Izvor: Pravda arhiva vesti 19.11.2016

Erdogan: Razočaran sam Obamom i Amerikom!

Pravda 19.11.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je Sjedinjene Američke Države zbog pristupa sirijskoj krizi rekavši da je "razočaran" Vašingtonom. Erdogan je u intervjuu za Si-Bi-Es rekao da je rezultat američke politike u Siriji bezbednosna… »

U Podgorici otvoreno ratno groblje vermahta: Nemci počivaju na vojnom aerodromu

Pravda 19.11.2016
Ratno groblje, na kome su sahranjeni posmrtni ostaci 64 nemačka vojnika stradalih u Drugom svetskom ratu, otvoreno je danas u sklopu Vazduhoplovne vojne baze "Golubovci", a grupa od petnaestak članova Komunističke partije Crne Gore mirnim protestom je… »

Vučić otkrio: Maja je jutros plakala!

Pravda 19.11.2016
"Dešavanja oko Marijana Rističevića u Skupštini Srbije su modus operandi različitih prevara koje smo viđali", rekao je premijer Aleksandar Vućić gostujući na televiziji. Vučić je rekao da su svi prećutali da se Rističević izvinio. - Velika… »

Praćenje emocija: Fejsbuk kupio startap koji se bavi veštačkom inteligencijom

Pravda 19.11.2016
Globalna društvena mreža „Fejsbuk” kupila je startap kompaniju Facio Metriks koja je razvila softver za prepoznavanje crta lica, a koja je nastala pod okriljem pitsburškog Univerziteta Karnegi Melon, javlja američka agencija AP. Detalje sporazuma… »

Vulin: Prioritet borba protiv nezaposlenosti

Pravda 19.11.2016
Ministar za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da se nastavlja rad na strateškim prioritetima politike a na prvom mestu borbu protiv nezaposlenosti. Time sam najzadovoljniji, rekao je Vulin novinarima nakon… »

Pucaju po šavovima: Američki "posejdon" nadleće nad ruskom ratnom mornaricom!

Pravda 19.11.2016
Američki patrolni protivpodmornički avion P-8A "posejdon“ u petak je vršio izviđanje u oblasti, u kojoj se nalazi grupa nosača aviona ruske mornarice. Izviđanje američkog aviona odigralo se u istočnom delu Sredozemlja, u blizini sirijske obale… »

Sprema se haos u Srbiji: Beograd pred ultimatumom!

Pravda 19.11.2016
Srbija se nalazi pred strašnim pritiscima. Premijer Vučić i šef države Nikolić u istom danu upozorili da se spremaju jaki napadi na zemlju „spolja i iznutra“. Premijer Aleksandar Vučić obratio se juče građanima koji su ga pozdravili ispred… »

Kradljivci oružja imali insajdera u vojsci?

Pravda 19.11.2016
Lopovi koji su iz vojnog magacina odneli 70 pištolja CZ 99, pet kalašnjikova i dva sanduka municije verovatno su imali pomoćnika unutar objekta. Kako navode, najvažniji zadatak vojnih istražnih organa jeste utvrđivanje da li je kriminalce na… »

Noćna mora islamske države: Borbena misija ruskog nosača aviona „Admiral Kuznjecov“ u Siriji! (video)

Pravda 19.11.2016
Ruska vojska je u utorak pokrenula operaciju širokih razmera protiv terorista u dve sirijske provincije sa nosača aviona „Admiral Kuznjecov“ i fregate "Admiral Grigorovič". Na nosaču izgrađenem u brodogradilištu na Crnom moru nalazi se skoro… »

Dodikova smena incku vetar u leđa: Prećutna podrška zapadnih diplomata sugestiji visokog predstavnika

Pravda 19.11.2016
Ambasadori ključnih zemalja članica Saveta za sprovođenje mira (PIK) u BiH nisu jedinstveni u stavu da li treba smeniti predsednika RS Milorada Dodika. Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio da treba razmišljati o smeni… »