zapravo treba. Ako se 95% vozite gradom, zašto biste kupovali veći auto koji više troši? Tekst i foto: Aleksandar Todorović, urednik… »

Beleške sa puta

Danas 12.09.2016
I tamo gde sunce izlazi, naiđeš na apsurdnu scenu gde ljudi „brinu“ zbog Mire Kovača, Hasanbegovića, Dodika i Vulina. Kada je donedavni ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi u oproštajnom intervjuu Danasu – ujedno i srpskim medijima – rekao… »

Šest "signala" koje je Kina poslala svetu

Danas 12.09.2016
Lideri članica Grupe 20 (G20) najrazvijenijih i zemalja u razvoju, učesnici Samita u Hangdžou, zaključili su da će sprovoditi inovativan, zajednički i sveobuhvatni rast svetske privrede. "Globalnom oporavku nedostaje zamajac'', poručio je… »

"Hrvatska nema vremena za nadmudrivanja"

Danas 12.09.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je danas konferenciju za novinare, povodom juče održanih vanrednih parlamentarnih izbora. "Hrvatska je još jednom dokazala da je država zrele demokracije i verujem da je iz izazova izašla još… »

Pozorište ne sme da bude produžena ruka partije

Danas 12.09.2016
Velika opasnost sa vlašću Srpske napredne stranke jeste u tome što ova stranka nema kadar koji se, makar i na elementarnom nivou, razume u kulturu. Zadatak ozbiljnog pozorišta jeste da kritikuje društvo, ukazuje na njegove mane i probleme, kako bi… »

Pretpolitički opus 2

Danas 12.09.2016
Kontam nešto preko vikenda potaknut periodičnim pomamama oko ulica nazvanih po - ovoj ili onoj čaršiji - nepoćudnom piscu ili umetniku i evo šta sam dokontao: nikada mi - osim ako se ne dogodi čudo biblijskih razmera - nećemo postati uspešna… »