Izvor: Studio B arhiva vesti 11.11.2016

Tramp imenovao Pensa za šefa tima za tranziciju

Studio B 11.11.2016
Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp imenovao je za šefa tima za tranziciju svog kandidata za potpredsednika Majka Pensa poznatog po dobrim vezama u Vašingtonu. Dosad je tu funkciju obavljao guverner Nju Džersija Kris Kristi, navodi Rojters… »

Medvedev: Sankcije protiv Moskve će ostati na snazi

Studio B 11.11.2016
Rusija očekuje da će zapadne sankcije uvedene Moskvi zbog ukrajinske krize ostati na snazi, uprkos pobedi Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, izjavio je danas premijer Rusije Dmitrij Medvedev. „Naš stav je da će sankcije ostati na… »

Euronews: Srbija postaje vodeća turistička destinacija na Balkanu

Studio B 11.11.2016
Srbija postaje vodeća turistička destinacija na Balkanu, ocenio je Euronews, najgledaniji informativni kanal u Evropi i najpraćenija multimedijalna platforma za gledaoce online. Euronews je na nedavnom sajmu turizma u Londonu intervjuisao direktorku… »

Oland i Tramp se saglasili da razjasne stavove

Studio B 11.11.2016
Francuski predsednik Fransoa Oland i novoizabrani američki predsednik Donald Tramp danas su se, u telefonskom razgovoru, saglasili da treba da razjasne stavove o ključnim međunarodnim pitanjima, kao što su Bliski istok i Ukrajina, javlja Rojters… »

Potpredsednik Feda poziva na nove fiskalne podsticaje u SAD

Studio B 11.11.2016
Potpredsednik američke Uprave federalnih rezervi (Fed), Stenli Fišer ponovo je danas pozvao na „ubrizgavanje“ dodatnih fiskalnih podsticaja u američku ekonomiju, što je nešto što je i novoizabrani predsednik Donald Tramp već najavio. U prvom… »

Izbeglice neće da ostanu u Litvaniji

Studio B 11.11.2016
Litvanski zvaničnici saopštili su danas da je 35 sirijskih izbeglica koje su po planu EU o raspodeli migranata po zemljama Unije, raspoređeni u Litvaniju, napustilo tu zemlju u potrazi za boljim životom negde drugde u Evropi. Direktor centra za… »

Požari u Americi, sumnja da su podmetnuti

Studio B 11.11.2016
Američka policija pokrenula je danas istragu o uzrocima najmanje 20 šumskih požara u Severnoj Karolini zbog sumnje da su podmetnuti, dok vatrogasci nastoje da ugase vatru u sušnim oblastima Apalačkih planina. U gašenju požara učestvuje više od… »

UN: Islamska država ubila 70 civila u Mosulu

Studio B 11.11.2016
Ekstremisti Islamske države (ID) pogubili su prošle nedelje 70 civila zbog sumnje da su saradjivali sa iračkim vojnim snagama, saopštile su danas Ujedinjene nacije. Kako se navodi u izveštaju UN, džihadisti ID ubili su u četvrtak 40 ljudi zbog… »

Amerikanci su glasali kao što Srbi uvek glasaju

Studio B 11.11.2016
Predsednik Komisije za žalbe Saveta za štampu i vlasnik portala ozonpress.net Stojan Marković izjavio je da pobeda Donalda Trampa na izborima za predsednika SAD predstavlja rezultat osvete malog čoveka. Marković je u initervjuu za portal… »

Rekord u zameni zdravstvenih knjižica

Studio B 11.11.2016
Za zamenu postojećih zdravstvenih knjižica „zdravstvenim karticama“ u prva 24 sata prijavilo se preko E uprave više od 25.000 ljudi, što je do sada rekordan broj prijava za usluge građana koje ova uprava pruža. „Rekord su do sada držali… »