Izvor: Novi magazin arhiva vesti 28.03.2017

Snažan ciklon pogodio severoistok Australije

Novi magazin 28.03.2017
Snažan ciklon, s udarima vetra i do 260 kilometara na sat, pogodio je danas severoistočnu obalu Australije, obarajući ograde, čupajući drveće i ostavivši desetine hiljada kuća bez struje. Na udaru razarajućeg ciklona Debi, koji je prešao u… »

Vučić: Žene biraju po odgovornosti, a ne po lepoti

Novi magazin 28.03.2017
Predsednički kandidat Aleksandar Vučić obećao je danas ženama da će ako pobedi na izborima one biti jednako tretirane kao muškarci, da niko neće moći da ih maltretira i da će se svim srcem boriti za njih. On se danas u Sportskom centru "Šumice"… »

Austrija će tražiti izuzeće od plana EU za migrante

Novi magazin 28.03.2017
Austrijski kancelar Kristijan Kern rekao je danas da će se boriti da od Brisela dobije makar privremeno izuzeće od plana EU za raspoređivanje izbeglica u zemljama EU. Kern je nakon sastanka austrijske vlade izjavio da Austrija treba da bude izuzeta od… »

Saša Janković: Podmeću mi razdor sa Šutanovcem, smejemo se

Novi magazin 28.03.2017
Srbiji ne treba status zemlje četvrtog reda u pridruživanju Evropskoj uniji, navodi u intervjuu za "Novosti" predsednički kandidat Saša Janković. Kako kaže, Srbija će evropske standarde obezbediti kao posledicu rekonstrukcije države koja počinje… »

Umeren saobraćaj, oprez zbog poledice

Novi magazin 28.03.2017
Saobraćaj na putevima Srbije jutros je umerenog intenziteta, moguća je poledica na putevima u planinskim predelima, a vozačima se savetuje oprezna vožnja na deonicama na kojima su radovi u toku, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prema… »

Tužioci traže 40 godina zatvora za Prlića i trojicu lidera bosanskih Hrvata

Novi magazin 28.03.2017
Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas od sudija da ratne lidere bosanskih Hrvata Jadranka Prlića, Bruna Stojića, Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića pravosnažno osude na 40 godina zatvora zbog zločina nad Muslimanima u BiH, 1993-94… »

Stamatović pozvao opozicione kandidate na dogovor u cilju sprečavanja izbornih zloupotreba

Novi magazin 28.03.2017
Predsednik Opštine Čajetina i kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović pozvao je danas opozicione predsedničke kandidate na zajednički nastup u cilju sprečavanja "neregularnosti" predstojećeg izbornog procesa. Ocenjujući da su predstojeći… »

Nemački zvaničnik optužio Tursku za špijunažu

Novi magazin 28.03.2017
Ministar unutrašnjih poslova nemačke pokrajine Donja Saksonija Boris Pistorijus optužio je danas Tursku za "neprihvatljivo i neopravdano" špijuniranje pristalica propovednika Fetulaha Gulena koji žive u Nemačkoj. Pistorijus je rekao da Ankara… »

Kuburović i Dolovac sa generalnim tužiocem Mađarske o saradnji

Novi magazin 28.03.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović i predsednik Državnog veća tužilaca Zagorka Dolovac ocenile su danas u Beogradu u razgovoru sa generalnim tužiocem Mađarske Peterom Poltom da je saradnja pravosudnih insitucija dve zemlje odlična, ali da uvek ima… »

Mali: Beograd spreman za eventualne nepogode

Novi magazin 28.03.2017
Beograd je spreman za sve eventualne nepogode koje mogu da se dogode u narednom periodu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali. On je na sednici Štaba za vanredne situacije Beograda rekao da je na prethodnoj sednici usvojen operativni… »