Arhiva » Vesti » RTV 21.04.2017

Troje bivših poslanika DJB formiralo Građansku paltformu

BEOGRAD - Troje bivših poslanika Pokreta Dosta je bilo Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović, koji su u predsedničkoj kampanji podržavali Sašu Jankovića, izjavili su danas da su formirali udruženje "Građanska platfroma" koje čine još devet odbornika u beogradskim opštinama i veliki broj članova.

RTV petak, 21. april 2017.  |  Tanjug
RTV: Troje bivših poslanika DJB formiralo Građansku paltformu

Oni su novinarima u parlamentu na pitanje da li će se priključiti nekoj poslaničkoj grupi ili samostalnim poslanicima odgovorili da priključivanja trenutno nema.

"Priključivanja trenutno nema, vi ste sada prisustvovali konferenciji za štampu poslaničke grupe Građanske platforme u izgradnji. Kada će izgradnja biti završena, znaćemo uskoro i nakon toga ćemo dati dalje informacije", rekla je Sonja Pavlović.

U parlamentu se spekuliše da bi troje bivših poslanika DJB mogli da se priključe samostalnim poslanicima Zoranu Živkoviću i Mariniki Tepić, koji su takođe podržavali Jankovića za predsednika.

Nekadašnja poslanika LSV, Tepić je juče zvanično prešla u Novu stranku.

Inače, samostalni poslanici Čabraja, Pavlović i Jovanović su komentarisali i aktuelnu političku situaciju u zemlji, pa je tako Čabraja navela da smatra da su protesti koji se odvijaju u Srbiji u velikoj meri nadahnuti kampanjom Saše Jankovića.

"Građani pokušavaju da ostvare na ulici ono što ne mogu da dobiju od urušenog sistema, to su vladavina prava i demokratija", rekla je Čabraja.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Saša Janković

©2017 Netmark d.o.o.