Izvor: Sputnik arhiva vesti 23.02.2017

Moskva: Vatromet povodom Dana branilaca otadžbine (video)

Sputnik 23.02.2017
Večeras je u Moskvi održan vatromet povodom Dana branilaca otadžbine koji se obeležava u Rusiji. Svečana ceremonija povodom Dana branilaca otadžbine koji se obeležava u Rusiji 23. februara održana je danas u Moskvi. U Rusiji se Dan branilaca… »

Ambasada Turske: Revizija presude pravno, a ne političko pitanje

Sputnik 23.02.2017
Ambasada Turske u Bosni i Hercegovini saopštila je danas, povodom zajedničke izjave ambasadora Saveta za implementaciju mira (PIK), da je zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije — pravno pitanje. „Pitanje o kojem se raspravlja je… »

De Mistura pozvao na zajedničko rešenje krize

Sputnik 23.02.2017
Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura je na otvaranju pregovora u Ženevi pozvao strane u sukobu da rade zajedno na okončanju krize i stvaranju jedinstvene Sirije. „Hajde da radimo zajedno kako bismo okončali strašni sukob i položili… »

Zaharčenko: Minski sporazumi jedini način za mirno rešavanje sukoba

Sputnik 23.02.2017
Minski sporazumi su jedini način da se mirnim putem reši sukob u Donbasu, rekao je lider samoproglašene DNR Aleksandar Zaharčenko. „Jedini način da se ovaj sukob reši politički jeste ’Minsk‘. Svako od nas imaće svoj zadatak u političkoj… »

Srbi znaju Vladimira Putina, al‘ sad su čuli i za Vladimir (foto)

Sputnik 23.02.2017
Nekoliko ruskih oblasti — Astrahanska, Kaluška, Vladimirska, Vologodska, Moskovska, Jaroslavska i Republika Komi, došli su na beogradski Sajam turizma kako bi predstavili turističke potencijale. Evo šta neki od njih nude srpskim turistima. Da li ste… »

Šta sve niste znali o ruskoj armiji

Sputnik 23.02.2017
Rusija poseduje najveći nuklearni potencijal u svetu, jednu od najbrojnijih i najobučenijih vojski, a takođe je jedna od retkih zemalja koja u potpunosti zadovoljava potrebe svoje vojske za opremom i naoružanjem. Rusija je i druga vojna sila u svetu… »

Testiranje novog kosmičkog teretnjaka krajem 2021. godine

Sputnik 23.02.2017
Prvi probni letovi teretnog broda velike nosivosti, koji proizvodi Raketno-kosmička korporacija „Energija“, najverovatnije će se sprovesti već krajem 2021. godine, ali rokovi će zavisiti od odluka „Roskosmosa“, izjavio je generalni direktor… »

Srpski nevladini jurišnici pre bi podržali Bakira nego Srbiju

Sputnik 23.02.2017
Dok su bošnjačke nevladine organizacije stale iza Izetbegovićeve revizije tužbe protiv Srbije, naši „borci za prava“ mahom imaju zadatak da okrivljuju i „prosvećuju“ naš narod. „Predstavnici nevladinih organizacija otputovali su u Hag… »

Amerika menja strategiju u Siriji

Sputnik 23.02.2017
Sjedinjene Američke Države mogle bi da ozbiljno promene strategiju borbe protiv terorističke organizacije DAEŠ u Siriji, što bi moglo da podrazumeva smanjenje ili potpuni prekid podrške umerenoj opoziciji i korišćenje sirijskih Kurda za borbu… »

Ukrcavanje! Testiranje novog revolucionarnog voza „Moskva“ (foto, video)

Sputnik 23.02.2017
Ovog proleća Moskovski metro dobiće potpuno novi dizajn voza, 765. serije „Moskva“, koji razvija i proizvodi fabrika mašina „Metrovagonmaš“. Razvoj voza, koji trenutno ima dnevne i večernje probne vožnje bez putnika, počeo je početkom… »