Svet arhiva vesti 05.03.2017

Srušio se helikopter u Japanu

RTS 05.03.2017
U Japanskoj prefekturi Nagano danas se tokom obuke srušio spasilački helikopter. Strahuje se da je nastradalo devet ljudi, od kojih sedam spasilaca, javlja dopisnik RTS-a iz istočne Azije. Danas popodne po japanskom vremenu u planini Haćibusejama u… »

Tramp uhvatio obamu u laži: Bivši predsdnik SAD prisluškivao razgovore ruskog ambasadora i Sešonsa!

Kurir 05.03.2017
Bivši menadžer predizbornog štaba Donalda Trampa Kori Levandovski izjavio je da je administracija bivšeg američkog predsednika Baraka Obame prisluškivala razgovore bivšeg senatora, a sada generalnog tužioca Džefa Sešonsa i ambasadora Rusije u… »

Kern: Zabraniti mitinge turskih političara u EU

Al Jazeera 05.03.2017
Austrijski kancelar Christian Kern pozvao je na zabranu mitinga turskih političara u Evropskoj uniji. Austrijski kancelar Christian Kern pozvao je na zabranu mitinga turskih političara u Evropskoj uniji kako bi se spriječilo da se pojedinačne zemlje… »

Šta će Netanjahu tražiti od Putina u Moskvi

RTS 05.03.2017
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je, pred posetu Moskvi u četvrtak, da će od predsednika Rusije Vladimira Putina zatražiti da se iranske vojne snage povuku iz Sirije "na osnovu svakog sporazuma o završetku građanskog rata u toj zemlji"… »

Par piva i Obama predsednik Francuske

Vesti online 05.03.2017
Ne zna jezik, ali ima ugled i iskustvo. Dobro izgleda i nema posao - 40.000 građana Francuske traži da Barak Obama postane predsednik Francuske. Plakati mogu da se vide svuda po Parizu, a peticiju na internetu već je potpisalo više od 40.000 ljudi… »

Čečenija: Borbeni bagi protiv terorista! (video)

Mondo 05.03.2017
Čečenski lider Ramzan Kadirov testirao je prvi model borbenog vozila sa tri sedišta "Čaborz M-3" koji je proizvela fabrika "Čečenavto". Džip, prema njegovim rečima, može da bude koristan u borbi protiv terorista u Siriji. Foto… »

Norveški brod spasao 503 izbeglice iz Sredozemnog mora

B92 05.03.2017
Oslo -- Norveški brod je od četvrtka do danas u osam operacija spasao 503 osobe iz Sredozemnog mora, saopštila je policija Norveške. U saopštenju se navodi da je brod "Siem Pilot" stigao u Kataniju na Siciliji sa 358 muškaraca, 29 žena i 116 dece… »

Fijon ne popušta pod pritiskom, ne izlazi iz trke

Dnevnik 05.03.2017
PARIZ: Francuski konzervativni predsednički kandidat Fransoa Fijon insistira da njegove pristalice ne odustanu od borbe, uprkos tome što ga prate optužbe o korupciji, prenosi AP. Hiljade ljudi skandiralo je "Fijon, predsednik" na današnjem skupu u… »

Roditelji izgladnjivali sina do smrti, a njihovo "objašnjenje" je zgrozilo planetu

Blic 04.03.2017
Potresan prizor 15-godišnjeg dečaka Aleksandra Radita, koji je umro zbog nelečenog dijabetesa i izgladnjivanja, obišao je svet pre nekoliko dana. Još tužnije je što su nesrećnog dečaka do smrti doveli njegovi najbliži, što je sud potvrdio… »

Bivši predsednik Irana Ahmadinedžad otvorio nalog na Tviteru

Novi magazin 05.03.2017
Bivši iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad, predstavnik tvrde struje u zemlji, danas je otvorio nalog na Tviteru, nešto više od dva meseca pre predsedničkih izbora na kojima se neće kandidovati. Prva poruka Ahmadinedžada je video na kojem je… »