Arhiva » Vesti » Mondo 11.01.2017

Na ovim linijama gradskog prevoza ima problema

U Beogradu je od jutros usporen saobraćaj zbog snega koji pada neprekidno više od 20 sati.

Mondo sreda, 11. januar 2017.  |  mondo.rs

U celom Beogradu gužve, problemi s prevozom...

Ima dosta poteškoća u tramvajskom saobraćaju, ali i na prigradskim linijama, a skraćene su linije 307 i 310.

"Jutros je bilo problema na Zelenom vencu jer su dva autobusa proklizala i poprečila se. To je dovelo do zastoja, ali je sada sve normalizovano", rekao je za Tanjug direktor GSP-a Željko Milković.

On je dodao da problema ima u tramvajskom saobraćaju i to na skretnicama gde ima dosta utabanog snega i leda. "U tramvajskom saobraćaju ima određenih zastoja, ali nema skraćenih tramvajskih linija", kaže direktor.

Poteškoća ima na autobuskim linijama u podavalskim naseljima i na prigradskim linijama na Smederevskom putu ka Grockoj.

"Skraćene su linije 307 i 310. Bila je skraćena i linija 308, ali je pre sat vremena regulisano. Ima poremećaja, ali se otklanjaju", pojašnjava Milković.

U Beogradskom taksiju je rečeno da je sneg izazvao probleme u odvijanju saobraćaja u celom gradu i da se naročito velike gužve stvaraju u centru. "Saobraćaj je dosta usporen, ima ugaženog snega i leda", rekao je dispečer Beogradskog taksija Milan Bojić.

On je rekao da se saobraćaj, ipak, odvija i u višim naseljima u Beogradu, kao što su Banovo brdo, Mirijevo i slično, ali dosta otežano.

Linije GSP-a 12 i 13 saobraćale su jutros samo do Gospodarske mehane, a u pojedinim delovima grada popucale su i vodovodne cevi.

Pored Banovog brda - i na Autokomandi i u ulici Vojsilava Ilića je gužva zbog snega koji ne prestaje da pada. Čim kamion koji čisti sneg prođe, posle pet minuta ulice su ponovo zavejane, objasnio je jutros gradonačelnik Siniša Mali.

Reporteri Monda javili su da su jutros gužve bile i na Novom Beogradu, na Brankovom mostu, problema je bilo i na Zelenom vencu, gužve su i u centru u 29. novembra, ali i u Žarkovu, a na Košutnjaku i Banovom brdu gde su vozila bukvalno "milela"...

Pogledajte fotografije sa beogradskih ulica:

APEL Hitne pomoći: Oprez i strpljenje!

Prema navodima RTS, pukla je i vodovodna cev u Višegradskoj ulici zbog čega je obustavljen saobraćaj.

Foto: MONDO, Mario Milojević

Mali je za RTS rekao da je noćas postignut rekord u količini soli i kalcijum hlorida koji su bačeni na ulice, ali da zbog jakih padavina putevi bivaju ponovo zavejani u kratkom roku. I pored toga ulice prvog prioriteta su očišćene, navodi gradonačelnik.

Foto: MONDO, Jelena Stokić

On dodaje da se za dva- tri sata očekuje prestanak padavina i da će tada situacija u gradu biti potpuno stabilizovana.

Foto: MONDO, Jelena Stokić

Mali je apelovao na građane da očiste trotoare ispred svojih stanova i kuća i naglasio da se problem pucanja cevi pojavio zbog činjenice da su stare 20 godina.


Objavljeno na sajtu mondo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Siniša Mali Tanjug Sneg GSP

©2017 Netmark d.o.o.