Izvor: Sputnik arhiva vesti 23.02.2017

Putin: Naš zadatak u Siriji — uništiti teroriste

Sputnik 23.02.2017
Ruska vojska je nanela značajnu štetu međunarodnom terorizmu u Siriji i to je dovelo do toga da počnu mirovni pregovori između opozicije i Damaska, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom susreta sa oficirima Severne flote. „Vi ste naneli… »

Milačić: Da smo hteli da budemo sa jačima, mogli smo i 1941.

Sputnik 23.02.2017
„Referendumski karavan“ posetio je juče Beograd, gde je na Pravnom fakultetu održana tribina „NATO u Crnoj Gori — Sigurnost ili pretnja po Srbiju?“, na kojoj je vođena veoma oštra rasprava s obzirom na to da nisu svi izlagači imali iste… »

„Admiral Kuznjecov“ dobija helikopter Ka-52

Sputnik 23.02.2017
Komandant krstarice „Admiral Kuznecov“ Sergej Artamonov je na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izjavio da očekuje dobijanje helikoptera Ka-52, koji se dokazao tokom izvođenja borbenih misija u Siriji. „Upravo su na tom udaljenom… »

Rusija obeležava Dan branilaca otadžbine

Sputnik 23.02.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin položio je venac na Spomenik neznanom junaku ispred Kremlja. Svečana ceremonija je održana povodom Dana branilaca otadžbine koji se obeležava u Rusiji 23. februara. Ceremoniji su, osim predsednika republike… »

Vučić: O parlamentarnim izborima odlučiću do ponedeljka

Sputnik 23.02.2017
Odluka o održavanju parlamentarnih izbora biće doneta tokom vikenda, najkasnije do ponedeljka, rekao je premijer Aleksandar Vučić. „Odluka će biti doneta najkasnije do ponedeljka“, rekao je Vučić novinarima na Beogradskom sajmu. Vučić je… »

U Ukrajini otet poslanik Vrhovne rade

Sputnik 23.02.2017
U Ukrajini su nepoznate osobe otele poslanika Vrhovne rade iz „Bloka Petra Porošenka“ Alekseja Gončarenka. Kako je javila televizija „112 Ukrajina“, ovu informaciju su potvrdili Tužilaštvo Odeške oblasti i Savet bezbednosti Ukrajine… »

Putin sa članovima Saveta bezbednosti o aktuelnim temama

Sputnik 23.02.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je operativni sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije, saopštio je portparol šefa države Dmitrij Peskov. „Bilo je reči o aktuelnim međunarodnim temama“, rekao je Peskov. „Razmatrane su… »

Nemci traže zatvaranje američke baze u Ramštajnu

Sputnik 23.02.2017
U Nemačkoj je ponovo pokrenuta priča o zatvaranju najpoznatije i najveće američke vojne baze u Evropi — Ramštajn. Bivši predsednik Nemačke Joahim Gauk se nada da će se ta zemlja konačno osloboditi simbola američke okupacije i da će sećanja… »

Belorusija iznenađena: Zašto bi nas ruska vojska okupirala?

Sputnik 23.02.2017
Ministar odbrane Belorusije Andrej Ravkov izjavio je da nikakvu pretnju za suverenitet zemlje ne predstavljaju predstojeće zajedničke vojne vežbe sa Rusijom „Zapad 2017“ a oni koji „vrište“ o takvoj opasnosti pokušavaju da dobiju političke… »

Moskva spasava Evropu od novog talasa migracije

Sputnik 23.02.2017
Stalni predstavnik Rusije pri odeljenju UN u Ženevi Aleksej Borodavkin izjavio je da Moskva faktički spasava Evropu od novog talasa migracije. „Rusija još jednom spasava Evropu od novog talasa migracije“, rekao je Borodavkin. Prema njegovim… »