Izvor: N1 Info arhiva vesti 26.01.2017

Pešak poginuo na Novom Beogradu, vozač automobila pobegao

N1 Info 26.01.2017
Jedan muškarac je poginuo oko 8 časova u saobraćjnoj nesreći na Novom Beogradu. Kako saznajemo, nastradali je prelazio ulicu na raskrsnici Gandijeve i Evropske ulice kad je na njega naleteo automobil koji ga je usmrtio na licu mesta. Vozač automobila… »

Detaljan pregled kamiona na granicama zbog migranata

N1 Info 26.01.2017
Kamioni čekaju satima na izlazima iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj, a najveće kolone su na graničnim prelazima Horgoš, Kelebija i Batrovci. Uzrok je detaljan pregled kamiona koji pogranične službe susednih zemalja sprovode u potrazi za migrantima… »

Šarčević: Nerealan zahtev prosvetara za isplatu pomoći

N1 Info 26.01.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da zahtev za isplatu jednokratne novčane pomoći zaposlenima u obrazovanju nije realan. "Zahtev za isplatu jednokratne novčane pomoći zaposlenima u obrazovanju nije realan… »

Gradonačelnik Lisabona uručio Nikoliću ključeve grada

N1 Info 26.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa gradonačelnikom Lisabona Fernandom Medinom koji mu je tom prilikom uručio ključeve grada. Kako je sinoć saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, prilikom susreta Nikolića i Medine potpisan je i… »

Sekulić: Pogoršan politički i finansijski ambijent za medije

N1 Info 26.01.2017
Predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija Zoran Sekulić ocenio je na godišnjem prijemu Asocijacije u Beogradu da je finansijski i politički ambijent u kome rade mediji u Srbiji pogoršan u proteklih godinu dana. "Znači da nam medijska scena nije… »

Izveštaj: Usporen napredak Srbije u zaštiti životne sredine

N1 Info 26.01.2017
Srbija nema dovoljno kapaciteta za sprovođenje propisa u oblasti zaštite životne sredine, neophodna su veća ulaganja, kao i puna posvećenost Vlade za napredak u tom segmentu, ocenili su danas predstavnici Koalicije 27 na prezentaciji izveštaja… »

Janković: Vlada neće da razgovara o ispunjavanju sporazuma

N1 Info 26.01.2017
Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Jasna Janković kaže da oni insistiraju na ispunjavanju onoga šta je Vlada potpisala 2015. godine i da nisu protiv ministra, premijera ili države već protiv sistema koji je obrazovanje sveo na ovako nizak… »

Srbija mora da ojača kapacitete za IPA fondove

N1 Info 26.01.2017
Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport ocenili su da Srbija mora da ojača kapacitet za korišćenje sredstava iz pretpristupnih programa EU, ali da ima kapacitete da pripremi… »

Dačić: Slučaj Haradinaja test za Evropu

N1 Info 26.01.2017
Ne odustajemo od krivičnog procesuiranja i optužbi protiv odgovornih za ratne zločine, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, po obilasku Spomen sobe "Kosmetske žrtve", koju je otvorilo Udruženje porodica kidnapovanih i… »

Vesna Ilić Prelić izabrana za predsednicu Ustavnog suda

N1 Info 26.01.2017
Sudija Ustavnog suda Srbije Vesna Ilić Prelić izabrana je ponovo za predsednicu Ustavnog suda, objavljeno je na sajtu tog suda. Kako se navodi, za tu funkciju Vesnu Ilić Prelić predložilo je četvoro sudija Ustavnog suda uz obrazloženje da bi se… »