Izvor: Novi magazin arhiva vesti 21.09.2016

Gabrijel: Prvo mirovni napredak, pa ukidanje sankcija Moskvi

Novi magazin 21.09.2016
Nemački ministar ekonomije Zigmar Gabrijel, koji se zaputio u Moskvu na razgovore o trgovini sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, izjavio je danas da se zalaže za ukidanje evropskih sankcija Rusiji, ali da će to zahtevati mirovni napredak u… »

Jandroković: Most ostaje ključni strateški partner HDZ-a

Novi magazin 21.09.2016
Generalni sekretar Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Gordan Jandroković izrazio je danas zadovoljstvo najavljenom podrškom Hrvatske seljačke stranke (HŠ) za formiranje vlade, ali je dodao da Most jeste i ostaje ključni strateški partner HDZ-a… »

Zbogom registraciji automobila na osnovu kubikaže?

Novi magazin 21.09.2016
Posle najave izmena seta poreskih zakona koje će obuhvatiti i takse za registraciju vozila, u javnosti se ponovo pokrenula polemika o valjanosti dosadašnjeg načina oporezivanja. Kritike se odnose na troškove registracije koji se obračunavaju na… »

Mađarski zatvorenici danonoćno proizvode bodljikavu žicu

Novi magazin 21.09.2016
Zatvorenici iz mađarskih zatvora rade danoćno kako bi pojačali proizvodnju bodljikave žice, dok se Mađarska priprema da podigne još jednu ogradu na granici u cilju sprečavanja priliva migranata iz Srbije. Proizvodnja bodljikave žice u zatvoru… »

Džonson: Prerano za normalizaciju odnosa sa Moskvom

Novi magazin 21.09.2016
Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson poručio je svom kolegi iz Rusije Sergeju Lavrovu da je prerano da se normalizuju diplomatski odnosi između dve zemlje, ali da obe države moraju da nastave dijalog o najvažnijim svetskim pitanjima… »

Nemačka osudila banalizovanje rasizma

Novi magazin 21.09.2016
Nemačke vlasti danas su osudile "banalizovanje" ksenofobije koja preti "miru u društvu" u toj zemlji gde je rasističko nasilje u porastu od masovnog dolaska izbeglica 2015. godine. "Desničarski ekstremizam u svakom obliku predstavlja ozbiljnu pretnju… »

Osnivač Fejsbuka donira tri milijarde dolara za borbu protiv bolesti u svetu

Novi magazin 21.09.2016
Osnivač društvene mreže Fejsbuk Mark Zukerberg i njegova supruga Prisila Čen doniraće u narednih 10 godina tri milijarde dolara za lečenje i iskorenjivanje bolesti u svetu. Donacija humanitarne fondacije "Čen Zukerberg inišiejtiv" (Ćan Zuckerberg… »

Gradonačelnica odbila da podrži kandidaturu Rima za OI 2024. godine

Novi magazin 21.09.2016
Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi izjavila je danas da bi bilo "neodgovorno" podržati kandidaturu Rima za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine, čime su olakšane kandidature Pariza, Budimpešte i Los Anđelesa. "Poštovali smo olimpijsko i… »

Policija rasterala migrante suzavcem na severu Francuske

Novi magazin 21.09.2016
Francuska policija koristila je danas suzavac da rastera grupu demonstranata u luci Kale gde se nalazi improvizovani prihvatni centar za izbeglice koje se nadaju da će otići u Veliku Britaniju. Lokalne vlasti navele su da je oko 300 migranata iz kampa… »

Šta se desi kada preskočite odlazak kod zubara?

Novi magazin 21.09.2016
Zanemarivanje dentalne higijene jednog Britanca nedavno je koštalo 27.000 funti... Generalno pravilo je da stomatologa treba posećivati na svakih šest meseci, a pacijenti sa slabom dentalnom higijenom, već postojećim problemima i lošim genetskim… »