Izvor: Sputnik arhiva vesti 23.02.2017

Sirijska opozicija oslobodila Bab

Sputnik 23.02.2017
Sirijski grad Bab je u potpunosti oslobođen od militanata terorističke organizacije DAEŠ, saopštio je zvanični predstavnik takozvane Slobodne sirijske vojske Abu Zejn. „Grad Bab je u potpunosti oslobođen nakon žestokih borbi Slobodne sirijske… »

Crvena zvezda i Zenit: Saradnja na svim poljima

Sputnik 23.02.2017
Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Zenit iz Sank Peterburga potpisali su danas ugovor o saradnji u svim aspektima pripreme, organizacije i održavanja takmičenja, uključujući sportska, komercijalna, tehnička i pravna pitanja, kao i razmenu znanja i… »

Odata počast stradalima u odbrani Beograda

Sputnik 23.02.2017
Ambasadori i izaslanici zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, na današnji veliki ruski praznik Dan branilaca otadžbine, odali su počast i položili vence na Groblju oslobodilaca Beograda, kao i na Spomeniku ruske ratne slave. Tradicionalno na Groblju… »

Rusija Japanu: Kurili su ruska teritorija

Sputnik 23.02.2017
Rusija može da iskoristi Kurilska ostrva za državnu zaštitu, između ostalog raspoređivanjem tamo svojih divizija, smatra zamenik predsednika komiteta Državne dume za međunarodne poslove Dmitrij Novikov. „Smatram da je to pitanje (o Kurilima)… »

Telo Vitalija Čurkina stiglo u Moskvu

Sputnik 23.02.2017
Avion sa telom stalnog predstavnika Rusije pri UN Vitalija Čurkina sleteo je na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi. Juče se sa Čurkinom oprostio kolektiv stalnog predstavništva Rusije u Njujorku, kao i diplomate i saradnici sekretarijata UN. U Moskvi će… »

Rogozin: Rusija ima tri saveznika

Sputnik 23.02.2017
Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin čestitao je građanima Dan branilaca otadžbine na svojoj stranici na Fejsbuku tako što je parafrazirao čuvenu rečenicu imperatora Aleksandra Trećeg — na celom svetu imamo samo dva verna saveznika, a to su… »

Prođe i Sretenje, a ZSO ni na vidiku

Sputnik 23.02.2017
Kosovski Srbi demonstriraju konstruktivnost i želju da zajednica Srpskih opština bude formirana u dogovoru i saglasju sa svima, ali to ne znači da će strpljenje biti beskonačno. Sve je više ljudi koji smatraju da više ne treba čekati i da… »

Američki novinar preti Si-En-Enu „prljavim vešom“

Sputnik 23.02.2017
Američki novinar i konzervativni aktivista Džejms O′Kif izjavio je da ima „višesatni tajni snimak“ kojim se kompromituje televizija Si-En-En. On je naveo da je informacija dobijena zakonitim putem, navodi se na sajtu te televizije. „Moja… »

Harison Ford umalo avionom udario u putnički avion (video)

Sputnik 23.02.2017
Avion kojim je upravljao čuveni glumac Harison Ford neočekivano je, greškom pilota, preleteo tik iznad putničkog aviona sa 110 putnika dok je sletao na aerodrom na jugu Kalifornije, pokazuje nedavno objavljen video-snimak. Na snimku u trajanju od 45… »

Japan protestuje zbog ruske divizije na Kurilima

Sputnik 23.02.2017
Vlada Japana je poslala diplomatskim kanalima protest Moskvi nakon izjave ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua o nameri da rasporedi diviziju na Kurilskim ostrvima ove godine, saopštio je generalni sekretar japanske Vlade Jošihide Suga. „Protest je… »