Arhiva » Vesti » Večernje novosti 11.01.2017

Beograd stao zbog snega: Kolaps na ulicama

Javni prevoz u Beogradu odvija se otežano zbog neraščišćenog snega, nekoliko prigradskih linija je skraćeno

Večernje novosti sreda, 11. januar 2017.  |  Beta

BEOGRAD - Javni prevoz u Beogradu odvija se otežano zbog neraščišćenog snega, nekoliko prigradskih linija je skraćeno, a okretnica autobusa u centru grada na Zelenom vencu bila je jutros sat vremena blokirana, rečeno je u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP).

Skraćene su linije 92, 307, 308, a linija 310 je preusmerena na alternativni pravac.

Problema ima i u tramvajskom saobraćaju zbog neprohodnosti skretnica od snega, pa su vozači tramvaja i putnici prinuđeni da čekaju da dođu ekipe da očiste skretnicu kako bi mogli da nastave put.

U GSP-u je rečeno da problema ima puno i da će tako ostati sve dok se sneg potpuno ne očisti sa puta.

U “Beograd putu” je rečeno da u svim delovima grada ima "sporadičnih problema" i da oni rade bez prekida i da čiste ulice prvog prioriteta.

Kako je rečeno, dokle god pada sneg čistiće se samo ulice prvog prioriteta gde saobraća gradski prevoz, pa tek po prestanku padavina počeće čićenje ulica drugog prioriteta.

Obaveza “Beograd puta” je da po prestanku snega u roku od četiri sata očisti potpuno ulice prvog prioriteta, a drugog prioriteta u roku od 48 sati po prestanku padavina.

Na ulicama je 300 ljudi i 120 vozila "Beograd puta" koji deluju sa 14 punktova u gradu, kazali su u tom preduzeću.

"Veliki rad je iza nas, 800 časova je norma samo za kamione i radimo bez prekida. Održavamo prvi prioritet i privredu grada", rekao je Željko Marović iz "Beograd puta".

U svim delovima grada inače od jutros su formirane duge kolone i vozila se usporeno kreću.

Pozdrav od putara i GSPa #snowpocalypse #belgrade #winter https://t.co/LvMy60nONf pic.twitter.com/qsdX7suix9— Miloš (@papitas) January 11, 2017

#beograd #sneg #putevi #putariiznenadjeni pic.twitter.com/W7TJKITGV4— Kosta Dzalev (@DzKosta) January 11, 2017

Situation at #TošinBunar #Beograd #Srbija at 07h30 : a bit of #snow ;-) #kolaps pic.twitter.com/0ucyzsgEMO— fabianvendrig (@fabianvendrig) January 11, 2017


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.