Izvor: Novi magazin arhiva vesti 21.09.2016

Siniša Mali: Hilton simbol promena nabolje

Novi magazin 21.09.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je izgradnja hotela "Hilton" veoma važan projekat za grad i da će sve fasade okolnih zgrada biti obnovljene i sa dekorativnim osvetljenjem, prenela je gradska uprava. U saopštenju se navodi da su… »

Lavrov traži detaljnu istragu o napadu na humanitarni konvoj

Novi magazin 21.09.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas u Njujorku na detaljnu i nepristrasnu istragu o nedavnom napadu na humanitarni konvoj u Siriji. Lavrov je, na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj Siriji, rekao da prekid vatre, koji je… »

Rusija pokreće proizvodnju nafte na Arktiku

Novi magazin 21.09.2016
Rusija je danas pokrenula proizvodnju nafte na Arktiku gde su zbog ekstremnih vremenskih uslova potrebne inovativne tehnologije bušenja tla do nafte, saopšteno je u Moskvi. Naftno polje Vostočno-Mesojahskoe ima rezerve procenjene na oko 340 miliona… »

Veliko interesovanje Nišlija za razgovor s Vučićem

Novi magazin 21.09.2016
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da se veliki broj stanovnika tog grada interesuje za susret s premijerom Aleksandrom Vučićem, tokom predstojećeg zasedanja Vlade Srbije u Nišu. "U toku su pripreme za dolazak predsednika Vlade u… »

Optuženi za napade u SAD kupovao delove bombe na internetu

Novi magazin 21.09.2016
Američko federalno tužilaštvo navelo je da je optuženi za bombaške napade u Njujorku i Nju Džerziju Ahmad Kan Rahami kupio delove za bombu na internetu i da je snimio sebe kako u dvorištu pali eksplozivni materijal. Rahami je u pisanom dnevniku… »

Zeman traži generalštab UN

Novi magazin 21.09.2016
Predsednik Češke Miloš Zeman zatražio je da UN aktiviraju član 47 Povelje UN o osnivanju Komiteta vojnog štaba, koji je "ostao mrtvo slovo na papiru", i da taj novi generalštab UN komanduje napadima dronovima na Islamsku državu i koordinira… »

Saradnja PKS i Poreske uprave za bolje poslovanje privrede

Novi magazin 21.09.2016
Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i Dragana Marković, direktorka Poreske uprave Republike Srbije, potpisali su danas Sporazum o saradnji dve institucije sa ciljem unapređenja dijaloga članica PKS i Poreske uprave, koji će imati… »

Šarčević: Regionalnom inicijativom do zajedničko rešavanje problema

Novi magazin 21.09.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je cilj Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi (ERI SEE) zajedničko rešavanje izazova i prepreka u obrazovanju i nauci. Šarčević je na… »

Dalaj lama: Mislimo o teroristima kao o bližnjima

Novi magazin 21.09.2016
Tibetanski duhovni vođa dalaj lama pozvao je danas svet da o teroristima razmišlja kao o bližnjima jer nasilje nikada ništa nije rešilo, i poručio muslimanima da veruju u ljubav i saosećanje, kao istinsku poruku svake religije, uključujući i… »

Njujork: Lažna uzbuna, sumnjivi paket prazan

Novi magazin 21.09.2016
Tajms skver u Njujorku bio je danas privremeno zatvoren zbog sumnjivog paketa za koji se kasnije utvrdilo da je bio prazan. Više od sat vremena bio je blokiran deo grada između Sedme i Osme avenije, dok su istražitelji sadržaj paketa, ostavljen ispred… »