Arhiva » Vesti » N1 Info 11.01.2017

Otežan saobraćaj u Beogradu, neke linije GSP-a skraćene

Sneg u prestonici doneo je nevolje građanima, putarima i zaposlenima u javnom gradskom saopbraćajnom preduzeću (GSP). Posle zastoja u saobraćaju u vreme jutarnjeg špica situacija se u prestonici normalizovala oko 11 sati, ali se vozila i dalje kreću veoma otežano.

N1 Info sreda, 11. januar 2017.  |  Beta

Izvor: N1

Okretnica autobusa u centru grada na Zelenom vencu bila je jutros sat vremena blokirana, rečeno je GSP-u. Skraćene su linije 92, 307, 308, a linija 310 je preusmerena na alternativni pravac.

Najviše problema ima u tramvajskom prevozu gde je na veoma niskim temperaturama gotovo nemoguće očistiti sneg sa skretnica, kažu u GSP-u Beograd. Probleme stvaraju i kvarovi i pucanja cevi.

Iz Javnog gradskog preduzeća Beograd put poručuju da se čiste saobraćajnice prvog prioriteta, ali da sneg koji ne prestaje da pada putarima otežava situaciju, kao i da će rok od 48 sati po prestanku padavina za čišćenje saobraćajnica drugog i trećeg prioriteta biti ispoštovan.

Problema ima i u tramvajskom saobraćaju zbog neprohodnosti skretnica od snega, pa su vozači tramvaja i putnici prinuđeni da čekaju da dođu ekipe da očiste skretnicu kako bi mogli da nastave put.

U GSP-u je rečeno da problema ima puno i da će tako ostati sve dok se sneg potpuno ne očisti sa puta.

Izvor: N1

U Putevima Beograd agenciji Beta je rečeno da u svim delovima grada ima "sporadičnih problema" i da oni rade bez prekida i da čiste ulice prvog prioriteta.

Kako je rečeno, dokle god pada sneg čistiće se samo ulice prvog prioriteta gde saobraća gradski prevoz, pa tek po prestanku padavina počeće čićenje ulica drugog prioriteta.

Obaveza Beograd puta je da po prestanku snega u roku od četiri sata očisti potpuno ulice prvog prioriteta, a drugog prioriteta u roku od 48 sati po prestanku padavina.

"Veliki rad je iza nas, 800 časova je norma samo za kamione i radimo bez prekida. Održavamo prvi prioritet i privredu grada", rekao je Željko Marović iz "Beograd puta".

Na ulicama je 300 ljudi i 120 vozila "Beograd puta" koji deluju sa 14 punktova u gradu, kazali su u tom preduzeću.


Objavljeno na sajtu rs.n1info.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

putari Sneg GSP

©2017 Netmark d.o.o.