Izvor: Danas arhiva vesti 12.09.2016

Kampanja “Hrana se jede, ne baca se”

Danas 12.09.2016
Programski direktor Centra za unapređenje životne sredine Vladan Šćekić izjavio je danas da, iako nisu rađena zvanična istraživanja, prema rezultatima pilot istraživanja u Srbiji se godišnje baci hrane u vrednosti od 20.000 dinara po stanovniku… »

Kakve to veze ima sa Srbijom, Tomom Nikolićem, Borisom Tadićem...?

Danas 12.09.2016
Mnogo buke, ni oko čega. Ovako bi u najkraćem mogla da se prokomentariše nedavna halabuka u pojedinim domaćim medijima oko ozvaničenja. Već dve i po godine stare, informacije da će Fijat administrativno sedište kompanije iz Italije da premesti u… »

SPS osam godina pred vratima Socijalističke internacionale

Danas 12.09.2016
rbija je ranije imala pet stranaka koje su učestvovale u međunarodnim partijskim organizacijama, ali je G17 plus koji je bio član Evropske narodne partije nestao sa političke scene, a DSS je izbačena iz EPP zbog antievropske politike. Zbog… »

Povećaj bazu, smanji stope

Danas 12.09.2016
Uvek je važilo "zlatno pravilo" za privredu i preduzetnike. Ako investiraš, država te stimuliše i nagrađuje. Ako trošiš, dodatno te oporezuje. Pa je tako jedna od odbitnih stavki u poreskom bilansu kojim se utvrđuje porez na dobit preduzeća bili… »

Lav Dijaz: Opasna umetnost

Danas 12.09.2016
Zlatni lav pripao je jednom Lavu. Filipinski autor nagrađen je najvećim priznanjem Venecijanskog festivala za svoj gotovo četvoročasovni film "The Woman Who Left". Za ovog pripadnika poetike "slow cinema" (spori ritam filma) koja prati realno vreme… »

Radari luksuz za policiju

Danas 12.09.2016
Iako je bezbednost saobraćaja u brojnim strateškim dokumentima MUP-a i Vlade Srbije apostrofirana kao jedan od prioriteta, kada treba izdvojiti novac za smanjenje broja saobraćajnih nezgoda ova tema gubi na značaju. To pokazuje istraživanje… »

Maroko (3): Orijentalni šarm ružičastog grada

Danas 12.09.2016
Prolazimo prak Anfa, pa uz drvored vitkih palmi izbijamo na Aveniju Kenedi. Pred nama je kuća čuvenog filozofa i lekara, Ibn-Sina, poznatijeg kao Avicena. Neverovatan podatak je da se još od 550. godine po njegovim kanonima učila medicina. Prolazimo… »

Svet koji se menja

Danas 12.09.2016
Živimo u svetu koji se brzo menja. To je rečeno već mnogo puta, i sad ćemo to reći ponovo. To je navodno jedan od ključnih faktora stresa. Kad se u našem životu dogode promene, potrebno nam je vreme da uhvatimo korak s njima. Promene su, prirodno… »

"Večitim" studentima ipak rok dve godine

Danas 12.09.2016
Studentima koji su studije upisali po starim propisima rok za diplomiranje biće produžen za dve godine, a ne za jednu, kako je to rečeno u petak nakon pregovora predstavnika Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) sa ministrom prosvete… »

Antić: Ne treba stvarati novog faraona u DS

Danas 12.09.2016
Pajtić: Osam godina sasvim dovoljan period, ali je i manje od dve godine prekratko. Ne treba stvarati novog faraona u DS, kaže za Danas Srboljub Antić, kandidat za predsednika DS, obrazlažući svoj predlog izmene stranačkog Statuta kojom bi se… »